Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam wszystkich
Autor Wiadomość
kaligari
Gość
Wysłany: 2009-05-04, 12:16   

Hej!
Chciałbym przywitać wszystkich na forum! Jakiś czas temu zakupiłem wspaniałe kombi 1.3 od Kargula. Nawiedziłem już też zlot Pyrkomania V, gdzie poznałem paru trabantowiczów :) Może ktoś nas widział - taki z ząbkami z przodu, jak chcieliśmy go odpalić to go pchaliśmy, bo rozrusznika jeszcze nie mam;)
Kombi jest na maksa żwawe, choć mam go krótko to już miałem wiele przygód :)

Pozdro!

magik
Gość
Wysłany: 2009-05-04, 12:29   

oby nie wrastał w asfalt jak poprzednik też po kargulu. Witamy oczywiście :-)

kaligari
Gość
Wysłany: 2009-05-04, 20:35   

No coś słyszałem, że poprzedniego Traba jaki opchnał Kargul spotkał koniec;/ to o to chodzi?
Ja na razie pomimo braku rozrusznika, pękniętej śruby wahacza tylnego, zepsutego czujnika oleju nadal mam chęci i chcę podążać wyznaczonym planem... pospawać go i pomalować:) Na szczęście działamy razem z kumplem co też uwielbia te auta i zbieramy już sprzęt do działania. Na razie czeka mnie naprawa wahacza czym zajmę się na dniach:p

Kosiek (Rafał Kośka)
Gość
Wysłany: 2009-05-04, 20:48   

Zapewne już wiesz, ale zacznę od tego, że kategorycznie wymień wszystkie śruby mocujące tylne wahacze-uzasadnienie: bo to polo kombi, ten typ tak ma i niejeden z tego był wypadek.

Tak poza tym to witam. Skoro już tu zawitałeś to niebawem się przekonasz, że jest tu grupa ludzi chętnych do pomocy, współpracy i wszelkiego działania. Czasem ktoś z kimś się pokłóci, czasem robi się dym, a jeszcze innym razem Kędzior zza węgła wyskoczy i robi się wesoło (tu chcę zaznaczyć, że to żadna wycieczka osobista). Czasem odpowiedzi będą krótkie lecz treściwe, a czasem długie jak rzeka i bez sensu;) Jest to dość specyficzne, ale klimatyczne forum. Pozdrawiam i życzę wiele uciechy z posiadania Trabanta.

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-05-04, 21:08   

NA GIEŁDĘ!!!

kaligari
Gość
Wysłany: 2009-05-04, 21:45   

Dzięki:) No zanim się do czegoś będę brał to poczytamy co się da po forach, bo to już tęgie głowy się nad tymi problemami ;) I z tego co wyczytałem, to najlepiej wytoczyć i wspawać nowe kielichy wszystkie. Po rozbiórce fotela u mnie okazało się, że z lewej strony wahacz już miał przygody i jest dowalony płaskownikiem z góry na dwie dodatkowe śruby, na fotce widać na górze śrubę przez podłogę:
wahacz

Zapewne już wiesz, ale zacznę od tego, że kategorycznie wymień wszystkie śruby mocujące tylne wahacze-uzasadnienie: bo to polo kombi, ten typ tak ma i niejeden z tego był wypadek.t

Chciałem też tak zrobić po prawej, ale po Twoich słowach jednak zrobimy to gruntownie, wszystkie kielichy chyba postaram się wytoczyć i jeszcze na płaskownik dodatkowo, nie można oszczędzać na bezpieczeństwie... Kurde, cieszę się, że to się nie stało np. na torze;/

Sorki też, chciałem się tu przywitać, mam nadzieję, że nie będzie to odebrane jako offtop;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi