Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
POLECAM WARSZTAT
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2009-06-23, 15:34   

Tak sobie szukam ale chyba brakowało takiego tematu. Ogólnie chciałme opisać zadowolenie z naprawy /regulacji gaźnika w polo 1,1.
Przyjeżdżam mówię o co chodzi i od razu wjeżdżam na warsztat. Pan informuje mnie o minimalnych kosztach (180 zł). Następnie zdejmuje gaźnik rozkręca w drobny mak i zaprasza mnie do kantorku. Proszę pana mówi: "jest do wymiany to to i to, pokazując zarazem.Mówię ok -robimy. Otrzymuję informację że za 1,5 godziny będzie zrobione. Fakt faktem trochę się przedłużyło ale efekt zaskoczył mnie i jak się okazało mechanika również. Ja i on mieliśmy uśmiechy na twarzy. Zrobiliśmy 4 km jazdy próbnej jeszcze mała regulacja i do domu.Jednocześnie został tez wyregulowany do końca zapłon Koszt niemały bo 270 zł ale obsługa naprawdę full profesjonalizm. Z reszta po zdjęciach aut w warsztacie widać że niejednego klasyka już zrobili i że to starzy wyjadacze Zakład mieści się na ul.Szarych Szeregów w Warszawie. BARDZO POLECAM! ! !

magik
Gość
Wysłany: 2009-06-23, 16:07   

A cha jeśli chodzi o gaźniki w 601 polecam gaźnikowca na warszawskim zaciszu. Ul rzemieślinków. Taniej i równie dobrze

Kosiek (Rafał Kośka)
Gość
Wysłany: 2009-06-23, 19:39   

Ooo...dzięki wielkie. Gadałem z człowiekiem przez telefon, koszty o których mówisz, są takie jakie podawał w rozmowie ze mną. Chciałem pytać czy ktoś warsztat odwiedzał i widzę, że nie dość odwiedził to jeszcze bardzo dobrą opinię daje.

Sikor
Gość
Wysłany: 2009-07-08, 12:14   

Szare Szeregi to markowa firma. Jako nieliczni zajmują się gaźnikami w FSO i innych starych wynalazkach.

misza
Gość
Wysłany: 2009-07-08, 21:15   

O który konkretnie chodzi? jest ich tam kilka!
AD CAR'u nie polecam - mechanika kiepska a w wulkanizacji /ta mała "no name" była zamknieta akurat/ - dowiedziałem sie ze jestem zerem, moje autoWV jest zerem, i moja felga jest zerem - naprawa 40pln a obok jak czynne 15pln
MIsza

magik
Gość
Wysłany: 2009-07-14, 13:53   

Kolejny zakład który mogę polecić. Dorabianie wkładów lusterek ul. Świdnicka 4. Czas oczekiwania: papieros :-)

Sikor
Gość
Wysłany: 2009-07-14, 14:33   

O który konkretnie chodzi? jest ich tam kilka!
http://gazniki.szarych.webpark.pl/

magik
Gość
Wysłany: 2009-07-14, 17:50   

z lusterkami to chyba jeden jest Sikor :-]
Strona
Jeśli chodzi o zamówienia to niestety ale do 1,1 nie mają szablonów. trzeba dowieźć/dosłać samą ramkę.

magik
Gość
Wysłany: 2009-07-14, 17:52   

zapomniałem dodać że przyjemność kosztuje całe 15 zł za szkiełko sferyczne :-)

Mici125
Gość
Wysłany: 2009-07-14, 21:26   

To ja ze swojej strony mogę polecić gaźnikowca na Omulewskiej 13/15 (Praga). Za regulację z czyszczeniem wewnątrz i zewnątrz dałem 100zł, wszystko teraz pięknie chodzi, tylko obroty jałowe ciut za niskie. Zrobione w jakieś 2 godziny.

Sikor
Gość
Wysłany: 2009-07-15, 08:39   

Magik, Misza się pytał o gaźnikowca, nie ja o szklarza ;)

magik
Gość
Wysłany: 2009-07-15, 09:33   

to chyba ten co podałeś w linku pierwszy po lewej wjeżdżając od kasprzaka

Rafał Rubik
Gość
Wysłany: 2009-07-15, 10:50   

No ja mogę również polecić wam gościa na omulewskiej, Pana Bączka. Gość jest niesamowity. Całkowita regeneracja w trabie gaźnika łącznie z wymianą części, regulacją paliwa i gazu zabrał 120 zeta.
U mnie już wszyscy rozkładali ręce a on ustawił mi nie dość, że obroty to jeszcze tak zestroił silniczek, że jak pojechałem na przegląd to ludki były zaszokowane.

Jeżeli chodzi o zawieszenie to polecam warsztat w Zielonce, to się nazywa chyba mechanika pojazdowa Henryk Błoński czy jakoś tak.

Bartek Z.
Gość
Wysłany: 2009-11-17, 17:57   

Łódź - Blokowa 11
Regulacja gaźnika + ustawienie zapłonu.

Ja wprawdzie nie Trabanta tam postawiłem, ale wyjechałem zadowolony zostawiając 130 zł. Przyjemny mechanik, leciwy warsztat, robota wygląda fachowo, bez wodotrysków.

Ciekawostka:
zapłon ustawiany na słuch.

Pytam:
- Na słuch pan ustawia?
- Mogę na lampę jak pan woli, ale lepiej nie będzie.
:)

Może i mało profesjonalnie, ale ciężko podważać pewne autorytety.

Kosiek (Rafał Kośka)
Gość
Wysłany: 2009-11-17, 21:32   

Jakby ktoś dobrego wulkanizatora szukał polecam zakład "Tomi" na ul. Studziennej w Warszawie. Wiedzą co to smar miedziowy i klucz dynamometryczny, co więcej jedno i drugie jest w użyciu:P i do tego trabanty.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi