Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Z prośbą do mieszkańców stolicy
Autor Wiadomość
Zonkishott
Gość
Wysłany: 2007-08-22, 13:46   

WItam. Jako, że mój poprzedni temat został usunięty, a jestem w nagłej potrzebie, zmuszon jestem założyć nowy..
Otóż jutro najprawdopodobniej pojadę obejrzeć Traba do Warszawy (z Katowic) w związku z czym poszukuję kogoś, kto znajdzie chwilkę (kolo 16) żeby podjechać i pomóc mi ocenić jego stan. Jestem zielony i nie chciałbym kupić badziewia.
Chyba, że ktoś już po zdjęciach rozpoznaje jakieś ewidentne wady:

http://moto.allegro.pl/it...bi_srebrny.html

Będę naprawdę ogromnie wdzięczny jeśli znajdzie się ktoś skory do pomocy.
Pozdrawiam

Aren601
Gość
Wysłany: 2007-08-22, 15:11   

wydaje sie ładny, zobacz podspodem co sie dzieje i na podlodze ( przy pedalach najlepiej )

wiecej ci nie powiem, w 1,1 sie nie orietuje nic wiecej ;]

Gaweł
Gość
Wysłany: 2007-08-22, 16:27   

"Jak widać na zdięciu kolor ma oryginalny." heheheheheh, uznaje, że "oryginalny" to stwierdzenie dotyczące mody/gustu właściciela.

Hmmm.... w Warszawie jest dużo osób, w Krakowie gorzej...

Sprawdź progi, weź młotek do boazerii (domyślam się, ze kanału nie będzie) i postukaj - ładny, zdrowy dźwięk. Schyl się jeszcze i zobacz czy sie z niego nie leje... Trabant Polo to się ogląda jak normalny samochód.

Cena jest dość duża (bez gazu), ale jak się napaliłeś. Na tym samym otomoto jest kilka ciekawych ofert, cały wysyp - wakacje... Cholera sam bym wziął dwa takie, ale po co mi trzy Trabanty ? :)

Igorek_17
Gość
Wysłany: 2007-08-22, 21:00   

zglos sie do tymona 503189810

Rafał Rubik
Gość
Wysłany: 2007-08-23, 08:08   

Sprawdź jeszcze spasowania na drzwiach, Jak u góry są bardzo blisko a na dole są dość daleko (stosunkowo duża różnica) to znaczy, że się zaczyna łamać. Jeżeli jest OK to jeszcze zobacz mocowanie silnika, takie sanki (zwane bocianem), jak tam jest dość soporo ubytków w metalu to go olej, naprawa może być bardzo kosztowna.
Kolejną rzeczą sprawdź stan tylnych hamulcy (naprawy nie są drogie ale masz argument na zbicie ceny).
Najlepiej jak pojedziesz z kimś kto ma 1.1, tacy ludzie znają wszystkie wady.

Sebastian Kias
Gość
Wysłany: 2007-08-24, 06:30   

Wildze że nikt z klubu nie jest tak na prawdę chętny do pomocy...porady są OK,ale chodziło mu o to żeby ktoś jeśli ma blisko podjechał i obadał samochód,ale chyba nie ma nikogo z Warszawy.......:(

Bartosz Sokołow
Gość
Wysłany: 2007-08-24, 08:22   

Bry...
Troche sie robi OT, ale ...
Ja z wawy jestem, 1.1 mam, ale nie czuje sie na silach w ocenie samochodu. Nie chce tez by pozniej ktos mial do mnie pretensje, ze powiedzialem, ze bryka jest ok, a tu wyszly jakies zonki.

Tak mi sie wydaje...

Dzikus
Gość
Wysłany: 2007-08-24, 12:10   

Ja też jestem z wawy i mam 1.1 mogę ewentualnie pomóc ale przed 17 niema takiej możliwości, w weekendy jestem prawie zawsze pozamiastem,
tak więc jak coś to od poniedziałku do piątku po 17 (w zależności gdzie w warszawie :P)

Sebastian Kias
Gość
Wysłany: 2007-08-24, 20:55   

Wiem że mogą być z takiej sprawy szopki,ale może tylko podjechać i na pierwszy rzut oka będzie widać co to za samochód. Po drugie jak ktoś ma polówkę to na chłodno oceni samochód i powie co widział...np.cena a stan samochodu OK,albo że jest przy nim sporo pracy i potrzeba trochę na to kasy...
Chodzi o to żeby nie jechał z katowic do warszawy oglądać złom.......

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi