Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Sklep mis-bis
Autor Wiadomość
Batix
Gość
Wysłany: 2007-08-11, 11:36   

Witam, byłem wczoraj w Tarnowie w sumie 110km (Mielec-Tarnów-Mielec)pojechałem do sklepu MIS-BIS który sprzedaje części do trabanta tak sie ogłasza.Chciałem kupić koryto progowe do trabanta nie było,klocki hamulcowe nie było, kupilem tylko szczeki hamulcowe do tył za ktore zaplaciłem 45 zł a jak później zobaczyłem na allegro to ten sam sprzedający sprzedaje takie same szczęki za 35 zł .Z tego co widziałem to w tym sklepie mają do trabanta tylko olej lotos i płyn borygo szczek już nie ma bo wziałem ostatnie. Wszystko to są moje prywatne odczucia i nie polecam tego sklepu.PozDDRawiam Bartosz

Gaweł
Gość
Wysłany: 2007-08-11, 19:50   

Jak już mowa o sklepach (robimy spis ? :) ) to ja chciałbym polecić Krakusom sklep, który i tak pewnie dobrze znają... warzywniak na Dobrego Pasterza, plus porady gratis. Dziadek jest fachowy, zna się, części cenowo do przeżycia, duży wybór i co dla mnie ważne; nowe, niemieckie (te istotne)... Np. kupiłem wczoraj piękny, nowy zawór iglicowy do gaźnika. Dałem chyba coś koło 15 zł, polskie odpowiedniki, na których jeździ 95% Trabów kosztuje 6 zł. Kiedyś nawet odwiedziłem kilka złomów po 'Niemca', ale Trabantów na złomach już zdecydowanie mnie, a te, które są to albo bez gaźnika, albo z 'polskimi odpowiednikami'. Jedyne polski odpowiednik lepszy niż niemiecki to ... świece. Od malucha, 95. Pasują idealnie i są po prostu lepsze.

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2007-08-11, 20:14   

Bardzo dobry pomysł z tym sklepami zróbmy oficjalną. Tak tak samo jak lista ratunkowa tak samo moze być spis sklepów istniejących i już nie istniejących

Pelu
Gość
Wysłany: 2007-08-12, 00:38   

co do skllepu na dobrego pasterzza to roznie bywa, baaaardzo czesto gdy po cos przyjade, to mowi,zze poszuka i zebym jutro przyjechal, nastepnego dnia jak przyjade niestety...ta sama gadka.ale koles ogolnie wporzo

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2007-08-12, 11:04   

Pelu wiesz może skleroza :))

dziubbasek
Gość
Wysłany: 2007-08-12, 12:28   

A oprócz tego kiosku na Dobrego Pasterza jest w krakowie jeszcze jakieś inne miejsce, gdzie można dostać jakieś części do Trabanta?
Bo ostatnio byłem w sklepie na ul. Kościuszki 39 (ten adres widnieje na spisie sklepów na stronie CT), i oto co znalazłem:

Innymi słowy nie polecam...

Pelu
Gość
Wysłany: 2007-08-12, 12:46   

jest tez na ulicy skosnej(maja dosyc sporo czesci do trabanta i wartburga) i na zakopiance ( tam akurat nigdy nie bylem)w krk

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2007-08-12, 20:35   

U mis-bis kupiłem parę rarytasów przez Allegro i nie mogę narzekać - nie wiem jak wygląda ich działalność "w realu".

Na Kosciuszki juz nie ma sklepu - Olek skonczyl z tym biznesem...

Na Dobrego Pasterza p. Żyła czasem doradzi, czasem nie - co do cen: zależy jak bardzo potrzebuje uzbierać budżet ;)

Na Zakopiańskiej mają wybiórczy asortyment, a na Skośnej p. Talowski w ostanich miesiącach dużo lepiej podchodzi do klienta jak przez całe wcześniejsze lata.

bartrowiej
Gość
Wysłany: 2007-08-15, 10:29   

W sklepie na Kościuszki części smierdziały kotami :) Żywy lub martwy (może spreparowany) w/w stwór widnieje na drugim zdjęciu...

Na Dobrego Pasterza można nawet powymieniać się z dziadkiem częściami. Wożę mu jakieś paści z WARTBURGA w zamian za części do traba.

A rodzina Talowskich to specyficzna rodzina :)

pozDDRo.

Tytek
Gość
Wysłany: 2007-08-15, 10:48   

Ja w sklepie mis-bis kupiłem tylko raz... i więcej razy nie kupię!!!

rafcio1
Gość
Wysłany: 2007-08-21, 23:20   

Pozwólcie że użyję tylko Ctrl+C i Ctrl+V
Ja w sklepie mis-bis kupiłem tylko raz... i więcej razy nie kupię!!!

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-08-22, 09:28   

a ja nie mam zastrzezen bo misia-bisia

halogen
Gość
Wysłany: 2007-08-26, 11:00   

ja chce u nich kupic tłoki do 353 i nie wiem sam czy warto;/

Sikor
Gość
Wysłany: 2007-08-26, 19:23   

Daruj sobie. Mnie sprzedali wentylator do chłodnicy niby org, który się okazał miernej jakości podróbą i rozpadł się po 40 min po zamontowaniu w aucie... Tłoki lepiej kup w Motirexi, na Nowolipkach w wawie, czasami warsztat który robi szlify, może zamówić parę graoszy taniej. A najlepiej upoluj na allegro alb gdzieś indziej orginały.

halogen
Gość
Wysłany: 2007-08-27, 22:23   

z orginałami ciezko a by sie pojezdziło no ale nic bede szukał

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi