Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy Trabant
Autor Wiadomość
Piotr Wieczorek/Wieczur
Gość
Wysłany: 2008-11-08, 22:04   

Witam Was!
Kupuje za 2 tyg. Trabanta (czwartego juz), ktortego chce prywrocic do stanu takiego jak ten od Mateusza.
Ale mam pytanie, bo ma bialy dach (oryginalny), instalacje 12-voltowa, zderaki kwadratowe (ale te rzeczy moglyby byc zmienione) ktory to rok, bo facet ma prywiezc dowod, a nie patrzylem na tabliczke. Co do stanu to jest do wypolerowania, wnetrze jest idealne (miodzio), mechanika i podwozie jescze nie znane. Facet dodaje kupe czesci.

Tak, wiec jaki to w przyblizeniu moze byc rok ?

Pozdrawiam

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2008-11-08, 23:22   

To już nie robią drezyny z tego traba?

Piotr Wieczorek/Wieczur
Gość
Wysłany: 2008-11-08, 23:26   

No wlasnie wlasciciel tego Trabanta nie zgodzzil sie na to i nie wiedzial co z nim zrobic, a jak pryjechalismy dzzisiaj tym Twoim bylym to jakby mu kamien z serca spadl.

Aren601
Gość
Wysłany: 2008-11-09, 00:21   

obstawiam jakos 83-86

magik
Gość
Wysłany: 2008-11-09, 12:04   

doprowadź do stanu lepszego niż Trab mateusza. To będzie co pokazywać :-) .
Pozddro dla Mateusza :-P

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2008-11-09, 20:37   

Magik, wytykaj dalej kto jakiego chujowego Trabanta ma... nie każdy ma na tyle hajsu i umysłu jak Ty żeby odpicować tak zajebiście jak Ty swojego Trampka. Wkurzam się na ludzi że mi wytykają Trabanta, że obsrany, to aż strach takowym do Wawki pojechać bo sami Trabanciarze z Warszawy by mi na niego nasrali chyba:/ Ech..;)

mateusz105l
Gość
Wysłany: 2008-11-09, 22:52   

Już Cię nie lubię Magik
;-)

magik
Gość
Wysłany: 2008-11-10, 13:06   

Ja nie mówię że brzydki ale nie zgadzam sie ze słowami właściciela który tego traba stawia jako wyznacznię do nowego projektu. Z drugiej strony i tak się skończy to tylko na gadaniu zapewne jak niestety 75 % postów na forum.
Moja opinia jest taka trzeba robić a nie p....ić.
A a propos hajsu Kumpelek . Nie mam pracy obecnie i nie mam bogatych rodziców. Jestem po prostu uzależniony psychicznie i fizycznie od trabanta :-) . Pieniądze zdobywam sprzedając części i naprawiając auta znajomym. Także pewnie masz więcej kasy jak ja. Także jeśli ja mogę to mogą wszyscy. Chęci i zapał najważniejsze. A kasa zawsze się jakaś znajdzie. Wystarczy dobrze kombinowć.

Kędzior
Gość
Wysłany: 2008-11-11, 10:38   

@!#$ myślałem że jakaś zadyma będzie :(

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2008-11-11, 11:08   

Magik- co do sposobu zarobku to podobnie to robie tyle, że nie naprawiam aut,a różne stare motorki.
Nie mam pracy, uczę się w technikum, nie mam bogatych rodziców i nie dostaje od nich kieszonkowego;)
Zresztą to nie rozmowa na forum:)

Kędzior- a po co zadyma? Lepiej mieć do wszystkiego chociaż minimalny dystans;)

magik
Gość
Wysłany: 2008-11-11, 11:27   

robic traby !!! A nie gadac. Nie mam zamiaru odwiedzać forum żeby się kłócić. Przecież to nasze hobby :-) . Ma nieść przyjemność i szerzyć wiedzę. A jak ktoś chce inaczej niech sobie "pobiega". O efektach pogadamy na zlotach. Jedni dostana pochwały inni klapsa w dziąsło.

Piotr Wieczorek/Wieczur
Gość
Wysłany: 2008-11-11, 11:33   

Ok, spoko, napisze cos o nim jak zrobie, chcialem sie tylko spytac jaki to rok w przyblizeniu, bo spac mi to nie daje, a podjechac za juz niecale 2 tyg.

magik
Gość
Wysłany: 2008-11-11, 12:00   

Jeśi masz wątpliwości co do zgodności rocznika z dowodem to możesz posprawdzać na podzespołach gdzie nabita jest data produkcji części: Na baku od góry, na puszcze filtra z boku, na tylnej listwie oświetlenia rejestracji, na podstawie pompy hamulcowej, klamkach (na koszyczku), na mechanizmie wycieracek. Jeśli większość tych dat będzie zgadzać się ze sobą to ustalisz rocznik. Jeśli zgadza się to z dowodem to jeszcze lepiej. Ale ogólnie trabant na pewno po 86 roku

magik
Gość
Wysłany: 2008-11-11, 12:01   

AAA no i na felgach też jest rocznik jeśli nie pozamieniane. Sprawdź też zapas.

Qbs
Gość
Wysłany: 2008-11-11, 17:07   

na grodzi nad bakiem jest wybity rok i miesiacm produkcji budy (dot. tych nowszych trabantow, a ten zapewne do takich nalezy.)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi