Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
eBay.de - a zakupy
Autor Wiadomość
eddie
Gość
Wysłany: 2007-10-17, 22:14   

witam
jako ze nie patrzylem tam nigdy wczesniej za gratami do traba to zdziwienie me ogromne jest.
wynalazlem mase.. mase roznosci .. od czesci do 500/600 takich jak klapa przod i tyl i srodek i mechanika przez czesci do 601 i 1.1 - duzo tego nowe jest - w cenach wedle mnie smiesznie niskich.
chcialem wlepic tu linki .. ale z tym pewnie na gielde trzeba ;].
no .. ale pytanie moje ..
czy jest taka mozliwosc aby ktos pomocy mi udzielil w ew. zakupie gratow z .de?
zgaduje co tam jest napisane abo jezyka ichniego nie znam.
..
jesli temat kiepski - smialo mozna pogonic ;]

pozdrawiam
eddie

machoony
Gość
Wysłany: 2007-10-17, 23:01   

ja nie znam jezyka a kupilem kierownice na ebay.de :)

Dzikus
Gość
Wysłany: 2007-10-22, 12:04   

z większością bez problemu dogadasz się po angielsku, jeśli jesteś czymś zainteresowany napisz do sprzedającego po angielsku żeby Ci wyjaśnił ile chce, ile koszt przesyłki itd, masz 95% szans że odpowie po angielsku i się dogadacie :)

eddie
Gość
Wysłany: 2007-10-22, 16:36   

ok dziekuje ;]
ale chyba wstrzymam sie i w Zwickau cos wynajde.
3majta sie ;]

Goofy
Gość
Wysłany: 2007-10-31, 20:38   

No to i ja się pod temat podepnę ;) chciałem się skontaktować ze sprzedającym moim łamanym angielskim, ale na eBay.de trzeba się chyba zarejestrować jak na Allegro... Jak to jest? Trzeba zakładać profil? jeśli tak to problem, bo to jednak po niemiecku ;P
Pomoże ktoś? :)

machoony
Gość
Wysłany: 2007-10-31, 21:24   

zarejestruj sie na polskim ebay'u

Goofy
Gość
Wysłany: 2007-10-31, 21:34   

Aaa, to tak się da? Sprytnie :D

miedelnica
Gość
Wysłany: 2008-01-09, 00:35   

wznawiam temat

czy ktoś, kto kupował na niemieckim ebayu ma jakiś sensowny (w miarę tani) sposób na przelewy do niemiec? wielu ebayerów już zgadza się na wysyłanie za granicę, pytanie tylko jak wysłać im pieniądze... normalne przelewy z banków to do 20 euro czyli jednak sporo i skórka przestaje być warta wyprawki.ale może ktoś ma lepszy sposób? ponoć vw bank ma jakąś taką tanią opcję ale w ich tabeli prowizji i kosztów nic na ten temat nie ma. będę wdzięczny za info

Grabarz
Gość
Wysłany: 2008-01-09, 02:02   

Nie wiem jak to wygląda w innych bantach ale w mBanku jest coś takiego
"Dokonanie przelewu zagranicznego 0,25% kwoty przelewu min 20 zł, max 200 zł" Więc to nie jest dużo.

Z10m3k
Gość
Wysłany: 2008-01-09, 17:24   

Ja tez wysylam kasioke z mBanku i jestem zadowolony szybko kasa dochodzi :D Tez czasami kupuje na Ebay.de rozne zeczy do traba i nie tylko :)

Sikor
Gość
Wysłany: 2008-01-09, 18:22   

Najlepszy sposób na płacenie na zagraniczne ebaje to paypal. Nie dość że mniej kosztowny, to w dodatku o wiele bardziej bezpieczny. Niestety wymagają wypukłej karty, o co ja się w swoim banku doprosić od 3 miesięcy nie mogę...

miedelnica
Gość
Wysłany: 2008-01-09, 23:51   

nie każdy sprzedający zgadza się na paypala. w ostatnich trzech aukcjach w jakich brałem udział było tylko "przelew na konto". chyba ten mbank pozostanie najlepszą opcją. przy niektórych ostatnich cenach z allegro chyba jednak lepiej kupować w niemczech

windykator
Gość
Wysłany: 2008-01-12, 12:39   

Jak masz blisko do "granicy" lub masz kogos takiego co ma blisko to wystarczy z niemieckiej poczty wyslać kase masz potwierdzenie i sprawa prosta

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi