|
Tuning Visualny Trabanta |
| Autor |
Wiadomość |
Z10m3k
Gość
|
Wysłany: 2008-01-07, 22:42
|
|
|
Do "kto to " Nie martw sie nie jestes sam :) Choc mnie sie podobaja poprostu ladnie zrobione Trabiki i niewazne czy to szpachla czy cult jak jest ladnie zrobiony w danym stylu dopracowany to musi byc piekny :D
PozDDRo |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2008-01-07, 23:09
|
|
|
| ty to inna kategoria bo budujesz potwora :D wiec wizualne zmiany drastycznie tuningowe dopuszczalne. |
|
|
|
 |
Kto to
Gość
|
Wysłany: 2008-01-08, 06:56
|
|
|
| Sorki za oftopa. Do Z10m3k jak Ty tam wsadziłes vr6?? Jak rozwiązałeś problem z półosiami w jaki sposób zamontowałeś skrzynie??.Jak pierwszy raz zobaczyłem ten projekt bylem w ciężkim szoku:E. Pozdro da Ciebie . |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2008-01-08, 10:22
|
|
|
| I o to chodzi. Trabant z silnikiem V6 może wyglądać drapieżnie, nisko, profile, wodotryski, bo za wyglądem idą też parametry, które przyprawią niejednego o rumień zazdrości na światłach... I nawet jeśli będą wytykać palcami, że se ktoś zrobił "pseudorajdówkę" to szybko zmienią zdanie jak zabaczą jak to auto im odchodzi... Ale nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak to samo można by zrobić z orginalnym silniczkiem 24konnym - brewki, spojlery dodające 3 konie, plastikowe ślepe wloty - no wg mnie nie trzyma się to kupy. Trzeba wszystko zrobić ze smakiem, z dbałością o detal, a linia trabanta musi współgrać z jego parametrami technicznymi, wyposażeniem, przeznaczeniem, wnętrzem, zewnętrzem itd... |
|
|
|
 |
arek_353
Gość
|
Wysłany: 2008-01-08, 10:50
|
|
|
kolego ten trabant będzie twój i ma się tobie podobać
to ty będziesz nim jeździł i ty będziesz dumny ze swojego projektu
więc sugestie od kolegów jak najbardziej, ale trzymaj sie własnego stylu
bo po co robic auto które nie do konca bezie ci sie podobać ( tylko opini publicznej)
ja zanim skonczyłem swojego trabiego juz mialem pomysła na kolejnego
moja rada jako kogos kto przez 10 lat przezedł od małysza poprzez szachownice , plastiki (a fuj) i duzo innych nietrafionych pomysłów..
popatrz na trabanty w stylu GERMAN , moze i na to moda ale jakos najładniej sie przezentują
pozdrawiam i zycze powodzenia :) |
|
|
|
 |
Speccom
Gość
|
Wysłany: 2008-01-08, 14:58
|
|
|
| Dzięki chłopaki... chyba zrobię na orginała, choć strasznie mi sie nie podobają te ogromne plastikowe zderzaki... jak to w polówkach:) ale to będe myślał nad nimi później... Pozdrawiam |
|
|
|
 |
KamiL_ON
Gość
|
Wysłany: 2008-01-08, 15:27
|
|
|
A tak szczerze Tobie powiem, że Trabanty są Tylko i Wyłącznie wymówką "Dużych Dzieci" żeby się spotkać , popić i pogadać :)
Takie spinki do koszuli... Lub jak Kto Woli "Kaprys Pana"... |
|
|
|
 |
Kto to
Gość
|
Wysłany: 2008-01-08, 19:57
|
|
|
| Zbuk napisałeś ze musza za takim tuningiem isc parametry silnika. Zgadzam sie z Toba w 100 %,lecz nie każdy musi znowu wkładca taki silnik jak vr6 przecież gti 16 V tez starczy :D. A póki co trzeba sie męczyć jeszcze z 1.3 od golfa Pozdro. A twoja 601 jest przyszykowana pod jazdę czy tylko na pokaz??? |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2008-01-08, 21:55
|
|
|
| Ja wiedziałem od razu że ma być Cultstyle. Zero przeróbek mechanicznych (z 1.1 tez sie buja) i max w wygląd. Zero szpachli, laminatów i takich pierdół. Czysty cult czyli lakier (wzorowany na Sonder Wunch czerwony=biały dach), stylizacja na 601. Co prawda projekt cały czas się rozwija, ale w Culcei duże znaczenie mają dodatki. |
|
|
|
 |
Speccom
Gość
|
Wysłany: 2008-01-08, 22:07
|
|
|
| Wiem że Trabant jest tylko wymówką... Wkońcu sie było na TrabiEXPO 2007 :) |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2008-01-09, 00:28
|
|
|
| Kto to - sprawa jest prosta jak budowa cepa - moja 601 była robiona w 100% pod jazdę i to jazdę na codzień (czym nie jednego doprowadzam ponoć do pasji, że auto zużywam...). Dlatego nie jest za niskie, dlatego dbam o mechanikę, wnętrze zrobiłem przyjeme, żeby się fajnie, wygodnie i przytulnie jechało. Nie po to człowiek coś robi, żeby potem to chować i przed pójściem spać pocałować na dobranoc i znowu zamknąć w sejfie... I tu poruszyłeś również fajny wątek - zastanów się czy auto ma być jeżdżone na codzień - bo jak tak to trzeba je zrobić tak, by codzień mogło jeździć... |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2008-01-09, 01:08
|
|
|
Ja wiedziałem od razu że ma być Cultstyle. Zero przeróbek mechanicznych (z 1.1 tez sie buja) i max w wygląd. Zero szpachli, laminatów i takich pierdół. Czysty cult czyli lakier (wzorowany na Sonder Wunch czerwony=biały dach), stylizacja na 601. Co prawda projekt cały czas się rozwija, ale w Culcei duże znaczenie mają dodatki.
w kulcie duze znaczenie gleba i fela :)
No i prawdziwy kulcik to oryginal ( zadna stylizacja ) na glebie z ladna felga plus dodatki z epoki :) oczywiscie full polerka itd :] |
|
|
|
 |
Kto to
Gość
|
Wysłany: 2008-01-09, 06:57
|
|
|
| Wiadomo, że takim samochodem sie jeździ na codzień . W końcu to mój środek lokomocji:D |
|
|
|
 |
Bartek Dobrzyński
Gość
|
Wysłany: 2008-01-09, 12:30
|
|
|
| Fela będzie, gleba tez;) ale to dopiero w lipcu:) Co do oryginału... hmm osobiscie bardziej podoba mi sie 601, ale 611 ma jakby komfort nieco wiekszy;) Zycie to sztuka kompromisow:D |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2008-01-09, 18:40
|
|
|
jak podoba sie 601 to kup 601 :]