Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Spalił mi się trabi :(
Autor Wiadomość
Eagle
Gość
Wysłany: 2008-10-28, 19:17   

Pamiętam... oj , szczegóły Kuzyn, szczegóły :P :P :P
Rozmawialiśmy o lepszości traba w kategorii aut do 1000 a za Jette dałem trzy razy tyle:P
Pozatym nie zmieniłem całkowicie zdania, w mieście a zwłaszcza w korkach i do parkowania wolałem traba. Ale w trase ponad 400km bym się bał po tym co przeżyłem.

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-10-28, 20:25   

pokaż jakieś fotki tego cuda za 3 kafle :) Ja za swoją Renie dałem o wiele mniej hehe :-)

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-10-29, 01:14   

Może i mniej ale stare francuskie to tylko wino jest dobre :)

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-10-29, 07:49   

To samo można powiedzeć o starym niemieckim ale co może być starego i dobrego od helmutów?? (o trabim mi nie wspominać :-) Oj to ogólnie takie ludzkie chore wymysły z tymi przesądami. Samochód każdej marki jak jest wyeksploatowany to bez względu na wiek będzie jedną wielką kupą :-)Ludzie kupują poodkręcane o 200 czy 300 tysięcy samochody łudząc się, że ma faktycznie mały przebieg :)

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-10-29, 10:19   

Niekoniecznie. Obejrzałem dziesiątki aut zanim kupiłem coś. I część była poprostu zaniedbana i tutaj nie ma rzeczywiście znaczenia marka. Ale nawet najbardziej zadbane egzemplarze danych marek mają wspólne dolegliwości. Oczywiście zdarzają się cuda ale to temat o spalonym trabim ... A tak w ogóle przydałby się na tym forum temat o następcach trabów... Np na forum wartburga takie coś jest. Jak ktoś nie lubi tego tematu to by tam nie zaglądał.

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-10-30, 09:09   

Ogólnie dobry pomysł. Nawet na FSO AK jest dział aut z poza FSO i codziennych pupowozów. Niestety trzeba pamiętać o tym, że te forum jest troche przestarzałe ale z drugiej strony dobrze, że jest :-)

bRq
Gość
Wysłany: 2008-11-01, 13:55   

o k... niezle sie jaral :/

VW dobre auto... Dlatego silnik trafil do traba :)
poka foty jetty

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-11-01, 14:27   

Dobry ale 1.6 PN i elektroniczny gaźnik...

jetta 1

jetta 2

Czarny,M
Gość
Wysłany: 2008-11-01, 15:26   

dzisiaj jak jechałem na cmentarz na poboczu stał mercedes jakiś taki nowy taki większy ala jeep cały w płomieniach nie miał już szyb czarny dym leciał, czekali na straż wontpie co by z niego coś zostało.. mam 2 zdjęcia na telefonie, jak zgram to wrzucę..

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-11-01, 17:29   

Ładna Jetta, prezentuje się bardzo ładnie i myślę, że tak samo jeździ :-)

Mally2105
Gość
Wysłany: 2008-11-02, 22:07   

Zbyszek,mielismy kiedys taka sama zgretke, tez 1.6, caaale 70km ;),tylko jasny niebieski... pierwszy samochod jakim jezdzilem Szatan to nie byl,ale bardzo milutko wspominam...Trzymaj sie cieplutko i do zobaczenia kiedys na wschodzie.

robak
Gość
Wysłany: 2008-11-10, 03:00   

Qba25: moze nie zauwazyles, ale pozar tez jest ryzykowny. Wszystko jest zwiazane z jakims rysykiem. Nalezy to ocenic czy jest warte chocby proby i ewentualnych jej konsekwencji. Jak ktos otworzy maske tak jak to sie zwykle robi i od razu wsadzi tam nos, to wspolczuje. Jak otworzy i stanie z boku a i zabezpieczy dlonie i ogolnie siebie, to da rade. Ja tak zrobilem i nawet wloskow na rekach sobie nie przypalilem. Bajer polega na tym, by nie stac z przodu, a i z ciucha jakiegos zrobic sobie kurtynke co by nosa nie przydymic, czy brwi nie opalic w razie ewentualnego podmuchu ognia.

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2009-03-27, 00:03   

Witam, dziś o mały włos nie spalił mi sie trampek. Zapaliła się gumowa rurka pomiędzy przednim tłumikiem a tłumikiem szmerów i zaczynał się zajmować kocyk pod maską. Przyczyną pożaru (tak mi się wydaje) był niesprawny tłumik. W zeszłym tygodniu mój stary tłumik przestał tłumić, a z powodu ograniczonych funduszy i braku dostępności od ręki nowego tłumika, pożyczyłem sobie inny tłumik który zamiast grzać bardzo kopcił. Nie przeszkadzało mi to zbytnio bo idzie wiosna a ogrzewanie (kopcenie) można wyłączyć. Jednak spaliny przechodzące przez gumową rurke musiały tak ją rozgrzać że się zapaliła. Ogień niby nie wielki ale zużyłem 2 gaśnice samochodowe i płomień dalej był, pomogła 5kg gaśnica którą ktoś przyniósł z biura ochrony u mnie w pracy. Na całe szczęście akcja miała miejsce właśnie pod moją pracą gdzie taka gaśnica była dostępna...przy pomocy samochodowych gaśnic w trasie pewnie bym tego nie ugasił i trampek poszedłby z dymem. Szkody: spalony kocyk, gumowa rurka i kilka kabli, lekko okopcony lakier i masa proszku z gaśnic w każdej szczelince pod maską. Dodam że po zatkaniu szczelnie wylotu od ogrzewania, wymianie kilku kabli i pozbyciu się nadmiaru proszku trampek samodzielnie dojechał spowrotem do domu. Czeka mnie teraz rozkręcanie i czyszczenie wszystkigo

Czy takie części jak np. alternator, rozrusznik wystarczy przedmuchać z proszku czy koniecznie musze je porozkręcać żeby dobrze wyczyścić?

Eagle
Gość
Wysłany: 2009-03-27, 10:42   

To miałeś fuksa. Dobrze, że udało Ci się go uratować. Do środka rozrusznika proszek raczej się nie dostał, ale do alternatora mógł.

Arek Mikuła (Miki)
Gość
Wysłany: 2009-04-30, 22:31   

Najważniejsze zdrowie,trabanta strzelisz sobie drugiego.Odpicujesz w taki sam sposób albo i lepży.Pamietaj jedo jak sobie odpuscisz temat ,to później bedziesz żałować.A w końcu Trabant=WSPOMNIENIA DOBRYCH CZASÓW,KOLEDZY,TRUD,PRACA,ORAZ MOJA PIERWSZA BRYKA.Pozdrawiam Cię.Trzymaj sie i nie daj sie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi