Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
wyjazd na słowacje a własciciel auta
Autor Wiadomość
WeTeK
Gość
Wysłany: 2007-08-06, 14:14   

Witam
Mam takie pytanko. Czy wjezdzajac na slowacje auto musi prowadzic ten, ktory figuruje w dowodzie jako wlasciciel, czy moze to byc osoba, nie bedaca wlascicielem auta?

magik
Gość
Wysłany: 2007-08-06, 18:54   

raczej nie słyszałem o takich praktykach. Przecież do prowadzenia samochodu wystarczy prawo jazdy. Dowodu rejestracyjnego na granicy przecież nie sprawdzają.

Jamaja
Gość
Wysłany: 2007-08-06, 20:13   

Mnie sprawdzali jak jechałem do Frydka :)

WeTeK
Gość
Wysłany: 2007-08-06, 20:15   

raczej nie słyszałem o takich praktykach. Przecież do prowadzenia samochodu wystarczy prawo jazdy. Dowodu rejestracyjnego na granicy przecież nie sprawdzają. ile razy nie bylem z kims , to dowod rejestracyjny sprawdzali (w punkcie kontrolnym na granicy) - ba, szczegolnie zagladali na 2 strone, czy jest przeglad i gapili w ubezpieczenie...

Dariusz Drabik
Gość
Wysłany: 2007-08-06, 20:30   

jak jechalismy do Zwickau, to "puzel" byl jeszcze na blachach Hani, pokazalem dowod osobisty i dalej pojechalem, moglem nawet nie miec prawka a co mowic o papierach wozu :)

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-08-06, 22:50   

YYy kto wymyslil ten problem. Nie straszcie bo jade pojutrze trabem Aguski na wegry przez slowacje..

Przemek
Gość
Wysłany: 2007-08-07, 04:44   

Niekiedy wymagają upoważnienia właściciela poświadczonego notarialnie. Język angielski albo ichni. Jest to dość stary przepis, ale używają go jak nic nie mogą znaleźć, a chcą się przyczepić (vide PL'ka). W Czechach (tam nawet żona powinna mieć upoważnienie od męża na prowadzenie samochodu zarejestrowanego na niego)i kilku innych krajach UE jest podobnie. Jeśli dowód jest na nazwisko np. ojca i masz takie samo jak on to się nie czepiają. Zabierz akurat obowiązkowe wyposażenie (podnośnik, koło, klucz do kół, oczojebną kamizelkę (wewnątrz auta pod ręką, a nie w bagażniku), apteczkę, linę i dla spokoju naklej PL'kę).
Pozddr

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi