Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy warto?
Autor Wiadomość
łejn
Gość
Wysłany: 2009-03-04, 14:44   

Mam okazję zakupić Trabanta 601 z 1978 roku. Stan zewnętrzny bdb, silnik po małym tuningu - splanowana głowica, filtr stożkowy. Czy warto? Czy silnik jest trudny w naprawach? Jak można sprawdzić czy nie ma jakiś ukrytych wad? Proszę o odpowiedzi, które mogły by rozwiać moje wątpliwości.

Sebastian (reafus)
Gość
Wysłany: 2009-03-04, 15:51   

troche do poczytania jest

łejn
Gość
Wysłany: 2009-03-04, 21:21   

Zapomniałem dodać, że zawieszenie jest obniżone. Mogę go mieć za 550 zł. Może zabrać go na diagnostykę, ale czy waszym zdaniem warto?

Eagle
Gość
Wysłany: 2009-03-04, 21:56   

Nikt Ci nie odpowie czy warto kupić jakieś auto nie widząc nawet jego zdjęć, niezależnie czy to Trabant, Porsche czy Star.

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2009-03-04, 22:28   

To tak jak byś pytał czy jakaś dupeczka jest fajna nie pokazując jej foty;-)

Wilu
Gość
Wysłany: 2009-03-04, 22:32   

Pewnie, że warto. Trudno o lepszą inwestycję w czasach kryzysu, niż inwestycja w starego Trabanta. Ja mam Trabanta od dwóch lat i jego kurs jest niezwykle stabilny, nawet podczas obecnego załamania na rynkach finansowych. Mając Trabanta, patrzę w przyszłość z nadzieją. A to nie jest jego ostatnie słowo!

Arek Mikuła (Miki)
Gość
Wysłany: 2009-03-05, 22:17   

Podoba mi się post kolegi Wilu.Kolega ma rację co do takiej inwestycji w Trabanta.Jak wiadomo każde nowe salonowe auto ma jakąś wartość początkową.Po wyjechaniu z salonu traci na wartośći kilka procent.Z upływem lat bardziej i bardziej traci na wartośći ,aż jest dostępne za przysłowiowe grosze.Jest wiekowe ,szare ,nudne i sponiewierane przez czas.Ale my fundujemy sobie taką gablote.Nadchodzi wówczas okres ,że populacjia owych egzeplarzy ,który posiadamy drastycznie maleje i w tedy zaczyna się cud.Cena odbija się od dna i zaczyna wartość naszego pojazdu wzrastać wraz z jego wiekiem.Dodatkowo jak go odrestałrowaliśmy na "pika bolo"-sukces pierwsza klasa.I to jest inwestycjia.Ale wracając do tematu:to zdięcia podstawą do oceny ,ewentyalnie samemu na realu.Zrób pare fotek i wrzuć w net, podaj link i
Ci odpiszemy CZY WARTO.PozDDRawiam.

Bochen
Gość
Wysłany: 2009-03-06, 18:00   

piszesz jakby to był klub autouniona a nie plastikowego auta z nrd

NBA
Gość
Wysłany: 2009-03-23, 15:19   

Warto. Ja kupiłem, już władowałem drugie tyle, a to dopiero początek... Ale stara miłość w przypadku trabantów tym bardziej nie rdzewieje, bo przecież plastikowa...

magik
Gość
Wysłany: 2009-03-23, 16:09   

grunt to zdrowa blacha. Resztę da się ogarnąć

J.J.
Gość
Wysłany: 2009-03-24, 06:14   

grunt to kasa :)
reszte da sie oganąć :)

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2009-03-24, 11:24   

tak tylko zdecydowanie więcej trzeba wydać na porządnego blacharza niż na zrobienie mechaniki...

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2009-03-24, 15:50   

Takie hobby....

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi