Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
CB-po nowemu
Autor Wiadomość
klakson
Gość
Wysłany: 2004-08-04, 11:36   

witam wszystkich
zakupilem cbradio i juz chcialem oplacic je w urzedzie, dzwonie i mila pani mowi mi ze od 2 godzin (03-03-2004), rozporzadzeniem ministra infrastruktury dz.u. 169 zostala zniesiona koniecznosc i oplata za zarejestrowanie cb-radia , czy moglby to ktos potwierdzic?
podziekowac i pozdrowionka

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-08-04, 12:23   

Trzeba wziąć w.w. dziennik ustaw i przeczytać. Np. tu: http://www.infor.pl/dzienniki_ustaw/ (Pozycja 1774 str. 2)
Wychodzi na to że faktycznie nie trzeba:)

Robert "Kojot&am
Gość
Wysłany: 2004-08-05, 09:39   

to czyli, że można sobie kupić założyć i nic nierobić ? czy rejestrować trzeba ?

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-08-05, 11:08   

czy rejestrować trzeba ?

nalezy rejestrowac odbyte rozmowy ;))

- juz nie trzeba rejestrowac CB-RADIO -

brzydal
Gość
Wysłany: 2004-08-05, 12:03   

Grzesiek!!! nie masz racji!!
trzeba rejestrowac tylko rozmowy przychodzace! czas przechowywania 3 miesiace do wgladu uprawnionych organów kontroli.... poczytaj dokładnie ustawe dotyczącą przeciwdziałaniu terroryzmowi z 25 kwietnia 2004 wraz ze zmnianami poz 1345 ust 4.
oraz nowelizacje uchwały RM z moca ustawu nr 145 z 26 07 2003 o UiRT
pozdrawiam... i nie wiem czy teraz bedzie lepiej?

Mateusz / Majster
Gość
Wysłany: 2004-08-05, 21:55   

brzydal
co Ty podałeś za ustawy ??
w roku 2004 pod poz.1345 jest o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych :-D
a drugie co podałeś to nr 145 z r.2003 to jest cały dziennik z pod w/w nr:
1404 Ministra Finansów z dnia 12 sierpnia 2003 r. w sprawie wykazu naczelników urzędów celnych uprawnionych do wydawania i sprzedaży banderol lub wydawania upoważnień do wydawania banderol podatkowych i legalizacyjnych oraz terytorialnego zasięgu ich działania.
1405 Ministra Finansów z dnia 12 sierpnia 2003 r. w sprawie wzoru pieczęci kasującej bon paliwowy oraz wzorów niektórych dokumentów związanych z bonami paliwowymi
1406 Ministra Finansów z dnia 13 sierpnia 2003 r. w sprawie oznaczania wyrobów znakami skarbowymi akcyzy
1407 Ministra Finansów z dnia 13 sierpnia 2003 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie podatku akcyzowego
1408 Ministra Finansów z dnia 13 sierpnia 2003 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie wzorów deklaracji podatkowych dla podatku od towarów i usług oraz podatku akcyzowego
1409 Ministra Finansów z dnia 13 sierpnia 2003 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie wysokości norm maksymalnych dopuszczalnych ubytków (niedoborów) wybranych wyrobów akcyzowych
1410 Ministra Finansów z dnia 13 sierpnia 2003 r. w sprawie wykazu i terytorialnego zasięgu działania naczelników urzędów celnych i dyrektorów izb celnych wykonujących zadania w zakresie podatku akcyzowego w obrocie krajowym
1411 Ministra Finansów z dnia 13 sierpnia 2003 r. w sprawie wykonywania szczególnego nadzoru podatkowego
1412 Ministra Finansów z dnia 13 sierpnia 2003 r. w sprawie określenia wzoru zgłoszenia rejestracyjnego w zakresie podatku akcyzowego
???????? Niewiem o co Ci chodzi?? Jeśli ja popełniłem jakiś błąd bardzo proszę o sprostowanie!

PozDDRoooo Mat

brzydal
Gość
Wysłany: 2004-08-06, 07:34   

oj.... żartowałem sobie... przepraszam
Pomyslalem, ze na forum można nie tylko oblewac sie fekaljami ale warto tez wprowadzis watek umorystyczny z elementemi satyry......

Mateusz / Majster
Gość
Wysłany: 2004-08-07, 10:50   

Spoko ;p Ja sidziałem pół nocy nad tymi ustawami żeby to pojąć i qwa ani wte ani wte niepasował mi to ;]

Pozdrooo

zajace
Gość
Wysłany: 2004-08-11, 14:42   

Klaksonie po co ci to CB? Zlozyles juz trabanta? My siedzimy w tej zakichanej Anglii i szukamy pracy. Qrwa tu nie ma zadnych trabantow!!! Moze zorganizujemy tu jakis zlocik? :) Pozdrowienia dla DIABLO B-TOW! NIECH MIKSOL BEDZIE Z WAMI!!!

klakson
Gość
Wysłany: 2004-08-12, 11:24   

kedzior hehe!!!!

zajace kicajace po angielskiej lace ;)

wiecie zaczynam od CB a do niej dorobie trabanta ;)

szkielu
Gość
Wysłany: 2004-08-16, 09:00   

czyli w końcu trzeba czy nie trzeba rejestrować cb?

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-08-24, 17:51   

Polska w końcu normalnieje:) Na CB nie potrzeba w końcu zezwolenia.
Fragment wypowiedzi rzecznika prasowego URTiP-u Jacka Strzałkowskiego z dnia 05.08.2004 umieszczonej na stronach www URTiP-u (czyli tu):
Nowe przepisy rozporządzenia Ministra Infrastruktury zniosły z dniem 30 lipca 2004 r. obowiązek uzyskania pozwolenia radiowego na używanie urządzeń Radia Obywatelskiego (CB).

W związku z wejściem w życie rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 26 lipca 2004 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie urządzeń radiowych nadawczych lub nadawczo-odbiorczych, które moga być używane bez pozwolenia, nie wymaga pozwolenia radiowego używanie urządzeń nadawczych lub nadawczo-odbiorczych Radia Obywatelskiego wyłącznie w zakresie częstotliwości 26,96 - 27,41 MHz pracujących z modulacją częstotliwości lub amplitudy (FM/AM/SSB) z mocą wyjściową nadajnika do 4 W dla FM i AM, oraz z mocą 12 W (PEP) dla SSB.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi