Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
szybkie pytamnie szybka odpowiedz
Autor Wiadomość
Społem
Gość
Wysłany: 2008-12-13, 17:16   

Mam problemiki. I z tym zwiazane pytanie, bo kupiłem trampka i 30 grudnia konczy ni sie ubezpieczenie a 7 stycznia przeglad. A autko aktualnie jest nie używane i majstruje sobie przy nim w garazu. I tu rodzi sie moje pytanie czy moge sobie zrobic przerwe z ubezpieczeniem i przegladem az do czasu jak zkoncze remont i wyjade na drogi ???? Chodzi ty głównie o kase bo aktualnie nie stac mnie na 300 zł ubezpieczenia i 100 zł za przedlad.

Kalisz / eutyfronik
Gość
Wysłany: 2008-12-13, 17:23   

Przegląd możesz olać, z ubezpieczalnią lepiej nie wojować i wysupłać 300zł.

pozDDR

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-12-13, 17:36   

OC jest obowiązkowe dla każdego zarejestrowanego auta niezależnie czy stoi czy jeździ. Ale bez przeglądu nikt Ci nie ubezpieczy więc jeśli najpierw kończy Ci się przegląd to musisz załatwić jedno i drugie.

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2008-12-13, 17:51   

Ludzie - czy tak ciężko jest poszukać?
Setki razy było to opisywane na forum!!
Eagle - poczytaj potem odpowiadaj a nie głupoty piszesz- do OC przegląd wymagany nie jest.

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2008-12-13, 19:40   

Ciągłość OC nie jest wymagana jeśli auto ma powyżej 25 lat i zrobioną tzw. "białą kartę", albo opinię świadczącą o zabytkowym charakterze pojazdu.
Możesz przecież zapłacić ratę za pół roku.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-12-13, 20:32   

Piotrze S. - ode mnie każdy agent przy ubezpieczenie wymagał podania daty przeglądu, a raz jeden odmówił ubezpieczenia bez przeglądu. Więc nie zarzucaj mi z łaski swojej gadania głupot.

J.J.
Gość
Wysłany: 2008-12-13, 20:35   

mi też ubezpieczali auto bez przeglądu. nawet dowód wydali bez oc :D

Goofy
Gość
Wysłany: 2008-12-14, 12:23   

a mi zarejestrowali i ubezpieczyli na legitymacje szkolną :P

A tak poważnie to przegląd zrobisz sobie jak autko będzie gotowe, ale OC powinieneś jednak uregulować, bo się potem czepiać mogą... ciągłość i takie tam ;)

rafafaa
Gość
Wysłany: 2008-12-14, 23:56   

OC możesz płacić kwartalnie, więc chyba jadnak warto... Póżniejsze problemy nie są warte tych paru zeta ;-)

Asia & Andrzej
Gość
Wysłany: 2008-12-15, 00:11   

Kwartalnie...??ciekawe ktora firm tak ubezpiecza....OC to podstawa dla zarejestrowanego pojazdu bez wzgledu czy nim jezdzisz czy masz przeglad.Jezeli auto jest zarejestrowane musi miec OC!!Nawet jak stoi pod blokiem...

Asia & Andrzej
Gość
Wysłany: 2008-12-15, 00:16   

jeszcze jedno...NIE KAZDA firma ubezpieczajaca wymaga AKTUALNEGO przegladu ale w twoim przypadku zalatw sobie OC zanim masz przeglad a jak sobie porobisz traba to wtedy pojedziesz na przeglad....ale to moja sugestia a zrobisz jak ci bedzie latwiej

rafafaa
Gość
Wysłany: 2008-12-15, 22:16   

AXA, Link4 w tych napewno możesz zapłacić za kwartał, wychodzi drożej niż za rok, ale nie są to jakieś straszne pieniądze.

Ver-Ven
Gość
Wysłany: 2009-02-15, 12:34   

od link4 lepiej dallleeekkooo się trzymać to że tacy tani to bujda na resorach a pużniej ciężko się od nich uwolnić

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2009-02-15, 18:39   

mbank.pl - jak masz konto mozesz miesiecznie placic za OC.

po drugie - Ale bez przeglądu nikt Ci nie ubezpieczy więc jeśli najpierw kończy Ci się przegląd to musisz załatwić jedno i drugie. BZDURA.

po trzecie - bylo juz o tym milion razy...
po czwarte - nie klucic sie z Piotrem S. w sprawach ubezpieczen!

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2009-02-15, 23:01   

W mbanku nie można ubezpieczyć samochodu starszego niż 20 lat

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi