|
szybkie pytamnie szybka odpowiedz |
| Autor |
Wiadomość |
Społem
Gość
|
Wysłany: 2008-12-13, 17:16
|
|
|
| Mam problemiki. I z tym zwiazane pytanie, bo kupiłem trampka i 30 grudnia konczy ni sie ubezpieczenie a 7 stycznia przeglad. A autko aktualnie jest nie używane i majstruje sobie przy nim w garazu. I tu rodzi sie moje pytanie czy moge sobie zrobic przerwe z ubezpieczeniem i przegladem az do czasu jak zkoncze remont i wyjade na drogi ???? Chodzi ty głównie o kase bo aktualnie nie stac mnie na 300 zł ubezpieczenia i 100 zł za przedlad. |
|
|
|
 |
Kalisz / eutyfronik
Gość
|
Wysłany: 2008-12-13, 17:23
|
|
|
Przegląd możesz olać, z ubezpieczalnią lepiej nie wojować i wysupłać 300zł.
pozDDR |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-12-13, 17:36
|
|
|
| OC jest obowiązkowe dla każdego zarejestrowanego auta niezależnie czy stoi czy jeździ. Ale bez przeglądu nikt Ci nie ubezpieczy więc jeśli najpierw kończy Ci się przegląd to musisz załatwić jedno i drugie. |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2008-12-13, 17:51
|
|
|
Ludzie - czy tak ciężko jest poszukać?
Setki razy było to opisywane na forum!!
Eagle - poczytaj potem odpowiadaj a nie głupoty piszesz- do OC przegląd wymagany nie jest. |
|
|
|
 |
mateusz105l
Gość
|
Wysłany: 2008-12-13, 19:40
|
|
|
Ciągłość OC nie jest wymagana jeśli auto ma powyżej 25 lat i zrobioną tzw. "białą kartę", albo opinię świadczącą o zabytkowym charakterze pojazdu.
Możesz przecież zapłacić ratę za pół roku. |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-12-13, 20:32
|
|
|
| Piotrze S. - ode mnie każdy agent przy ubezpieczenie wymagał podania daty przeglądu, a raz jeden odmówił ubezpieczenia bez przeglądu. Więc nie zarzucaj mi z łaski swojej gadania głupot. |
|
|
|
 |
J.J.
Gość
|
Wysłany: 2008-12-13, 20:35
|
|
|
| mi też ubezpieczali auto bez przeglądu. nawet dowód wydali bez oc :D |
|
|
|
 |
Goofy
Gość
|
Wysłany: 2008-12-14, 12:23
|
|
|
a mi zarejestrowali i ubezpieczyli na legitymacje szkolną :P
A tak poważnie to przegląd zrobisz sobie jak autko będzie gotowe, ale OC powinieneś jednak uregulować, bo się potem czepiać mogą... ciągłość i takie tam ;) |
|
|
|
 |
rafafaa
Gość
|
Wysłany: 2008-12-14, 23:56
|
|
|
OC możesz płacić kwartalnie, więc chyba jadnak warto... Póżniejsze problemy nie są warte tych paru zeta |
|
|
|
 |
Asia & Andrzej
Gość
|
Wysłany: 2008-12-15, 00:11
|
|
|
| Kwartalnie...??ciekawe ktora firm tak ubezpiecza....OC to podstawa dla zarejestrowanego pojazdu bez wzgledu czy nim jezdzisz czy masz przeglad.Jezeli auto jest zarejestrowane musi miec OC!!Nawet jak stoi pod blokiem... |
|
|
|
 |
Asia & Andrzej
Gość
|
Wysłany: 2008-12-15, 00:16
|
|
|
| jeszcze jedno...NIE KAZDA firma ubezpieczajaca wymaga AKTUALNEGO przegladu ale w twoim przypadku zalatw sobie OC zanim masz przeglad a jak sobie porobisz traba to wtedy pojedziesz na przeglad....ale to moja sugestia a zrobisz jak ci bedzie latwiej |
|
|
|
 |
rafafaa
Gość
|
Wysłany: 2008-12-15, 22:16
|
|
|
| AXA, Link4 w tych napewno możesz zapłacić za kwartał, wychodzi drożej niż za rok, ale nie są to jakieś straszne pieniądze. |
|
|
|
 |
Ver-Ven
Gość
|
Wysłany: 2009-02-15, 12:34
|
|
|
| od link4 lepiej dallleeekkooo się trzymać to że tacy tani to bujda na resorach a pużniej ciężko się od nich uwolnić |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2009-02-15, 18:39
|
|
|
mbank.pl - jak masz konto mozesz miesiecznie placic za OC.
po drugie - Ale bez przeglądu nikt Ci nie ubezpieczy więc jeśli najpierw kończy Ci się przegląd to musisz załatwić jedno i drugie. BZDURA.
po trzecie - bylo juz o tym milion razy...
po czwarte - nie klucic sie z Piotrem S. w sprawach ubezpieczen! |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2009-02-15, 23:01
|
|
|