|
Pomysł na renowację Trabanta |
| Autor |
Wiadomość |
mariusz71
Gość
|
Wysłany: 2009-03-08, 23:44
|
|
|
Jak Wam się podoba mój pomysł na renowację Trabanta 1.1 z 1991r.?
Żeby go zobaczyć zapraszam na naszą stronę http://www.ammv.pl/trabant.htm
Link
Z zewnątrz planuję wymienić kierunki z przodu na półokrągłe (jajkowate) dołożyć "kosę". Środek Trabanta???????????????????
Jeszcze niewiem (brak kasy)!!!!!!!!!!!!!!! Może macie inny pomysł lub wolicie zostawić wersję oryginalną
Pozdrawiam Mariusz |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2009-03-09, 09:56
|
|
|
| Dam ci jedną dobrą radę - GRUNT TO NIE PRZEKOMBINOWAĆ. Auto należy potraktować jako całość, a nie jak choinkę na której się wiesza różne rzeczy. Zatem każdy detal będzie miał znaczenie dla całości, a nie sam dla siebie. Jak to zrozumiesz i będziesz się tego trzymał, to sukces gwarantowany. Jedyne co nas ogranicza to wyobraźnia i fundusze. |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2009-03-09, 10:09
|
|
|
| Ta maska nie pasuje do okrągłych zderzaków i starego grilla... Ja bym zmienił na maskę z 601, a zderzaki pomalował a kolor nadwozia. A plastikowe kołpaki już w ogóle nie pasują do takiego niby-klasyka. |
|
|
|
 |
mariusz71
Gość
|
Wysłany: 2009-03-09, 10:52
|
|
|
| Maskę niestety przegapiłem a na pomalowanie nowej nie mam kasy. Felgi alu mam od uno ale wymagają renowacji |
|
|
|
 |
Maciej Dendyss
Gość
|
Wysłany: 2009-03-09, 11:38
|
|
|
| No trabancik widzę ogólnie trzyma się kupy, Nie zjedzony, ładny lakier. Mi osobiście nie podoba sie ten koń na błotniku, no chyba że masz lakier z testarossy :P Kierunki znajdziesz w ofercie firmy zem-polmo, nr katalogowy 112. Do środka wsadź fotele z bmw e30, czarna wykładzina na podłogę i będzie git. Błagam, nie zmieniaj już w nim nic bo wygląda fajnie i można go jedynie zwieśniaczyć. Czasem mniej znaczy więcej, pamietaj o tym! |
|
|
|
 |
GrzegorzG(Greg)
Gość
|
Wysłany: 2009-03-09, 13:10
|
|
|
| Ładne zderzaki. |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2009-03-09, 19:38
|
|
|
witam.
z czego dach? mozesz jakies fotki zrobic jak umocowany?
nosilem sie z zamiarem wsadzenia takiego do kombi .
pozdrawiam
eddie |
|
|
|
 |
mariusz71
Gość
|
Wysłany: 2009-03-09, 22:55
|
|
|
| Dach z Renault Twingo. Dokładne wycięcie i przypasowanie zajęło nam cały dzień(trzy osoby). Mocowanie jest na oryginalnych śrubach dokładnie tak samo jak w Renault. Lakier to czerwona perła FERRARI - kosztował majątek około 3 Trabantów 1.1. Dlatego dostał oryginalnego czarnego konika (trochę też dla kontrastu i przekory). Konik jest pod lakierem bezbarwynym. |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2009-03-09, 23:27
|
|
|
zrob kilka rzeczy:
zaloz jakies ladne felgi i wyprostuj chociaz tylne kola jesli nie chcesz go obnizac. flgi to podstawa jesli chodzio wyglada auta. proponuje jakies z widocznym rantem zdecydowanie. Druga rzecz to atrapa. Zamaluj na czarno pole pod aluminiową kratka tak jak bylo w oryginale. zobaczysz ze autko nabierze wiecej charakteru. O znaczku do gory nogami juz ci pisalem. Kosa pod zderzakiem jest tu konieczna i wymien kierunkowskazy na jakies ładne. Jak zrobisz te rzeczy to bedzie bardzo fajne autko :) |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2009-03-09, 23:44
|
|
|
jeszcze nie podoba mi sie, ze usunąłes listwy :/ taki goły trabant jest bez tego. Zalóż mu jakies chlapacze i zaslep czyms tę dziurkę po znaczku od polówki.
generalnie tak troche wykonczenia mu brakuje, a jak wiadomo diabel tkwi w szczegółach. |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2009-03-10, 09:27
|
|
|
| Jedno jest pewne - bez kasy daleko nie zajedziesz. Ładne felgi - kasa, ładne oponki - kasa, lakier na maskę nową - kasa. Wnętrze skórka - kasa, wnętrze fotele e30 - kasa... Zatem dopóki jej nie uzbierasz, możemy się tu silić na gadki, a i tak nic z tego :) |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2009-03-10, 12:52
|
|
|
pieniądze to nie wszystko ale wszystko bez piniędzy to NIC.
Q |
|
|
|
 |
abri
Gość
|
Wysłany: 2009-03-23, 21:58
|
|
|
Mam pytanie! Nie wiem czy to odpowiedni temat ale nie znalazłem lepszego... ;D Gdzie mogę dostać tuningowe lampy do Traba? (Chodzi mi o takie mp. z plastikowymi "krzyżykami" w środku)!
z góry wielkie dzięki
pozDDRawiam!!! |
|
|
|
 |
abri
Gość
|
Wysłany: 2009-03-23, 21:59
|
|