Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tuning Visualny Trabanta
Autor Wiadomość
Eagle
Gość
Wysłany: 2008-01-09, 18:49   

Gleba się liczy w germanie, w culcie bardziej klimat ;p

bRq
Gość
Wysłany: 2008-01-13, 17:41   

Mylisz pojecia.
Kult - auto zrobione na 100% orginalu (cos jak auta z zoltymi blachami)
Cult Style - Auto na maksymalnej glebie z szerokimi felgami (poszerzone lub jakies kultowe - nie takie za 200zl z allegro), niskie opony wysokosci max 3 palcow i wszystko dopracowane niemal do perfekcji.
German Style to jest (tak jak wy to nazywacie) Szpachel, czyli auto wygladzone, posadzone na glebie i szerokiej feldze.

Ktos napisal, zeby dowiedziec sie od Kargula o szerokich zderzakach... wg mnie to auto wygladalo kompletnie do bani. Na pewno nie byl to GermanStyle tylko Polska odmiana Germana. Ja mam identyczny zderzak i progi tez z CCFu, ale konsekwetnie wszystko jest zrobione zgodnie "ze sztuka". Tworzenie Germana nie jest proste, bo bardzo latwo mozna przeholowac i wyjdzie wiocha nie dżerman :P

Ja zaczalem od szukania w internecie inspiracji - niemieckie strony z galeriami ze zlotow. Znalazlem 3,5 roku temu pewne auto, w ktorym mozna powiedziec, ze sie zakochalem. Obecnie to auto wyglada, mowiac grzecznie - nieladnie :P W sumie nie tylko to jedno. Kilka aut mi sie podobalo... I tak powstala - Trampolina. W sumie Trampolina teraz powstaje powoli od nowa, ale to nie ten temat :)

Niemcy nie buduja aut przeznaczajac na nie np. 200 euro... Duzo duzo wiecej. Wyjatkiem jest rost do ktorego wystarczy szlifierka i papier scierny heh :)

PS. Wbrew temu co sie ludziom wydaje... Maksymalnie obnizonym autem DA SIE JEZDZIC NA CODZIEN. Tylko trzeba poznac technike jazdy na glebie. ;)

Kędzior2
Gość
Wysłany: 2008-01-13, 18:23   

nie technikę tylko dziury (przynajmniej na ulicach po których najczęściej jeździsz), no i krawężniki :D

Kargul
Gość
Wysłany: 2008-01-14, 21:08   

bRq ja nie skączyłem go robić...i robiłem go mająć bardzo mało kasy i nie miałem żadnego sprzętu itd. ale miał przejść poprawki i miało być wszystko dopracowane, auto robiłem na szybko bo było potrzebne do jazdy, teraz mam drugiego traba i bym się nim zajął pożądnie lecz sytuacja finansowa mnie zmusiła go sprzedać... ale następne traby będę robić powoli bo mam już traba na codzień;p

Jendrej
Gość
Wysłany: 2008-01-14, 22:12   

po co ci vt jak masz tc :]

http://www.trabicustomizer.com/

Speccom
Gość
Wysłany: 2008-01-16, 07:45   

Dzięki Jędrej:)

bRq
Gość
Wysłany: 2008-01-17, 19:22   

nie technikę tylko dziury (przynajmniej na ulicach po których najczęściej jeździsz), no i krawężniki :D
taa :P dziury to swoja droga... Jeszcze nigdy nie wisialem na garbie zeby pchac samochod. Zawsze przejezdzalem :) a auto mam "troche" niskie...

ZBuK
Gość
Wysłany: 2008-01-17, 23:38   

bRq ale ty jesteś świr :) i tak niech zostanie :) polska panorama trabantowa bez twojej trampoliny jest jak uzębienie bez górnej jedynki...

Jendrej
Gość
Wysłany: 2008-01-18, 00:09   

tylko zrob wkoncu ten przedni zderzak ;p

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi