Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zaczynam przygodę z Trabim....witajcie:)
Autor Wiadomość
Krzysztof Winnicki
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 16:52   

Witam :)
Jestem tu nowy, ale od jakiegoś czasu przeglądam te forum, wreszcie postanowiłem się ujawnić.

Dziś stałem się posiadaczem trabika kombiaczka, niestety nie z silnikiem Polo :(

W tej chwili trabik stoi u mechanika, dziś został ściągnięty na lawecie z Legionowa, aż na Mazury (Bartoszyce).

Nie mam zielonego pojęcia na temat samochodów ;) nie wiem czy potrafiłbym koło wymienić, no ale cóż, kiedyś trzeba zacząć, mam nadzieję, że będzie dobrze.

Zgromadziłem na dysku kilka interesujących mnie fotek trabantów, i cały czas męczy mnie jedna rzecz dotycząca tych "listewek" czy jak to nazwać, które dosyć często przebiegają po przekątnej z obu stron autka.

Jak wykonać coś takiego ? Czy trzeba poprostu zrobić jakąś masę, nanieść na autko, wyprofilować, wyszpachlować i pomalowac ? czy dobrze myślę ??

Nie zamierzam jeszcze nic podobnego robić, najpierw trzeba furke postawić na nogi (koła :P). Poprostu mnie to interesuje:)

Pozdrawiam
Krzysztof 'bulekk' Winnicki

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 20:16   

Witaj, podpis wstaw sobie do sygnatury

Krzysztof Winnicki
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 20:42   

Yes sir :)

Filuu
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 21:10   

witam nowego trabanciarza (witam a sam jestem jescze dosc nowy hehe) milego zycia z trabim ;] ja z moim narazie zyje bardzo mile choc dzis napocilem sie na wymianie paska klinowego =P pozdrawiam i raz jeszcze zycze udanego zycia (heh) z trabim

Qbs
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 21:56   

Witaj, dlaczego niestety nie z silnikiem polo??? Uwazam ze to super ze masz dwutakta. tylko te autka maja prawdziwa dusze, nie ma jak oryginal, ten dzwiek to po prostu poezja, nie tam jekies syntetyczne polo.
To super ze kolejny dwutakcik bedzie zyl w dobrych rekach, nie pozbywaj sie go i dbaj, nawet jesli nieraz Ci przyspozy klopotow. To kochane autko.
A co do tych listewek to nie mam pojecia o co Ci chodzi tak za bardzo. Moze chcesz sie ich pozbyc? A moze nie ma ich i chcailbys miec? Jesli chcesz sie pozbyc to poczytaj sobie temat pt: "Klejenie duroplastow" a jesli ich nie masz (choc to dziwne) i chcesz je przyczepic to po prostu znajdz na szrocie i przykrec na srobki.

Pozdrawiam, goracy zwolennik dwusowow =]

Krzysztof Winnicki
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 22:18   

Chyba troszke niezbyt jasno okresliłem to o co mi chodzi :)) być może przez tą późną godzinę hehs.
Wskocz na tego linka:
To autko Psika, którego chyba widziałem kilka razy na forum :)

Co do dwusuwa, chyba masz racje,sasiedzi będą się musieli przyzwyczaić kiedy będę go odpalał wieczorkiem hehe, no chyba, że da się go jakoś minimalnie wygłuszyć:P

pozdro

Krzysztof Winnicki
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 22:20   

Ps. oczywiscie nie mam tego, i jestem ciekawy jak to zrobic:)

Dzieki za przywitanko, postaram się szybko nie zwątpić jeśli chodzi o naprawe Trabiego:)

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 22:29   

Witojcie!!
Zweitakt z dobrym wydechem głośny nie jest, a jak jest dobrze zrobiony to się nawet nie psuje. trzeba dbać i kochać :)

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2004-09-01, 23:09   

Witam kolejnego jak mniemam Szczeliwego posiadacza Wspanialego autka jakim jest 2 taktowy Trabancik :-) . Co do autka Mikolaja to chyba najlepiej bedzie jak sie sam wypowie. Ta "listewka" wchodzi w sklad ospojlerowania firmy CCF ze Szczecina. Wg mnie mozna sobie samemu cos takiego zrobic (ta listewke) ale bez calej reszty (tj poszerzanych blotnikow) bedzie wygladac to nie najlepiej.
Pozdrawiam.

Krzysztof Winnicki
Gość
Wysłany: 2004-09-02, 22:11   

Jutro trabik przejdzie totalny przegląd i będę wiedział co trzeba mu będzie naprawić, a co nie.
Co do tej "listewki" to widziałem to już na wielu trampkach, ja jak postawie swojego na nogi ("Koła":P) i będą fundusze, wstawie swojego do servisu do Kętrzyna, tam podobno za tysiaka chłopaki potrafią niezłą furke z takiego zrobić, chodzi tylko o wygląd zewnętrzny, progi, grill itp
Zdaje sobie sprawie, że zmieniając jedną rzecz, trzeba by zmienić reszte, aby to jakoś wyglądało, w sumie to jeszcze dużo roboty przede mną (mechanikami:)) zanim cokolwiek z niego będzie.
Ja się dopiero zaczne uczyć (nie jeździć, bo prawko mam:) ) mechaniki.

Ps. postaram się często wpadać na forum.
Pozdro

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-09-03, 01:37   

niestety nie z silnikiem Polo :(

i to jest całe Twoje szczęście...
polecam silniczek z Warciaka 353
DDR

Bartosz "Gołąb&a
Gość
Wysłany: 2004-09-03, 12:44   

Witamy w Gronie Wybrańców!Jesteś z Bartoszyc to się dobrze składa bo ja studiuje w Olsztynie na UWM to jakbyś coś potrzebował(pomocy czy pytnko)to śmiało:)
PozDDRawiam-Bartez601

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-09-03, 15:52   

witam ,kolejnego trabanciaza ja tez jestem nowy ,ja mieszkam w ełku to niedaleko mozna sie spotkac na piwko

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-09-03, 17:50   

Powitać.
Znam okolice zaolsztyńskie troszkę (mam tam rodzinkę i wkrótce nawet tam będę). Piękne okolice:)

Qbs napisał
nie ma jak oryginal
O przepraszam - 1.1 to też oryginalny Trabant a nie jakaś podróbka/przeróbka niefabryczna. Że komuś się nie podoba - rozumiem. Ale jak auto ma służyć nie tylko do zabawy ale i do pracy i dużego jeżdżenia to zweitakt w obecnych czasach odpada.

Krzysztof Winnicki
Gość
Wysłany: 2004-09-03, 21:34   

Gołąb, dzięki, jeśli będę miał jakiś problem, napewno się odezwę;)
Mefisto, racja, to całkiem niedaleko, myślę że będzie szansa się spotkać, może nawet razem się kiedyś na zlot wybierzemy, hehs:)
Piotr, zgadzam się :) mi się również okolice podobają, hehs, zapraszam:))

A tak zmieniając temat, przed chwilą wróciłem z grzybków (bez skojarzeń:>) ze znajomymi, 4 wiaderka czerwonych, borowików itp :)

Wracając do tematu, przed chwilką w sklepie www.motirex.pl dokonałem pierwszego zakupu:
- cylinderki przednie i tylne
- wszystkie 4 szczęki :)

Pozdro dla wszystkich

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi