|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
Decoupage czy folia ? |
| Autor |
Wiadomość |
Kyub
Gość
|
Wysłany: 2009-05-31, 07:39
|
|
|
Witam, Panie i Panów, zanim zacznę chciałbym się przywitać :)
Znalazłem w sieci dosyć niedawno bardzo ciekawy projekt, który bardzo mnie zaintrygował (mały projekt się urodził w głowie i siedzi głęboko) .
Mianowicie, próbuję dojść jaką metodą były kładzione "gazety" na trampie.
1.Decoupage — technika ozdabiania przedmiotów polegająca na przyklejaniu na odpowiednio spreparowaną powierzchnię (praktycznie każda powierzchnia: drewno, metal, szkło, tkanina, plastik, ceramika) wzoru wyciętego z papieru lub serwetki papierowej (technika serwetkowa).
Decoupage klasyczny polega na naklejaniu wzoru i pokryciu go wieloma warstwami lakieru tak, aby wtopił się całkowicie i nie był wyczuwalny przy dotknięciu.
2. Oferta firmy oklejającej pojazdy.
Proponujemy oklejanie pojazdów grafiką z folii wycinanej lub drukowanej. Najtańszą i najprostszą reklamą samochodową jest grafika wykonana z folii barwnej wycinanej ploterowo. Niski koszt nie wyklucza jednak jej atrakcyjności i efektywności. Dla klientów bardziej wymagających polecamy reklamy na folii samoprzylepnej z nadrukowaną kolorową grafiką. Ta metoda pozwala osiągnąć znacznie bogatsze efekty - przejścia tonalne, druk zdjęcia itp.
Chętnie wysłucham waszych opinii, może ktoś z Was już kiedyś próbował albo widział coś takiego.
http://www.retroschrauber...riesa_08_10.jpg |
|
|
|
 |
Kyub
Gość
|
Wysłany: 2009-05-31, 07:41
|
|
|
|
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2009-05-31, 07:50
|
|
|
| na tej fotce to na bank folia. Myślę że xiędzu coś więcej powie na ten temat :D |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2009-06-01, 13:12
|
|
|
a mnie sie zdaje ze na fotce to dekupaż.
xiedzu ma folie |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2009-06-02, 14:44
|
|
|
| Swojsko brzmi ten dekupaż:P |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|