|
[Warszawa} ma ktos lawete?? |
| Autor |
Wiadomość |
Dany
Gość
|
Wysłany: 2008-08-28, 22:08
|
|
|
jak cos holownik to vw vento. a nie znacie wypozyczalni blizej wylotu na gdansk lub gdzies w okolicach wislostrady czy cos??
W sumie nie daleko Wisłostrady masz wypożyczalnię na stacji gazowej Wasbruk na Modlińskiej 65 (za salonem Opla po lewej stronie jadąc od mostu Grota). |
|
|
|
 |
qbak
Gość
|
Wysłany: 2008-08-29, 10:31
|
|
|
Przyczepa jednoosiowa to taka, która ma jedną oś. Może to być jednak tzw. "oś zespolona" ;) Tak więc laweta, czy inna przyczepa posiadająca dwie osie sąsiadujące ze sobą bezpośrednio, jest w świetle przepisów przyczepą jednoosiową.
Dla kategorii B:
- DMC pojazdu + DMC przyczepy nie może przekraczać 3,5t;
- wyjątkiem jest ciągnięcie tzw. "przyczepy lekkiej", której DMC nie przekracza 750kg; wtedy masa zestawu może osiągnąć 4,25t
- DMC przyczepy nie może przekraczać zapisanej w DR pojazdu "dopuszczalnej masy ciągniętej przyczepy"
Dla B+E
- DMC pojazdu nie może przekroczyć 3,5t
- DMC przyczepy j.w.
Dodatkowo, rzeczywista masa przyczepy nie może przekraczać rzeczywistej masy pojazdu ciągnącego!
Dopuszczalna masa ciągniętej przyczepy wpisywana w DR w rzeczywistości nie przekracza 75% DMC pojazdu; zatem maksymalna realna masa zestawu dla B+E to 6125kg
Dla Vento, DMC ciągniętej przyczepy to 1500kg. Jeżeli laweta ma wpisane większe DMC, to w ogóle nie możesz jej _legalnie_ ciągać, niezależnie od kategorii prawa jazdy ;) |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-08-29, 12:11
|
|
|
A... sorki źle zrozumiałem ;p
Wiem jedno: w jednej ze znanych mi wypożyczalni nie wypożyczą lawety dopóki nie zobaczą B+E |
|
|
|
 |
qbak
Gość
|
Wysłany: 2008-08-29, 13:59
|
|
|
| Wiesz - teoretycznie jechać możesz ;) Kwestia ewentualnego spotkania z panami w mundurach . . . |
|
|
|
 |
Dariusz Drabik
Gość
|
Wysłany: 2008-08-29, 21:09
|
|
|
o ja "@!#$"
Qbak , ale wywody!
Chyba zapomnieliscie jak "fiat 650" zwany potocznie maluchem ciagal takie przyczepy ze szok!ja osobiscie sie przeprowadzałem kiedys maluchem !
ludzie przestancie Łukaszowi robic pod gore!
Łukasz jedz do "bogucki przyczepy" na marysin ,powiedz co chcesz przewiesc i czym i facet da Ci sprawna przyczepe za niewielka kase! |
|
|
|
 |
Lukasz Piotrowski
Gość
|
Wysłany: 2008-08-29, 21:56
|
|
|
| a mozesz podac konkretne namiary?? z gory dzieki |
|
|
|
 |
Szymon P.
Gość
|
Wysłany: 2008-08-30, 01:13
|
|
|
google, google ;)
Bogucki. Wypożyczalnia przyczep i bagażników
tel. / fax:
0 22 613 26 74
adres:
04-549, Warszawa, Korkowa 146
woj. mazowieckie
mail:
info@bogucki.pl
godziny otwarcia:
poniedziałek - piątek: 7:30-18
sobota: 7:30-17
pzdr. |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2008-08-30, 16:42
|
|
|
| Qbak namieszałeś z tym masami. Nie rzeczywista, tylko DMC przyczepy nie może przekroczyć masy własnej holownika. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-09-15, 10:06
|
|
|
wypożyczałem u boguckiego tydzień temu. 50 zł doba +100 zł kaucji). Tanio jak barszcz. Tyle że się nawkurwiałem bo wydali lawetę którą zarezerwowałem dzień wcześniej wpłacając zaliczkę i podając nazwisko. Także trzeba wyraźnie i dobitnie zaznaczyć żeby pod żadnym pozorem nie wydawali innej osobie. W biurze siedzi stara 80 letnia baba matka właściciela. Nawet przepraszam nie usłyszałem. Także ostrożnie |
|
|
|
 |
Lukasz Piotrowski
Gość
|
Wysłany: 2008-09-15, 12:02
|
|
|
| dzieki magik:) no to teraz musze sie zabrac za przewozke drugiego trampka:D a nie mozna wziac od razu tylko trzeba rezerwowac?? za co ta kaucja?? |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-09-15, 12:16
|
|
|
| trzeba zarezerwować. Bo nikt Ci nie zagwarantuje że dostaniesz lawetę z miejsca. Kaucja jako zabezpieczenie. Zwrotna |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2008-09-15, 12:42
|
|
|
| Do tego jeszcze warto wypożyczyć pasy do przymocowania autka. Samo wypożyczenie to chyba 10 zł, ale kaucja chyba kolejne 100 zł. |
|
|
|
 |
Lukasz Piotrowski
Gość
|
Wysłany: 2008-09-15, 15:38
|
|
|
| wlasnie zapomnialem zapytac o te pasy. magik miales jak wypozyczyles?? jak kaucja zwrotna to spoko to rzeczywiscie tanio wychodzi:) dzieki za info |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2008-09-15, 17:05
|
|
|
| miałem swoją linę |