Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zobaczcie co chce zrobic z Trabantem
Autor Wiadomość
Artur Bogucki
Gość
Wysłany: 2007-09-02, 19:44   

Witam

Chce zrobic tuning Trabanta - ponizej link do sciagniecia pliku PDF z mojego serwera z pogladowym rysunkiem - projektem.

http://www.epoka.fr.pl/trabi_artiego.pdf

Calosc bedzie malowana w moro (zestawu kolorow jeszcze nie wybralem), w srodku tapicerka takze w moro o lekko jasniejszej kolorystyce.

Z przodu i z tylu zrobione beda zderzaki rurowe z siatkami na lampy. Po bokach wzdluz podwozia zrobione beda rury z blacha ryflowana jak czasami podnozki w autach terenowych. Calosc tych bajerow malowana na najciemniejszy kolor z moro farbami proszkowo.

Na lato bedzie sciagany dach i zakladana siatka maskujaca na stelazu.

Na bierzaco bede informowal o postepie prac - jezeli Was to interesuje.

Na razie zbieram materialy - musze zrobic progi ktore juz mam, wymienic pare rzeczy na nowe jak np popekane klosze tylnych lamp.

Mam tez pelna oferte na materialy moro do tapicerki - ze wszystkich firm, ktore produkuja lub importuja takie tkaniny. Naprawde nie jest to drogie - do kilkunastu zl za metr biezacy w szerokosci 150-160 cm.

Mysle, ze wyjdzie tuning bardzo fajnie.

Dlatego pytalem o rysunki trabiego w poprzednim poscie by dac auto do roboty z dokladnymi projektami tego co chce zrobic.

Pozdrawiam
Artur Opole

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-09-02, 23:08   

ostatni projekt najlepszy, tylko bez tego zwierzaka na drzwiach.

Artur Bogucki
Gość
Wysłany: 2007-09-03, 05:46   

Dziekuje - rozmieszczenie lat i kolorystyka zostanie dobrana jak wybiore w koncu kolor tapicerki z tkanin, ktore dostalem z calej Polski. Nie wiem tylko czy znajde lakiernika samochodowego, ktory podejmie sie takiego malowania.

Najpierw i tak musze zrobic progi, polatac wydech i zobaczyc co Trabiemu dolega jeszcze w podwoziu.

Pozdrawiam
Artur Bogucki
Opole

radzieckii
Gość
Wysłany: 2007-09-08, 00:00   

Mi się marzył Trabi w biało czarny kamuflaż...

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2007-09-08, 08:05   

Niezły jest ten środkowy.
Auto pomaluj samemu - farby też samemu pomieszaj - na 3 części matu jedna część połysku - efekt murowany :-)
A żeby deseń był odpowiedni a i faktura stylowa, wałeczek w dłoń. I nie zaklejaj taśmą do malowania poszczególnych "mazów" - od wałka wyjdzie ciekawa granica :-)

shardac
Gość
Wysłany: 2007-09-10, 12:01   

Tak kwestii moro i nie-moro. Akurat na to jestem strasznie wrazliwy.

Moro to stary polski kamuflaz wycofany z WP po nadejściu Pantery 93 (choć pałatki, plecaki i jakieś dorbaizgi cały czas są w użytku i na składach - najczęściej w razie wojny dla rezerwizstów). Każdy inny wzór na mundurach i pojazdach wojskowych to KAMUFLAŻ!

Tu można znaleźć wiele kamugflaży z całego świata.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi