|
Mój nabytek - chwale się ;] |
| Autor |
Wiadomość |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2008-06-29, 14:09
|
|
|
Skończyła się sesja - najwyższy czas uaktywnić sie na CT :D
Poniżej zdjęcia mojego Trabanta 1989r., którego kupiłem za 300zł + przegląd, po tym jak "spawacz" krzywo pospawał mi poprzedniego. Czy warto, sami oceńcie.
Do roboty hamulce, zawieszenie przednie, i spawanie małego fragmentu podłogi przy prawym tylnym kole (nie ma korozji - jest wyrwany).
przed zakupem
przed zakupem2
przód
tył
bagażnik
deska
mixol
pod maską
Dostałem gratis fajne części, jest też np. lewarek z oryginalnym pokrowcem, miarka paliwa...
Teraz mam problem ze starym trabantem - oc niedługo mu sie kończy, jest w nim sporo fajnych części, a złomiarze nie chcą trabantów nawet w całości.
Wkrótce więcej fotek. |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-06-29, 14:14
|
|
|
| Gratuluje. Bardzo ładny trabi. U mnie w mieście nie ma raczej problemu z oddaniem jakiegokolwiek auta na złom nawet jak nie jest kompletne... |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2008-06-29, 15:16
|
|
|
| Jakby ktoś znał takie miasto, ale znajdujące sie w woj. śląskim to proszę o informacje. :) |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-06-29, 17:44
|
|
|
| Nie wiem czy dobrze kojaże to auto...kupiłeś je w gliwicach na osiedlu sikornik? |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2008-06-29, 17:46
|
|
|
| Tak ;] |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2008-06-29, 17:47
|
|
|
| Co o nim wiesz? |
|
|
|
 |
Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
|
Wysłany: 2008-06-29, 18:22
|
|
|
| W sumie to nic o nim nie wiem...wiem w którym miejscu stał |
|
|
|
 |
Kumpelek
Gość
|
Wysłany: 2008-06-29, 21:00
|
|
|
Grzesiek, wyslij mi jakies foty i opis tego swojego trampka co chcesz sie pozbyć ( kumpelek[małpa]o2.pl ) , może coś pomoge;)
a co do nowego nabytku:D fajny trabi:) podoba mi się:) taki zwykły nie przybajerzony, Dbaj o niego |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-06-30, 09:29
|
|
|
Fajny trabik, troche przy nim popracować i będzie fajna maszyna |
|
|
|
 |
windykator
Gość
|
Wysłany: 2008-07-01, 01:33
|
|
|
| Jak widze miewacie problemy ze złomowaniem samochodów bo autozłomy odmawiają zezłomowania nawet całlego traba.Troche to dziwne bo jednym z warunków przyznania koncesji na zlomowanie pojazdow jest to że koncesjonowany zaklad utylizacji samochodów ma zasrany obowiazek przyjąć do zezłomowania KAżDY samochód posiadający legalne dokumenty swiadczace że w myśl przepisów jest samochodem.W sytuacji gdy pojazd zlomowany jest niekompletny maja jedynie prawo (ale nie jest to przymus)do pobrania opłaty za "i tylko punkty ekologicznej utylizacji czyli segregacji surowców na te do ponownego przerobu i na te do zutylizowania w odpowiedni sposób.Czasem warto uswiadomić wlascicielowi takiego zakładu co należy do jego zasranych obowiązkow. |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-07-01, 07:03
|
|
|
| To czysty wymysł. Na złomie za to, że zesłomujesz u nich auto oni dostają chyba 400zł od urzedu za sztuke. Jak nie to idź do swojego wydziału komunikacji i zapytaj się o koncesjonowane szroty z twojej okolicy i odwiedzaj według listy tych złomiarzy. U mnie na złomach biorą wszystko, jedynie za niekompletne auto każą dopłacić ileś tam za każdy brakujący kg a za cały kompletny dają po cenie złomu tzw. coś koło 450zł w przypadku traba. W ostateczności zawsze możesz wystawić na allegro i sprzedać za ile wylicytują zaznaczając, że jest to padlina z przeznaczeniem na części. |
|
|
|
 |
qbak
Gość
|
Wysłany: 2008-07-09, 08:29
|
|
|
Ciekawe rzeczy piszecie, bo:
kiedyś na Strażackiej 39 "kierownik" powiedział mi tak:
"Gdybym miał tu tyle Trabantów, co Trabanciarzy, to byłbym bogatym człowiekiem"
Wniosek? Z Trabo-szrotem walić prosto na Strażacką! |
|
|
|
 |
KUZYN353
Gość
|
Wysłany: 2008-07-09, 16:19
|
|
|
| Trochę żal. Parę lat temu było Trabantów dużo, teraz się kilka dni jeździ i żadnego nie minie. Lepiej niech na szrotach nie ma już nowych trampków |
|
|
|
 |
Kriss
Gość
|
Wysłany: 2008-07-09, 17:39
|
|
|
| U mnie w okolicy to samo, kiedy się tylko nie pojawi jakiś trampik 601 czy 1.1 to części w momęcie się rozchodzą albo nawet ludzie biorą całe traby jak są jeszcze przyzwoite. |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2008-07-09, 19:59
|
|
|
Kuzynowi chyba chodziło o to, że na ulicach nie widać trabów a nie na złomach :P
A u nas Kriss akurat chyba nie ma takiego bumu na części bo choćby na Okszowie rozwalają niemal kompletne traby i wartki.
To prawda, że na drogach tego coraz mniej ale żeby jeździć trabem to trzeba kochać to auto i oryginalność bo przy obecnej ilości innych tanich aut z zachodu mało kto się decyduje na "obciachowego"traba... |
|
|
|
 |
|
|