|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
Trabanty z allegro |
| Autor |
Wiadomość |
Igorek_17
Gość
|
Wysłany: 2007-10-15, 19:25
|
|
|
| dzisiaj przegladajac allegro normalnie sie zalamalem... ogladalem rozne trabiki jest tam sporo 1.1 ludzie pisza ze stan db lub bdb tylko nigdy nic nie wiadomo wszystko wychodzi po jakims czasie. najgorsze sa ceny. powalaja mnie normalnie. ludzie mysla ze jak troszke odpicuja traba to wezma za niego fortune a mozna kupic naprawde dobrego traba za grosze. co o tym sadzicie?? |
|
|
|
 |
Pudzian
Gość
|
Wysłany: 2007-10-15, 19:41
|
|
|
| To jest Polska i karzdy chce zbic na byle gownie duza kase. Tak to juz unas jest!!! |
|
|
|
 |
Tonio
Gość
|
Wysłany: 2007-10-15, 21:38
|
|
|
Niby Pudzian ma rację, lecz niektóre Trabanciki są sporo warte, dobry stan blach, bez stłuczkowy egzemplarz, mały przebieg, dodatkowe części itp. itd. Z czasem ceny Trabantów jeszcze wzrosną a jak wyjdzie ten nowy (o ile w ogóle wyjdzie) to wzrosną jeszcze bardziej.
Mój kolega dał za swojego Traba 3,5 tyś. zł (stan bardzo dobry), ja dałem za mojego 430zł (stan bardzo kiepski).
Trabant jest tyle wart ile sprzedający chce za niego dostać. |
|
|
|
 |
Grabarz
Gość
|
Wysłany: 2007-10-15, 23:28
|
|
|
| Ja teraz kupuje trabanta 1.1 za 1200zl z przebiegiem 140 tys. W piatek sie wyszystko okaże bo jade nim na pas diagnostyczny. |
|
|
|
 |
Dzikus
Gość
|
Wysłany: 2007-10-16, 14:17
|
|
|
traby 1.1 w dobrym stanie są warte 1500-2000 w zależności od wyposarzenia,
ja za swój dałem 1500 i przepłaciłem wtedy chyba o 1000 był w takim stanie, ale włożyłem w niego już z 8000-9000 i jest w takim stanie że poniżej 2500 bym nie sprzedał, jeszcze zrobię tylne amorki i tylną klapę i gdybym miał sprzedawać to poniżej 3000 bym się tylko rozesmiał :) |
|
|
|
 |
Alan
Gość
|
Wysłany: 2007-10-16, 20:22
|
|
|
...włożyłem w niego już z 8000-9000 i jest w takim stanie że poniżej 2500 bym nie sprzedał...
Ile w niego wsadziłeś to kupującego kompletnie nic nie obchodzi; to Twoja sprawa. Kupujący daje Ci tyle a tyle i koniec. A to że Ty wiesz że wart jest więcej, dużo więcej, to tylko Twoja wiedza. Takie jest prawo rynku, że towar ma taką wartość ile za niego dają pieniędzy. Nie wiem czy jeszcze, ale jakiś czas temu na Allegro widziałem trabcia za 5300ł. Smiech na sali. Kto to kupi? Może i jest faktycznie wyremontowany i sliczny (dla mnie wyglądał jak z cyrku), ale jak trafi na jelenia który mu tyle da, to gratulacje "upolowania zwierzyny" .
Za swojego chciałem tyle a tyle, ale jak zacząłem liczyć, to za sam samochód (odliczając to co w niego ostatnio wsadziłem) wychodziło, że dawali mi niecałe 300zł! I co? I sprzedałem dużo poniżej wartości jaką był wart, bo jak człeka przyciśnie, to "na bezrybiu i rak ryba". Co z tego że przed sprzedażą wymieniłem mu zawieszenie na nowe, założyłem nowy akumulator itp. jak klienta to nie obchodziło? Wymieniłeś? I dobrze.
Trabanty mają wartość, ale tylko w wersji oryginalnej, nic nie zmieniane i w idealnym stanie. I do tego 601. Polówki - niestety - spadły z ceną i to bardzo. Za swojego dałem 4500zł, a poszedł za.... ech.... żal było jak odjeżdżał i tyle. Mam tylko nadzieję, że kolejny właściciel będzie o niego dbał jak ja dbałem. Nie chaiał bym się dowiedzieć, że gdzieś został zajeżdżony na śmierć, zniszczony i trafił na złom.
A więc: Trabant ma wartość taką ile za niego dają, i za ile znajdziesz na niego klienta. Ceny na Allegro to tylko ciche marzenia sprzedawców. Prawo rynku.
Człowiek cieszy się dwa razy z samochodu: raz jak go kupuje i raz jak sprzedaje. Z tym, że sprzedając MUSI sprzedać ten egzemplarz, a kupując nie musi TEGO kupować - ma do wyboru tysiące innych samochodów (i ja właśnie w takim teraz miejscu jestem: wybieram jak w ulęgałkach ).
