Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Mój nabytek - chwale się ;]
Autor Wiadomość
Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2008-06-29, 14:09   

Skończyła się sesja - najwyższy czas uaktywnić sie na CT :D

Poniżej zdjęcia mojego Trabanta 1989r., którego kupiłem za 300zł + przegląd, po tym jak "spawacz" krzywo pospawał mi poprzedniego. Czy warto, sami oceńcie.

Do roboty hamulce, zawieszenie przednie, i spawanie małego fragmentu podłogi przy prawym tylnym kole (nie ma korozji - jest wyrwany).

przed zakupem

przed zakupem2

przód

tył

bagażnik

deska

mixol

pod maską

Dostałem gratis fajne części, jest też np. lewarek z oryginalnym pokrowcem, miarka paliwa...

Teraz mam problem ze starym trabantem - oc niedługo mu sie kończy, jest w nim sporo fajnych części, a złomiarze nie chcą trabantów nawet w całości.

Wkrótce więcej fotek.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-06-29, 14:14   

Gratuluje. Bardzo ładny trabi. U mnie w mieście nie ma raczej problemu z oddaniem jakiegokolwiek auta na złom nawet jak nie jest kompletne...

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2008-06-29, 15:16   

Jakby ktoś znał takie miasto, ale znajdujące sie w woj. śląskim to proszę o informacje. :)

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2008-06-29, 17:44   

Nie wiem czy dobrze kojaże to auto...kupiłeś je w gliwicach na osiedlu sikornik?

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2008-06-29, 17:46   

Tak ;]

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2008-06-29, 17:47   

Co o nim wiesz?

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2008-06-29, 18:22   

W sumie to nic o nim nie wiem...wiem w którym miejscu stał

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2008-06-29, 21:00   

Grzesiek, wyslij mi jakies foty i opis tego swojego trampka co chcesz sie pozbyć ( kumpelek[małpa]o2.pl ) , może coś pomoge;)

a co do nowego nabytku:D fajny trabi:) podoba mi się:) taki zwykły nie przybajerzony, Dbaj o niego

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-06-30, 09:29   

Fajny trabik, troche przy nim popracować i będzie fajna maszyna :-)

windykator
Gość
Wysłany: 2008-07-01, 01:33   

Jak widze miewacie problemy ze złomowaniem samochodów bo autozłomy odmawiają zezłomowania nawet całlego traba.Troche to dziwne bo jednym z warunków przyznania koncesji na zlomowanie pojazdow jest to że koncesjonowany zaklad utylizacji samochodów ma zasrany obowiazek przyjąć do zezłomowania KAżDY samochód posiadający legalne dokumenty swiadczace że w myśl przepisów jest samochodem.W sytuacji gdy pojazd zlomowany jest niekompletny maja jedynie prawo (ale nie jest to przymus)do pobrania opłaty za "i tylko punkty ekologicznej utylizacji czyli segregacji surowców na te do ponownego przerobu i na te do zutylizowania w odpowiedni sposób.Czasem warto uswiadomić wlascicielowi takiego zakładu co należy do jego zasranych obowiązkow.

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-07-01, 07:03   

To czysty wymysł. Na złomie za to, że zesłomujesz u nich auto oni dostają chyba 400zł od urzedu za sztuke. Jak nie to idź do swojego wydziału komunikacji i zapytaj się o koncesjonowane szroty z twojej okolicy i odwiedzaj według listy tych złomiarzy. U mnie na złomach biorą wszystko, jedynie za niekompletne auto każą dopłacić ileś tam za każdy brakujący kg a za cały kompletny dają po cenie złomu tzw. coś koło 450zł w przypadku traba. W ostateczności zawsze możesz wystawić na allegro i sprzedać za ile wylicytują zaznaczając, że jest to padlina z przeznaczeniem na części.

qbak
Gość
Wysłany: 2008-07-09, 08:29   

Ciekawe rzeczy piszecie, bo:

kiedyś na Strażackiej 39 "kierownik" powiedział mi tak:

"Gdybym miał tu tyle Trabantów, co Trabanciarzy, to byłbym bogatym człowiekiem"

Wniosek? Z Trabo-szrotem walić prosto na Strażacką! ;-)

KUZYN353
Gość
Wysłany: 2008-07-09, 16:19   

Trochę żal. Parę lat temu było Trabantów dużo, teraz się kilka dni jeździ i żadnego nie minie. Lepiej niech na szrotach nie ma już nowych trampków

Kriss
Gość
Wysłany: 2008-07-09, 17:39   

U mnie w okolicy to samo, kiedy się tylko nie pojawi jakiś trampik 601 czy 1.1 to części w momęcie się rozchodzą albo nawet ludzie biorą całe traby jak są jeszcze przyzwoite.

Eagle
Gość
Wysłany: 2008-07-09, 19:59   

Kuzynowi chyba chodziło o to, że na ulicach nie widać trabów a nie na złomach :P
A u nas Kriss akurat chyba nie ma takiego bumu na części bo choćby na Okszowie rozwalają niemal kompletne traby i wartki.
To prawda, że na drogach tego coraz mniej ale żeby jeździć trabem to trzeba kochać to auto i oryginalność bo przy obecnej ilości innych tanich aut z zachodu mało kto się decyduje na "obciachowego"traba...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi