|
Podatkowa paranoja |
| Autor |
Wiadomość |
wnuq
Gość
|
Wysłany: 2009-04-17, 23:05
|
|
|
| policzyłem...i sprzedam wszystko prócz trabanta |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2009-04-17, 23:05
|
|
|
| racja, w Niemczech do nowego samochodu dopłacają u nas tylko kradną. Skurwysyny i złodzieje. Przepis oczywiście jest zbyt absurdalny żeby wszedł w życie. |
|
|
|
 |
emi
Gość
|
Wysłany: 2009-04-17, 23:27
|
|
|
onet pisał też o tym szerzej
http://podatki.onet.pl/1954448,1,0,wiadomosci.html
czy ja się czegoś nie dorozumiałam, czy to dotyczy tylko nowo rejestrowanych aut? a nie tych co już jeżdzą? nie wynika to jasno z żadnego tekstu. |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2009-04-18, 10:00
|
|
|
| nie wiem jak Wy, ale ja na to mam wyjebane. tak samo jak na te sprawy z OC.... zawsze jest jakiś wałek którym można się ratować;) |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2009-04-18, 10:01
|
|
|
ale mu nie mamy zarobków jak w UK .... tylko większe :P
no to wlaśnie tak dla porównania podałem zakładając, że średni anglik zrobi ok 15 - 25 tys funtów rocznie a przeciętny polak też 15 tys ino, że złotych to se sami policzcie kto tu kradnie... |
|
|
|
 |
Bochen
Gość
|
Wysłany: 2009-04-18, 10:08
|
|
|
| sie podniecacie a ta bzdura jest w fazie projektowania. nie ma szans zeby to weszlo w zycie. |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2009-04-18, 20:32
|
|
|
| jasne ze to paranoja ale mozna sobie ponazekac, przynajmiej w takim wątku jestesmy jednogłosni, bez utarczek słownych :))) |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2009-04-18, 21:48
|
|
|
| Chyba na wszystkich forach związanych z klasycznymi pojazdami wywołało to poruszenie. Pojazdów historycznych ma to rzekomo nie obejmować, ale takie poloofki nawet nie będą miały szans na to żeby się nimi stać. Lepiej dmuchać na zimne i wystosować protest do pana ministra, bo w naszym pięknym kraju tego typu absurdy mogą stać się oczywistą oczywistością w majestacie prawa. |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2009-04-19, 10:51
|
|
|
| http://wmw24.pl/stop-auto-tax/listy/brak-zgody/ |
|
|
|
 |
kasq5510
Gość
|
Wysłany: 2009-04-19, 12:04
|
|
|
większość polaków jeździ starymi autami, dlatego żaden rząd tego nigdy nie wprowadzi ponieważ straci ogromny elektorat, w ogóle się tym pomysłem nie przejmujcie, szum medialny i tyle. a z drugiej strony to by było ciężko nie normalne żeby ktoś za malucha płacił parę klocków gdzie silnik nie ma litra pojemności a koleś w pięcio litrowym mietku zapłacił tylko 100zł...
nie ma czym się przejmować drodzy trabanciarze |
|
|
|
 |
Barył
Gość
|
Wysłany: 2009-04-20, 09:02
|
|
|
Banda nierobów, złodzieji, idiotów z rządu znowu szuka kasy na swoje zachcianki.
Co za głupota... |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2009-04-20, 10:58
|
|
|
| Na razie to projekt. Kiedyś już chcieli coś takiego uchwalić i nie poszło, posłowie się opamiętali. Potrzeba mieć nadzieję że i tak będzie tym razem, inaczej 60% aut jeżdżących po Polsce będzie musiała być zezłomowana. No i ci co to uchwalą przepadną w następnych wyborach... |
|
|
|
 |
emi
Gość
|
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2009-04-20, 18:57
|
|
|
ale w ogole o co chodzi?? znowu o durną kwestie emisji CO2!? co to za eksperci z koziej dupy skoro nie wiedzą nic na ten temat. ja juz gdzies tu pisalem na forum ze nasza emisja CO2 to pikuś w porownaniu z innymi czynnikami produkującymi ten zwiazek.
i tak nie bede płacił :D |
|
|
|
 |
grubas
Gość
|
Wysłany: 2009-04-20, 21:36
|
|
|
Ja dzisiaj słyszałem że ponoć benzyna ołowiowa była lepsza pod tym względem iż ograniczała proces cieplarniany, bo związki ołowiu odbijały promienie słoneczne docierające do ziemi.
A odnośnie podatku "ekologicznego" to temat nie przejdzie, bo za dużo ludzi ma "starsze" samochody i jeżeli POosłowie mają trochę rozumu to wiedzą, tak jak Papieju pisze że przepadną w następnych wyborach.
A odnośnie CO2 to przereklamowana histeria zielonych. |
|
|
|
 |
|
|