|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
Jakie auto po Trabancie? |
| Autor |
Wiadomość |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2009-03-09, 20:44
|
|
|
U mnie do trabanta najpierw był dupowóz - Uno 1,0 '91, ale mimo że dbałem jak mogłem to już za bardzo się sypało (i jeszcze co chwile z innej strony ktoś we mnie uderzał) i postanowiłem kupić coś lepszego żeby mieć więcej czasu na trabanta, teraz mam tylko rok młodszą Astre F Caravan z mocarnym silnikiem 1,4 60KM i hakiem, niestety, tak samo jak uno okazała sie autem specjalnej troski i ciągle jest coś do roboty, ale jeździ sie super (za to ją kocham), no i bagażnik w sam raz na wożenie duroplastów :D
Ale tak czy siak w Astrze musiałem już zmienić:
olej
filtr oleju
płyn chłodzący
napinacz paska rozrz.
pasek rozrz.
pompa wody.
W trabancie nie ma żadnego z powyższych, i kto mi powie że Trabant jest drogi w eksploatacji... |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2009-03-10, 14:49
|
|
|
| Ale zapewne w Astrze nie trzeba zmieniać wału po 50tys. km :D |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2009-03-10, 16:38
|
|
|
| Ale w Astrze za to korodują błotniki :) |
|
|
|
 |
machoony
Gość
|
Wysłany: 2009-03-10, 21:08
|
|
|
| w mojej astrze bardziej tylna klapa niz blotniki. |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2009-03-11, 17:49
|
|
|
| Dziś widziałem białą Astre, która miała rdzawe zacieki na całym aucie, brr... |
|
|
|
 |
Hajs
Gość
|
Wysłany: 2009-03-11, 23:33
|
|
|
| OMG takie samochody wyglądają jak TRĘDOWATE :/ |
|
|
|
 |
Matu
Gość
|
Wysłany: 2009-05-20, 22:31
|
|
|
Ja po Trabie przesiadłem się na pedzia 806. wielki, prawie jak ciężarówka i wygodny. Do pracy do jazdy po polach mam Suzuki Vitare V6- rewelacyjny samochodzik terenowy:) Napęd na tył a jak potrzeba to wszystkie koła:) Ma tylko jedną wade- jak ma zły dzień to potrafi i 15 litrów wypić:(. A jako, że niedługo opuszczam już wyspy i przenosze się na stałe do Portugalii to nabyłem Citroena C5- kolejna krowa ale super wygodna:) Zawieszenie hydroaktywne to jest komfort:)
W planach jednak zawsze jest Trabant jako hobby, samochód na niedzielę:) Może będzie to pierwszy Trab na półwyspie Iberyjskim;) |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2009-05-21, 12:26
|
|
|
| o @!#$ Kędzior ale fura wypaśna :) DDR |
|
|
|
 |
robak
Gość
|
Wysłany: 2009-06-08, 22:08
|
|
|
| tak sobie patrze na mojego posta z 2009-02-26 i cholera z autami to jednak u mnie nic nie wiadomo. nie spieszylo mi sie, to padla uszczelka pod glowica. naprawilem scenica i... sprzedalem w cholere, bo tak jakos juz mu nie ufalem, a i obroty mial dosc wesole po naprawie. nie chcialo mi sie z nim bawic i z tej okazji postanowilem zmienic. plan byl no wlasnie T4, ale stwierdzilem, ze moze jednak cos mniejszego. mial byc galaxy lub zafira. uparlem sie na nie do konca szybkie/mocne, ale 7 osobowe auto. po ogladnieciu okolo 35 roznych stwierdzilem, ze ok.. biore pierwsze auto w dobrym stanie, ktore bedzie duze (kombi) i mialo szyber lub klime (albo obie te rzeczy) i diesel. wiele nie szukalem. jakies 100km od domu stala laguna z 2005 roku. na poczatku sam fakt kupowania diesla byl calkiem na przekor mnie samemu. jakos sie nie lubialem z tym typem silnikow. w sumie diesle maja swoje za uszami tez, ale jako ze juz ze 2 miesiace bujam sie ta lala, to stwierdzam, ze na chwile obecna mam wszystko co mi potrzeba. kombi jest, klima jest, graja z ebaya zalozylem co nie czyta tylko plyt chodnikowych, a znajomi sie smieja, ze jako administrator/informatyk nawet auto mam na dyskietke i guziczek (brak kluczykow, jest karta i przycisk start/stop). wszystko bylo cacy do momentu jak nie stanalem przed faktem spalonej zarowki swiatel przednich. w Trabim wiadomo. otworzyc maske, wyjac zarowke, zmienic, zamknac maske i jazda dalej (czesciej przeczyscic styki niz wymienic zarowke). w lagunie nie bylo juz tak sympatycznie. malo sobie reki nie zlamalem - tak trzeba sie nagimnastykowac, zeby do zarowki dostac, a z moimi nie najmniejszymi rekami, to tak troche niefajnei sie to robi. dalem sobie jednak rade i nadal ciesze sie z faktu posiadania tego dupowozu. duze, szybkie, zwinne. czasem stwierdzam, ze za mocny i za szybki, a 6 biegow tez daje swoje i niejednokrotnie (niestety w sumie) zagadalem sie, zamyslilem, itp i sie okazywalo ze na budziku 120mph. trzeba na to uwazac :) Trabi jednak i tak nadal w planach sciagniecia na wyspe! |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2009-06-09, 09:38
|
|
|
wszystko bylo cacy do momentu jak nie stanalem przed faktem spalonej zarowki swiatel przednich. w Trabim wiadomo. otworzyc maske, wyjac zarowke, zmienic, zamknac maske i jazda dalej
Widać, że dawno traba nie miałeś:P Tam się zdejmuje ramkę reflektora i wyjmuje wkład lampy żeby zmienić żarówkę. Spod maski się nie zmieni żarówki :P |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-06-10, 12:43
|
|
|
Ja za to wiem dzięki Kędziorowi jak się zaciera silnik diesla w T4 na obwodnicy Garwolina . |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2009-06-10, 20:44
|
|
|
| w T3 :) trochę cie poniosło :D |
|
|
|
 |
Bartek Popek
Gość
|
Wysłany: 2009-06-18, 00:55
|
|
|
| Trabant pozostanie ze mną już do końca, ale oprócz trabanta jako auto rodzinne BMW 318is |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2009-06-18, 17:09
|
|
|
| fajny silnik ale jak zaniedbany to może pochłonąć trochę kasy :/ a jaka bmka e30 czy e36 ?? |
|
|
|
 |
Bartek Popek
Gość
|
Wysłany: 2009-06-19, 11:48
|
|
|
| e36, ogólnie jestem zadowolony, dobry stosunek mocy do spalania,ale to nie trabant:) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|