Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Podatkowa paranoja
Autor Wiadomość
kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2009-04-20, 22:17   

a ja i tak bym nie zapłacił i niech @!#$ą POpaprańcy...

emi
Gość
Wysłany: 2009-04-21, 10:19   

http://podatki.wp.pl/kat,70556,wid,11053636,raportwiadomosc.html

dziś już w innym tonie.

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2009-04-21, 16:04   

http://moto.onet.pl/1553495,1,co-dalej-z-nowym-podatkiem,artykul.html?node=2

A to z onetu. Jedno co widze ze temat wskoczył na top ten na onecie...

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-04-21, 17:02   

niech sie cmokną. kierowcy zrobia manifestacje i blokady jak cokolwiek tak durnego postanowi ktos ustalic!durnota i ciemnota siedzi w rzadzie i wyciaga kase od ludzi, pod glupimi pretekstami! nie wazne czy 3 tys czy kilkadziesiat zlotych. Mnie szkoda zlotówki na tak glupi podatek!

donkey
Gość
Wysłany: 2009-04-21, 21:45   

List otwarty

Eagle
Gość
Wysłany: 2009-04-22, 11:37   

Podobno w Polsce statystycznie jest największy odsetek aut jeżdżących na LPG. Zapewne wśród aut starszych jest jeszcze większy. Czemu więc ocenia się te auta tak jak normalne benzyniaki? Jeśli miałoby to służyć ekologii to zachęcano by do zakładania LPG, które jest bardzo ekologiczne a kosztuje 1500-3000zł w przypadku starszych aut, a nie płacenia rocznie takiej kwoty, która i tak zostanie "przejedzona" i niczemu dobremu nie posłuży.

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2009-04-23, 19:25   

http://finanse.wp.pl/kat,104546,title,Co-zrobisz-kiedy-zostanie-wprowadzony-podatek-ekologiczny,wid,11064218,wiadomosc.html?ticaid=17e73

emi
Gość
Wysłany: 2009-04-25, 23:34   

http://finanse.wp.pl/kat,98674,title,Podatek-ekologiczny-jeszcze-nie-przesadzony,wid,11067170,wiadomosc.html

szum medialny się zrobił :)

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2009-04-26, 00:09   

tek teraz się zapierają POpaprańce... eee takie rzeczy tylko w erze ;)

KUZYN353
Gość
Wysłany: 2009-04-26, 11:21   

Niech istnieje opcja wyrejestrowania czasowego i rejestracji tylko na sezon zlotowy. To byłoby pro ekologiczne. Duża grupa starych samochodów czekałaby w garażu pod prześcieradłem i wyjeżdżała tylko w zaplanowanych przypadkach, uprzednio powiadamiając urząd miejski w celu czasowej rejestracji :)

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2009-04-26, 12:17   

Bardzo dobry pomysl :)

RAV
Gość
Wysłany: 2009-04-27, 16:36   

Popieram,tymbardziej,że flota moich autek może się wkrótce powiększyc ;)A wiekowe to one będą ;)

Arek Mikuła (Miki)
Gość
Wysłany: 2009-04-30, 22:00   

HEJ.Kraj schodzi na psy ,rząd upadł juz dawno na głowe a mi się żygać chce i żałuje sie uro dziłem w tak popie....onych czasach.Ten podatek to nic innego jak zabicie kury znoszącej złote jajka.Po zezłomowaniu 60% aut nie zarobią szroty sprzedając części z utylizowanych aut.Sklepy z częściami co bedą sprzedawać ,mechanicy na bruk.Przeciętny Kowalski przesiada sie na rower bo brak środków na zakup samochodu i utrzymanie go.I robi sie druga Holandia.Pomysł jak najbardziej poroniony.Wyjdzie na to że czy stoi czy leży 3000zł sie za auto należy.Już zaczne prace na przerobieniem Trabiego na prad albo na pedały ,a dźwięk ring ding ding silnika sobie będe puszczał z CD.Ztym pomysłem o czasowe rejestrowanie na czas zlotów to niewypał,auto nie uzywane psuje sie,a gdzie do tego gdy przyjdzie nagła potrzeba użycia naszego Traba w sytuacji awaryjnej drugiego wozu albo bedziemy mieli ochote na przejażdźkę.Emigrujmy z tego kraju z Trabantami.PozDDRawiam.

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2009-05-01, 01:23   

Ztym pomysłem o czasowe rejestrowanie na czas zlotów to niewypał,auto nie uzywane psuje sie,a gdzie do tego gdy przyjdzie nagła potrzeba użycia naszego Traba w sytuacji awaryjnej drugiego wozu albo bedziemy mieli ochote na przejażdźkę

No i owszem, jak nie wiesz jak auto przechować to się psuje. Normalnym ludziom się nie psuje.

Arek Mikuła (Miki)
Gość
Wysłany: 2009-05-10, 21:07   

Jakby co to jestem normalny.Jeżeli chodzi o przechowywanie ,to spokojnie nie garażuje traba pod osiedlową chmurką.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi