|
kara za oc |
| Autor |
Wiadomość |
Marcin Kaźmierczak
Gość
|
Wysłany: 2009-04-17, 19:58
|
|
|
| Pytałem się w agenta ubezpieczeniowego moich rodziców powiedział że nie będzie żadnych problemów i że oni nie sprawdzają ciągłości. Sam nie wiem czy można ufać agentom. Bo jeśli będzie trzeba zapłacić karę to niestety ja sam będę musiał na to łożyć z własnej kasy tak mi dziewczyna powiedziała "jak chcesz to Go weź ale ja nie chce żadnej kary płacić" |
|
|
|
 |
Bartolomek (BZ)
Gość
|
Wysłany: 2009-04-18, 12:25
|
|
|
| Trabanta dostałeś, po co ci dziewczyna? :P Zapłać i się nie przejmuj! |
|
|
|
 |
Marcin Kaźmierczak
Gość
|
Wysłany: 2009-04-18, 16:14
|
|
|
| no niestety ja będę musiał zapłacić bo to jest warunek |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2009-04-18, 21:34
|
|
|
No cóż - potwierdza się, że niektórzy nie potrafią ze zrozumieniem czytać.
Więc po raz ostatni - ŻADNA firma ubezpieczeniowa NIE SPRAWDZA czy ktoś, kto ubezpiecza pojazd ma przerwę w ubezpieczeniu. Nie do nich to należy. Firma ubezpieczeniowa może ściągnąć jedynie zaległości klienta wobec niej - czyli nie zapłaconą zaległą składkę. Także w tym temacie agent miał rację. Jeśli nie wytłumaczył co grozi za zaległość ze strony UFG (opisałem to dość dokładnie) - to zmień agenta.
Ewentualną karę w UFG będą musieli zapłacić właściciele - czyli dziewczyna czy jej ojciec - obojętnie czy to auto sprzedadzą, sobie zostawią czy skasują. |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2009-04-19, 10:43
|
|
|
| A Ty jak kupisz i ubezpieczysz tego samego dnia to nie odpowiadasz za długi poprzedników. |
|
|
|
 |
Marcin Kaźmierczak
Gość
|
Wysłany: 2009-04-19, 12:42
|
|
|
tylko ktoś kto czytał nie zrozumiał że jeśli ja chcę tego traba to muszę się liczyć z kosztami wynikającymi z dziurą w oc.
Mam jeszcze jedno pytanie czy jest cień szansy na to że urząd się nie upomni o pieniążki? |
|
|
|
 |
WeT(macq)
Gość
|
Wysłany: 2009-04-19, 15:50
|
|
|
| Mam jeszcze jedno pytanie czy jest cień szansy na to że urząd się nie upomni o pieniążki? Im szybciej to załatwisz, tym lepiej dla Ciebie (właściwie dziewczyny). Teraz urząd jeszcze mocno kuleje, za pare miesięcy/lat- już pewnie zacznie sprawnie funkcjonować, a to oznacza kłopoty :) |
|
|
|
 |
Marcin Kaźmierczak
Gość
|
Wysłany: 2009-04-23, 15:01
|
|
|
| a jeśli już zarejestruje i opłacę to auto to kiedy najwcześniej można się spodziewać że fundusz się zgłosi z karą? |
|
|
|
 |
RAV
Gość
|
Wysłany: 2009-04-24, 17:46
|
|
|
| Generalnie...choc może się mylę,urzędowo przedawnienie jest po 5 latach |
|
|
|
 |
robak
Gość
|
Wysłany: 2009-05-04, 18:57
|
|
|
| generalnie, to czy tego Traba wezmiesz, czy oni go zrzuca z przepasci, podpala, czy oddadza komus, czy moze po prostu sobie zostawia, to efekt dla nich moze byc ten sam, bo to ONI nie oplacaja OC. cokolwiek by nie zrobili z nim, to nic nie zmieni faktu, ze nie bylo OC oplacane, wiec czy go wezmiesz, czy tez nie, nijak wplywa na nalozenie kary. ba! to nawet lepsze dla obecnego wlasciciela, bo auto w koncu bedzie mialo OC, a tamten nie bedzie juz mial obowiazku go ubezpieczac. uklad typu "jak sie czepia to ja place kare" jest bez sensu, bo tak czy siak nawet jak teraz auto stoi w szopie to moga przyjsc "drogie pozdrowienia" od UFG. |
|
|
|
 |
|
|