Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Podatkowa paranoja
Autor Wiadomość
wnuq
Gość
Wysłany: 2009-04-17, 23:05   

policzyłem...i sprzedam wszystko prócz trabanta

Kędzior
Gość
Wysłany: 2009-04-17, 23:05   

racja, w Niemczech do nowego samochodu dopłacają u nas tylko kradną. Skurwysyny i złodzieje. Przepis oczywiście jest zbyt absurdalny żeby wszedł w życie.

emi
Gość
Wysłany: 2009-04-17, 23:27   

onet pisał też o tym szerzej
http://podatki.onet.pl/1954448,1,0,wiadomosci.html

czy ja się czegoś nie dorozumiałam, czy to dotyczy tylko nowo rejestrowanych aut? a nie tych co już jeżdzą? nie wynika to jasno z żadnego tekstu.

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2009-04-18, 10:00   

nie wiem jak Wy, ale ja na to mam wyjebane. tak samo jak na te sprawy z OC.... zawsze jest jakiś wałek którym można się ratować;)

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2009-04-18, 10:01   

ale mu nie mamy zarobków jak w UK .... tylko większe :P

no to wlaśnie tak dla porównania podałem zakładając, że średni anglik zrobi ok 15 - 25 tys funtów rocznie a przeciętny polak też 15 tys ino, że złotych to se sami policzcie kto tu kradnie...

Bochen
Gość
Wysłany: 2009-04-18, 10:08   

sie podniecacie a ta bzdura jest w fazie projektowania. nie ma szans zeby to weszlo w zycie.

arek_353
Gość
Wysłany: 2009-04-18, 20:32   

jasne ze to paranoja ale mozna sobie ponazekac, przynajmiej w takim wątku jestesmy jednogłosni, bez utarczek słownych :)))

radzieckii
Gość
Wysłany: 2009-04-18, 21:48   

Chyba na wszystkich forach związanych z klasycznymi pojazdami wywołało to poruszenie. Pojazdów historycznych ma to rzekomo nie obejmować, ale takie poloofki nawet nie będą miały szans na to żeby się nimi stać. Lepiej dmuchać na zimne i wystosować protest do pana ministra, bo w naszym pięknym kraju tego typu absurdy mogą stać się oczywistą oczywistością w majestacie prawa.

radzieckii
Gość
Wysłany: 2009-04-19, 10:51   

http://wmw24.pl/stop-auto-tax/listy/brak-zgody/

kasq5510
Gość
Wysłany: 2009-04-19, 12:04   

większość polaków jeździ starymi autami, dlatego żaden rząd tego nigdy nie wprowadzi ponieważ straci ogromny elektorat, w ogóle się tym pomysłem nie przejmujcie, szum medialny i tyle. a z drugiej strony to by było ciężko nie normalne żeby ktoś za malucha płacił parę klocków gdzie silnik nie ma litra pojemności a koleś w pięcio litrowym mietku zapłacił tylko 100zł...
nie ma czym się przejmować drodzy trabanciarze

Barył
Gość
Wysłany: 2009-04-20, 09:02   

Banda nierobów, złodzieji, idiotów z rządu znowu szuka kasy na swoje zachcianki.
Co za głupota...

papieju
Gość
Wysłany: 2009-04-20, 10:58   

Na razie to projekt. Kiedyś już chcieli coś takiego uchwalić i nie poszło, posłowie się opamiętali. Potrzeba mieć nadzieję że i tak będzie tym razem, inaczej 60% aut jeżdżących po Polsce będzie musiała być zezłomowana. No i ci co to uchwalą przepadną w następnych wyborach...

emi
Gość
Wysłany: 2009-04-20, 18:48   

dziś wiecej szczegółów.

http://podatki.wp.pl/kat,...twiadomosc.html

i sie kurna cieszą z fajnego podatku! #$%&@&

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-04-20, 18:57   

ale w ogole o co chodzi?? znowu o durną kwestie emisji CO2!? co to za eksperci z koziej dupy skoro nie wiedzą nic na ten temat. ja juz gdzies tu pisalem na forum ze nasza emisja CO2 to pikuś w porownaniu z innymi czynnikami produkującymi ten zwiazek.

i tak nie bede płacił :D

grubas
Gość
Wysłany: 2009-04-20, 21:36   

Ja dzisiaj słyszałem że ponoć benzyna ołowiowa była lepsza pod tym względem iż ograniczała proces cieplarniany, bo związki ołowiu odbijały promienie słoneczne docierające do ziemi.
A odnośnie podatku "ekologicznego" to temat nie przejdzie, bo za dużo ludzi ma "starsze" samochody i jeżeli POosłowie mają trochę rozumu to wiedzą, tak jak Papieju pisze że przepadną w następnych wyborach.
A odnośnie CO2 to przereklamowana histeria zielonych.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi