|
[BARKAS] indywidualność czy moze czesc klubu CT |
| Autor |
Wiadomość |
bigol
Gość
|
Wysłany: 2004-08-04, 15:24
|
|
|
Witam, jak w temacie, mam pytanie czy ktos oprocz mnie, Mruzika i MAx a ma jeszcze Barkasa, amoze ktos sie ukrywa, szkoda ze jest nas tak malo, moze ktos ma chec zakupu takiego cacka, polecam wszytkim
PS. Ma kilka kontaktow na barkasy w dobrej cenie ale z TYm to na PRIV, bo wysla topic na GIELDE :) |
|
|
|
 |
Hans
Gość
|
Wysłany: 2004-08-04, 16:11
|
|
|
| w Warszawie stoi na złomowisku barkas |
|
|
|
 |
brzydal
Gość
|
Wysłany: 2004-08-04, 22:06
|
|
|
| oj Barkasik... chetnie ale w Łodzi naszej wspaniałej nie znajdziesz ani sztuki.... jak mozesz odezwij sie do mnie na prv |
|
|
|
 |
MaxXx
Gość
|
Wysłany: 2004-08-08, 11:18
|
|
|
| Widziałem Barkasa i Traba na podwórku piod Bydgoszcza, popza tym w jednym z komisów stoi za 3500 z szybrem i hakiem roku '90. Ciekaw jestem czy były Barkasy 1.3??? A w klubie nie wiem... |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-08-08, 17:24
|
|
|
| ale barkasa to ja bym wolał 353 a nie 1.3 :) |
|
|
|
 |
MaxXx
Gość
|
Wysłany: 2004-08-08, 19:00
|
|
|
| Władzio zawsze się z Tobą zgodzę że dwusuwy górą - ten klimat no i hardcore a nie burżujsto ;P ale tak pytałem |
|
|
|
 |
mtrabant
Gość
|
Wysłany: 2004-08-10, 21:52
|
|
|
| byly fabryczne barkasy B100-1 z silnikiem 1,3 z warcza. lepiej to jezdzilo nieco bo 353 oznacza chroniczny brak mocy i sporo wieksze zuzycie paliwa. tam silnik powinien miec chociaz z 70 km bo to furgonetka jednak. Ale ddr takim motorem nie dysponowal wiec wsadzili co mieli. A widzial ktos w Polsce 1,3? bo bardzo malo ich wyprodukowali. |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2004-08-11, 02:32
|
|
|
bo 353 oznacza chroniczny brak mocy i sporo wieksze zuzycie paliwa
osiągi 353 i 1.3 są bardzo zbliżone (znaczy parametry techniczne). |
|
|
|
 |
bigol
Gość
|
Wysłany: 2004-08-11, 10:22
|
|
|
| wiem ze jezdza dwa 1,3 gdzies w posce wystawione w 200 roku na przetargu z Urzedu celnego we Wrocławiu, 353 to tak u mnie w miejscinie jest ich 5 szt, W Wrzesni gdzie pracuje jest pooc drogowa z silinkiem od pasata i dwoma osiami z tyłu. w GDyni furgonetka (blaszak) na sprzedaz. W swinoujsciu rowniez (typ kombi) Ogolnie na pomorzu jedzi tego troche ponieważ jedyna droga dotarcia tych aut do POlski to podarunki od zachodniej strony dla kopaln i stoczni, no i MAx i mruzik ale to juz klubowicze |
|
|
|
 |
toudy
Gość
|
Wysłany: 2004-08-11, 14:16
|
|
|
| widzialem ostatnio w poznaniu na gieldzie barkasa 1.3.. panowie chceili go sprzedac ... cos wspominali o 6000 pln :) |
|
|
|
 |
Hans
Gość
|
Wysłany: 2004-08-20, 20:21
|
|
|
| Barkas niebieski widziany we środę na obwodnicy Radzymina jadący w stronę Wyszkowa klubowy?? |
|
|
|
 |
Mr Muzik
Gość
|
Wysłany: 2004-08-23, 17:10
|
|
|
Jeśli chodzi o moc silnika 353 (a więc i 1,3 - bo parametry ich są zbliżone jak ktoś zauważył) to chyba nic mu nie brakuje.
Zauważcie, że furgonetka to nie auto sportowe, a zatem nie wymaga "zwijarki asfaltu". Ba, mało tego! Nasza polska Nysa dysponuje silnikiem 2,4 (pojemność), ale mocy to tam nałożyli jedyne 50 koników.
Samochód cięższy, (choć o mniejszej ładowności co w wyniku daje taką samą DMC - Dopuszczalną Mase Całkowitą)
Zdaje się - wobec tych faktów - że silnik 353 wcale nie wypada bledziutko.
Ja swoim Barkasem z tego co zauważyłem robie Nyski jak chcę (przynajmniej na biegach 1-3)
Pisał ktoś o dużym zuzyciu paliwa.
A która furgonetka z tamtych lat paliła mniej (Nysa?, Żuk? - he he he)
A co do dostępności samych samochodów to jest tak: Jak szukałem auta dla siebie i się już zapaliłem do Barkasa to oczywiście nikt nie miał, w żadnych ogłoszeniach nic nie było, a jak ktoś mi coś znalazł na drugim końcu Polski, to kosztowało ponad 5000zł - koszmar.
Oczywiście jak wreszcie kupiłem (za pół tej ceny), to zaraz okazało się, że w Krakowie ktoś miał w dobrym stanie za 1000, a ten z drugiego końca Polski to był jak spod igły i cena jego spadła o... o połowę.
I tak to jest....
howk |
|
|
|
 |
Narwaniec
Gość
|
Wysłany: 2004-08-23, 22:44
|
|
|
| Więc właśnie wróciliśmy z wakacji nad morzem.Mrzeżyno,miasto oddalone od Kołobrzegu jakieś 30 km.Ma tam koleś 2 furgonetki(kabina +chłodnia z tyłu)do tego własnie odnawia 3 osobówke.W drodze między Słupskiem a Wejherowem spotkałem jeszcze jednego,jest do kupienia,ale o tym na priv.Więc może jest ich więcej niż się spodziewamy,ale jeszcze nie wiemy gdzie stoją... |
|
|
|
 |
MaxXx
Gość
|
Wysłany: 2004-08-24, 18:32
|
|
|
| Popieram MrMuzika - 353 przez te lata tak ewoluował że stał się naprawdę nowoczesną i w miarę oszczędną konstrukcją. A porównanie wydajności tych silników ze względu na pojemność ukazuje tylko wyższość 2 taktów! :) |
|
|
|
 |
|
|