PZDR - AlaN |
|
|
|
 |
Igorek_17
Gość
|
Wysłany: 2007-10-21, 11:18
|
|
|
| o ile sie nie myle to koles z mojego miasta chce sprzedac traba 601 stan nie wiem jaki ale chce 500zl za niego. |
|
|
|
 |
Gaweł
Gość
|
Wysłany: 2007-10-22, 13:00
|
|
|
...włożyłem w niego już z 8000-9000 i jest w takim stanie że poniżej 2500 bym nie sprzedał...
Ok, tylko co mnie jako kupującego to obchodzi ? Tym bardziej, że Ty nawet swojej ceny (nie mówiąc o pełnym zwrocie nakładu) nie uzyskasz.
gdybym miał sprzedawać to poniżej 3000 bym
Oj, to raczej będzie przez łzy...
Za 3 koła to zwykły ktoś z ulicy ma Golfa III 3-drzwiowego lub choćby Favorytke z gazem i 1000 w kieszeni a pasjonat jest na tyle zorientowany, żeby Tobie się roześmiać w twarz :)
Co do allegro to różnie bywa, podobnie np. z otomoto. Najbardziej mnie bawią goście, którzy mają Trabanta piszę, że to już 'zabytek' - przedstawiając tow formie Forda T i związku z w/w chcą za niego kokosów. Jasne Trabanty stają się zabytkami, ale jeszcze musi trochę wody opłynąć zanim to się stanie deal na zarabianie kasy. |
|
|
|
 |
TrabiWarsaw
Gość
|
Wysłany: 2007-10-22, 13:57
|
|
|
| Dlatego kupujmy trabanty a nie się ich pozbywamy :) :) :) :) |
|
|
|
 |
Igorek_17
Gość
|
Wysłany: 2007-10-22, 17:48
|
|
|
| Co do allegro to różnie bywa, podobnie np. z otomoto. Najbardziej mnie bawią goście, którzy mają Trabanta piszę, że to już 'zabytek' - przedstawiając tow formie Forda T i związku z w/w chcą za niego kokosów. Jasne Trabanty stają się zabytkami, ale jeszcze musi trochę wody opłynąć zanim to się stanie deal na zarabianie kasy.i popieram cie tutaj. musi minac jeszcze z 15 lat zanim bedzie zabytkiem... a tak przy okazji podoba mi sie ten film o fabryce dalem go do przetlumaczenia:) pozDDRo |
|
|
|
 |
Grabarz
Gość
|
Wysłany: 2007-10-22, 19:15
|
|
|
| musi uplynac 25 lat od daty zakonczenia produkcji zeby auto moglo byc zabytkiem. A skoro sa plany zeby wznowic produkcje to... jeszcze dlugo przyjdzie czekac. |
|
|
|
 |
Eagle
Gość
|
Wysłany: 2007-10-22, 19:30
|
|
|
| Heh, po pierwsze 25 lat musi miec dany egzemplarza, od zakończenia produkcji musi minąć 15 lat. A po 2 chodzi o dany model a jak zaczna produkowac"cos"co bedzie mialo ta sama nazwe a nie bedzie mialo nic z trabantem z dawnych lat wspolnego to nie bedzie to miec wplywu na to. |
|
|
|
 |
Badyl
Gość
|
Wysłany: 2007-10-22, 21:19
|
|
|
Ja swojego kupiłem przez otomoto i nie żałuję, jeżeli kiedykolwiek bym sprzedawał to także przez tą platformę.
Wszędzie znajdą się oszuści i naciągacze, oczywiście więcej tego typu zachowań będzie w ogłoszeniach (prasa i internet) niż na giełdach - gdzie każdy może zajrzeć i dotknąć. |
|
|
|
 |
murzynu
Gość
|
Wysłany: 2007-10-22, 23:25
|
|
|
| oszusci?? poprostu dla niektorych jego trampek jest super idealny itp- to wynika na ogol z nie wiedzy, mimo ze pod pedałami dotykasz butem asfaltu,drzwi nie chca sie zamknac, wmawia ci ze auto jst super bo ostatnio wymienil filtr paliwa i powietrza:) prawda jest taka ze kazdy prawdziwy trabanciarz znajdzie trampka gdzies w swojej okolicy bezposrednio od dziadka, lub babci:) na alegro sa trabanty czasem w dobrych cenach,ale to rzadkosc, predzej znajdzie sie na klubowej stronie ciekawe auto, pozdr! |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2007-10-24, 16:44
|
|
|
| ja swojego kupilem poprzez gielde CT i to byl najlepszy zakup w moim zyciu (za 200zl trabant w super swietnym stanie jak na trabanta). Poprzedneigo kupilem od trabanciarza z polecenia innegro trabanciarza i bylem rozczarowany bo troche mi chlam wcisnieto, ale co sie naszalalem polowka 1.3 to moje :) Pierwszego zas kupilem przez allegro i byla to porazka. Trabant swietny idealny niemalze (w ogloszeniu). Wtedy sie nie znalem , ale byla to bida z nedza z wypolerowanym lakierem. Najlepiej sie przejechac wiec na kilku trabach zeby potem wybrac tego wlasciwego :) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|