Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomysł na renowację Trabanta
Autor Wiadomość
mariusz71
Gość
Wysłany: 2009-03-08, 23:44   

Jak Wam się podoba mój pomysł na renowację Trabanta 1.1 z 1991r.?
Żeby go zobaczyć zapraszam na naszą stronę http://www.ammv.pl/trabant.htm
Link
Z zewnątrz planuję wymienić kierunki z przodu na półokrągłe (jajkowate) dołożyć "kosę". Środek Trabanta???????????????????
Jeszcze niewiem (brak kasy)!!!!!!!!!!!!!!! Może macie inny pomysł lub wolicie zostawić wersję oryginalną
Pozdrawiam Mariusz

ZBuK
Gość
Wysłany: 2009-03-09, 09:56   

Dam ci jedną dobrą radę - GRUNT TO NIE PRZEKOMBINOWAĆ. Auto należy potraktować jako całość, a nie jak choinkę na której się wiesza różne rzeczy. Zatem każdy detal będzie miał znaczenie dla całości, a nie sam dla siebie. Jak to zrozumiesz i będziesz się tego trzymał, to sukces gwarantowany. Jedyne co nas ogranicza to wyobraźnia i fundusze.

Eagle
Gość
Wysłany: 2009-03-09, 10:09   

Ta maska nie pasuje do okrągłych zderzaków i starego grilla... Ja bym zmienił na maskę z 601, a zderzaki pomalował a kolor nadwozia. A plastikowe kołpaki już w ogóle nie pasują do takiego niby-klasyka.

mariusz71
Gość
Wysłany: 2009-03-09, 10:52   

Maskę niestety przegapiłem a na pomalowanie nowej nie mam kasy. Felgi alu mam od uno ale wymagają renowacji

Maciej Dendyss
Gość
Wysłany: 2009-03-09, 11:38   

No trabancik widzę ogólnie trzyma się kupy, Nie zjedzony, ładny lakier. Mi osobiście nie podoba sie ten koń na błotniku, no chyba że masz lakier z testarossy :P Kierunki znajdziesz w ofercie firmy zem-polmo, nr katalogowy 112. Do środka wsadź fotele z bmw e30, czarna wykładzina na podłogę i będzie git. Błagam, nie zmieniaj już w nim nic bo wygląda fajnie i można go jedynie zwieśniaczyć. Czasem mniej znaczy więcej, pamietaj o tym!

GrzegorzG(Greg)
Gość
Wysłany: 2009-03-09, 13:10   

Ładne zderzaki.

eddie
Gość
Wysłany: 2009-03-09, 19:38   

witam.
z czego dach? mozesz jakies fotki zrobic jak umocowany?

nosilem sie z zamiarem wsadzenia takiego do kombi .

pozdrawiam
eddie

mariusz71
Gość
Wysłany: 2009-03-09, 22:55   

Dach z Renault Twingo. Dokładne wycięcie i przypasowanie zajęło nam cały dzień(trzy osoby). Mocowanie jest na oryginalnych śrubach dokładnie tak samo jak w Renault. Lakier to czerwona perła FERRARI - kosztował majątek około 3 Trabantów 1.1. Dlatego dostał oryginalnego czarnego konika (trochę też dla kontrastu i przekory). Konik jest pod lakierem bezbarwynym.

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-03-09, 23:27   

zrob kilka rzeczy:

zaloz jakies ladne felgi i wyprostuj chociaz tylne kola jesli nie chcesz go obnizac. flgi to podstawa jesli chodzio wyglada auta. proponuje jakies z widocznym rantem zdecydowanie. Druga rzecz to atrapa. Zamaluj na czarno pole pod aluminiową kratka tak jak bylo w oryginale. zobaczysz ze autko nabierze wiecej charakteru. O znaczku do gory nogami juz ci pisalem. Kosa pod zderzakiem jest tu konieczna i wymien kierunkowskazy na jakies ładne. Jak zrobisz te rzeczy to bedzie bardzo fajne autko :)

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-03-09, 23:44   

jeszcze nie podoba mi sie, ze usunąłes listwy :/ taki goły trabant jest bez tego. Zalóż mu jakies chlapacze i zaslep czyms tę dziurkę po znaczku od polówki.
generalnie tak troche wykonczenia mu brakuje, a jak wiadomo diabel tkwi w szczegółach.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2009-03-10, 09:27   

Jedno jest pewne - bez kasy daleko nie zajedziesz. Ładne felgi - kasa, ładne oponki - kasa, lakier na maskę nową - kasa. Wnętrze skórka - kasa, wnętrze fotele e30 - kasa... Zatem dopóki jej nie uzbierasz, możemy się tu silić na gadki, a i tak nic z tego :)

Kędzior
Gość
Wysłany: 2009-03-10, 12:52   

pieniądze to nie wszystko ale wszystko bez piniędzy to NIC.

:-D Q

abri
Gość
Wysłany: 2009-03-23, 21:58   

Mam pytanie! Nie wiem czy to odpowiedni temat ale nie znalazłem lepszego... ;D Gdzie mogę dostać tuningowe lampy do Traba? (Chodzi mi o takie mp. z plastikowymi "krzyżykami" w środku)!
z góry wielkie dzięki

pozDDRawiam!!!

abri
Gość
Wysłany: 2009-03-23, 21:59   

Chodzi mi o przednie lampy!!!

Qbs
Gość
Wysłany: 2009-03-23, 22:11   

szukaj w skepach z czesciami do golfa

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi