Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
POLICJA a TRABANT
Autor Wiadomość
Luker
Gość
Wysłany: 2004-09-09, 12:18   

Kiedys mi sie zdarzylo , ze przejechalem pod prad 50 m pod McDrivem , potem podwojna ciagla i w miejscu gdzie nie ma drogi wlaczalem sie do ruchu, jak zorientowalem sie , ze palki jada za mna ciut przyscpieszylem ,bo koguta nie wlaczyli. Wjechalem na parking przed maketem , chcialem ich zgubic w gaszczu aut. Nie udalo sie , zaraz jak z parkingu zjechalem oni za na i dlugimi w lusterko . Musialem sie zatrzymac. Gadka zaczela sie od 1800 pln, ( potem ktos uswiadomil mnie , ze to jest nie mozliwe- wiec chcieli w lape) a ze to byl chyba kwiecien i mialem jeszcze startery w samochodzie to dstali po jednym i sprawa sie zakonczyla ...
Ludzie sie na gratisy jak na mieso rzucaja , czyli wynika ztego ze nie stracilem nic oprocz chwil grozy...
Oczywiscie byla gadka , ze jezdze trabantem , toz czego chca mnie obedrzec , ze jestem studentem , ze nie pracuje i takie tam ...

blaz
Gość
Wysłany: 2004-09-09, 18:07   

napisałe że ze S.. bo czesto tam bywam a trabiego jest łatwo zapamientać a ja nie chciałbym sie kolegom narzucać:))) a Ty Piotrze jechałbyś wieczorem przy zerowym ruchu za furmanką na prostej 5km/h? coś mi sie zdaje że też byś ją wyprzedził i nie tylko Ty... a wypatrzeć ich nie dałem rady bo stali we wjezdzie na Polmozbyt schowani za krzakiem a koleś wypatrywał mnie przez lornetke czy jeszcze jestem na ciągłej lini czy już zjechałem:)) ... o to chodzi w tej gadce że czasem są chamscy

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-09-09, 21:51   

Blaz - to trzeba sobie przypomnieć gdzie są bankowe miejsca postoju panów policjantów w naszym małym miasteczku...:) Przecież tam stoją 2 razy na dzień..:)

Policjant też człowiek - czasem trafi się na normalnego człowieka, a czasem na chama. A to że wlepiają mandaty to nie chamstwo, tylko po prostu ich praca... i trzeba to przede wszystkim zrozumieć:)

blaz
Gość
Wysłany: 2004-09-09, 22:14   

chodzi o to że jak już ktos wyżej wspomniał to raczej takie mandaty niczego mnie nie nauczą a jedynie prowokuja do szybszej jazdy (ze złości normalny odruch), i tudzierz do wykrzykiwania pod nosem 5 liter które wypisał przedmówca..

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-09-09, 22:45   

jak Ci się kiedyś Kubuś(czego Ci jak najbardziej nie życzę) przytrafi stłuczka nawet przy stosunkowo niewielkiej prędkości i okaże się, że nie rozbiłeś sobie głowy o szybę przednią dlatego, że miałeś pasy to nie będziesz narzekał na bezsensowny przepis

Piotruś!! Ja zawsze - nawet jadąc do kumpla 100 m od domu zapinam pasy i jestem za zapinaniem. Ja nie mówie, że nie trzeba ich zapinać tylko mówię, że przepis ten jest co najmniej chamski, bo co to kogo obchodzi czy ja się chcę zabić czy nie??
Jeszcze żeby mandaty za to dawać... niedługo za brak prezerwatyw będą mandaty dawali...

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-09-09, 22:46   

poza tym bez pasow sie głupio w aucie czuje

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-09-09, 22:59   

ej kuba jak to możliwe, że wozisz w swoim trampusiu cał klub?? Nie mów, że się mieszczą u Ciebie wszystkie pasy z Krakowa tj. podstawowa jedenastka + trener + rezerwowi??? Może jeszcze fani? Nie ciasno?

:))))

Pozdrawiam na wygnaniu!!!

Mally2105
Gość
Wysłany: 2004-09-10, 08:16   

Cholera ....Przepis jest od tego , zeby go przestrzegac i niewazne ile bez tych pasow jedziesz...

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-09-10, 10:25   

Nie chodzi o to, żeby łamac przepisy, bo jakby kazdy je łamał to by duroplasty się łamały i nic by z Trabików nie zostało...
Chodzi o to, że urzędnik ma np. na załatwienie mojej sprawy ustawowo miesiąc. I co? I dokładnie załatwi ją dopiero 30 dnia (zazwyczaj). Odrobina dobrej woli i mógłby załatwić to tego samego tygodnia...
To samo gliniarze - odrobina dobrej woli, zdroworosądkowa ocena sytuacji, wzięcie pod uwage wszelkich okoliczności... - TO WSZYSTKO NARAZ PRZERASTA ICH MOZLIWOŚCI!!! Jakby nie daj Boże wydarzyło się coś czego nie ma w kodeksie to od razu panika - CO MAM ZROBIĆ, pod który paragraf to podciągnąć... Szkoda gadać.
Zwłaszcza po to tym jak napisałem wyżej - ja jechałem bez pasów, ale zaraz obok nosa policjanta i na jego oczach jechał gość bez fotela... NO I CZY NIE JEST TO PARANOJA???
Pozdro

Sikor
Gość
Wysłany: 2004-09-10, 19:17   

Jak jesteśmy przy tym temacie to zerknijcie sobie tutaj

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-09-11, 00:09   

swiatła cały rok bo Ci co jeżdżą bez świateł są nieodpowiedzialni a z resztą szkoda gadać bo na niedzielnych i tak rady nie ma :(

marmoore
Gość
Wysłany: 2004-09-14, 13:01   

dokladnie

wpis ten mial na celu info ze sa mili policjanci , sam jestem cięty na policje i mialem z nimi troche w zyciu do czynienia :-) ale Ci dwaj mnie ujeli i dali mi waire ze policjant tyz czlowiek, tylko niebieski

gonzo
Gość
Wysłany: 2004-09-14, 13:42   

powiem tak: kiedys wycelowano we mnie suszarkie.i nic. suszarkie opuszczono. nawet nie machnieto, nie zatrzymano coby sprawdzic trojkat czy inna gasnice.albo manadat za przysłowiowe nie manie swiateł. co najlepsze na 100% predkosc przekroczona była.jak to tlumaczyc?

Luker
Gość
Wysłany: 2004-09-15, 21:20   

Zawsze pozostaje nadzieja , ze policja twierdzi , ze trabanciarze to ubogi narod i niech sobie tam z boku zyja.

Tak prawde mowiac to ostatnio zauwazylem fotoradar obok mondeo jakies 10 m przed nim, bo spod swiatel wydarlem i mialem juz dobrze ponad 70 . Jakies 100 metrow dalej stali i haltowali tych biedakow, na traba nawet nie spojrzeli. Wiadomo , nic by ode mnie nie dostali... Jechalbym SC i juz by mnie spisywali.

Policjanci i politycy sa jak swinie , nie odejda od koryta poki jest pelne ...

marmoore
Gość
Wysłany: 2004-09-16, 06:34   

Gonzo ! Przeciez oni by Cie nie dogonili , dlategonawet nie machneli :-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi