Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
kara za oc
Autor Wiadomość
Marcin Kaźmierczak
Gość
Wysłany: 2009-04-17, 19:58   

Pytałem się w agenta ubezpieczeniowego moich rodziców powiedział że nie będzie żadnych problemów i że oni nie sprawdzają ciągłości. Sam nie wiem czy można ufać agentom. Bo jeśli będzie trzeba zapłacić karę to niestety ja sam będę musiał na to łożyć z własnej kasy tak mi dziewczyna powiedziała "jak chcesz to Go weź ale ja nie chce żadnej kary płacić"

Bartolomek (BZ)
Gość
Wysłany: 2009-04-18, 12:25   

Trabanta dostałeś, po co ci dziewczyna? :P Zapłać i się nie przejmuj!

Marcin Kaźmierczak
Gość
Wysłany: 2009-04-18, 16:14   

no niestety ja będę musiał zapłacić bo to jest warunek

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2009-04-18, 21:34   

No cóż - potwierdza się, że niektórzy nie potrafią ze zrozumieniem czytać.
Więc po raz ostatni - ŻADNA firma ubezpieczeniowa NIE SPRAWDZA czy ktoś, kto ubezpiecza pojazd ma przerwę w ubezpieczeniu. Nie do nich to należy. Firma ubezpieczeniowa może ściągnąć jedynie zaległości klienta wobec niej - czyli nie zapłaconą zaległą składkę. Także w tym temacie agent miał rację. Jeśli nie wytłumaczył co grozi za zaległość ze strony UFG (opisałem to dość dokładnie) - to zmień agenta.
Ewentualną karę w UFG będą musieli zapłacić właściciele - czyli dziewczyna czy jej ojciec - obojętnie czy to auto sprzedadzą, sobie zostawią czy skasują.

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2009-04-19, 10:43   

A Ty jak kupisz i ubezpieczysz tego samego dnia to nie odpowiadasz za długi poprzedników.

Marcin Kaźmierczak
Gość
Wysłany: 2009-04-19, 12:42   

tylko ktoś kto czytał nie zrozumiał że jeśli ja chcę tego traba to muszę się liczyć z kosztami wynikającymi z dziurą w oc.
Mam jeszcze jedno pytanie czy jest cień szansy na to że urząd się nie upomni o pieniążki?

WeT(macq)
Gość
Wysłany: 2009-04-19, 15:50   

Mam jeszcze jedno pytanie czy jest cień szansy na to że urząd się nie upomni o pieniążki? Im szybciej to załatwisz, tym lepiej dla Ciebie (właściwie dziewczyny). Teraz urząd jeszcze mocno kuleje, za pare miesięcy/lat- już pewnie zacznie sprawnie funkcjonować, a to oznacza kłopoty :)

Marcin Kaźmierczak
Gość
Wysłany: 2009-04-23, 15:01   

a jeśli już zarejestruje i opłacę to auto to kiedy najwcześniej można się spodziewać że fundusz się zgłosi z karą?

RAV
Gość
Wysłany: 2009-04-24, 17:46   

Generalnie...choc może się mylę,urzędowo przedawnienie jest po 5 latach

robak
Gość
Wysłany: 2009-05-04, 18:57   

generalnie, to czy tego Traba wezmiesz, czy oni go zrzuca z przepasci, podpala, czy oddadza komus, czy moze po prostu sobie zostawia, to efekt dla nich moze byc ten sam, bo to ONI nie oplacaja OC. cokolwiek by nie zrobili z nim, to nic nie zmieni faktu, ze nie bylo OC oplacane, wiec czy go wezmiesz, czy tez nie, nijak wplywa na nalozenie kary. ba! to nawet lepsze dla obecnego wlasciciela, bo auto w koncu bedzie mialo OC, a tamten nie bedzie juz mial obowiazku go ubezpieczac. uklad typu "jak sie czepia to ja place kare" jest bez sensu, bo tak czy siak nawet jak teraz auto stoi w szopie to moga przyjsc "drogie pozdrowienia" od UFG.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi