Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dylemat 601/1,1
Autor Wiadomość
Kargul
Gość
Wysłany: 2007-07-08, 14:50   

No jak właśnie widze traba na szrocie i to nieraz w dobrych stanach to tak człowiekowi się smutno robi.. tym bardziej że po drogach jeżdżą w stanie nagannym.... Ja swojego nigdy na szrot nie oddam:D sam myśle czasami nad kupnem traba polo, lecz dochodze do wniosku że lepiej kupić drugiego 2T:) i zostawić w oryginale

ŻółtyTrabik
Gość
Wysłany: 2007-07-08, 15:14   

To moze wlasnie dlatego powinno sie zachecac ludzi do kupna trabanta? Zeby kolejne egzemplarze nie ladowaly na szrocie tylko dlatego ze nikt nie chcial kupic, a wlasciciel na sile chcial sie go pozbyc z garazu.
Jasne ma to tez swoją wade: niektore mogą dostac sie w "zle" rece. Ale chyba jednak nie ma nic gorszego od szrotu..
Tez jak widze fajnego trampka na szrocie to mam ochote go zabrac, ale wiadomo, kasa + biurokracja
:( Ale obiecuje sobie ze kiedys przed domem pojawi sie cala gromadka ;)
Pozdro

Kędzior2
Gość
Wysłany: 2007-07-09, 11:07   

a ja mam 601 i 1.3 i nie mam dylematu :)

warcab
Gość
Wysłany: 2007-07-09, 13:48   

a dylemat w ktorego wiecej kasy wlozyc:P

Aren
Gość
Wysłany: 2007-07-17, 19:58   

alezy czy tez chce go robic, bo jak tak to 601 :P 1,1 blachara :] hehe

ale polecam 601 i dupowoooz

Dariusz Drabik
Gość
Wysłany: 2007-07-17, 21:40   

powiem tak, jezdze na codzien (200km) polowka"puzel" na gazie, ale niedziela nalezy do "rekina" 601 no i bliskie zloty hihihihihih

Kumpelek
Gość
Wysłany: 2007-07-18, 17:14   

Ja jeszcze dorzuce swoje 3grosze do tematyki Trabów na złomie. U nas stoi teraz trampek zielony z białym dachem, wypolerowany i w ogóle z tyłu z niebieskimi szybami i nalepą Trabi Expo 2004. i widać że ktoś sie tym Trabem jarał dość ostro, siedzonka elektryczne regulowane, rozpurki i inne bajerki. No ale cóż czlowiek wolał dostać 30zł na złomie za Traba niz oddać go mnie za 100zł (ogłaszam się w gazetach i bez problemu bym go odkupił)
Jak by ktoś był zainteresowany to Trabi stoi jeszcze na auto złomie na ulicy żyznej- widać go z ulicy.

Trabrygada
Gość
Wysłany: 2007-07-18, 21:24   

ja jako ze smigam 601 polece to autko!! i rowniez uwazam ze przy silniku 601 sam metoda prob i bledow cos zrobisz a przy 1,1 jak juz to zepsujesz:D

Igrek
Gość
Wysłany: 2007-07-19, 23:41   

jestem tu nowy jeszcze nie mam traba ale jak bede mial kupic to 1.1 i 601:) podoba mi sie glos silnika w 601 a 1.1 to na dluzsze trasy

Kubuś
Gość
Wysłany: 2007-07-22, 19:22   

No i prawidłowo.Ja mam wlasnie 1.1+ LPG i 601 . Moim zdaniem lepiej na takie błache trasy (do sklepu czy gdzies) smigać 1.1 (ekonomicznosc itp) a 601 to taka perełka na szczególne wyjazdy:)

Piotrek "Cameleo
Gość
Wysłany: 2007-08-07, 08:05   

Ja z kolei zaczynałem od 600 (pasażer na tylnej kanapie) i 601 (mój pierwszy Trabik). Obecnie mam 1.1 Jeśli chodzi o niezawodność, to w moim przypadku polecam 1.1 Jeśli chodzi o wygode - porównywalna w obu modelach. Ekonomiczność - chyba za sprawą naszych cen paliw jedno z ważniejszych kryteriów - stawiam na 1.1 (nawet bez LPG). Niejeden Trabanciarz Ci powie, żę 2-takt jest dla "bogaczy". Wybór dwóch modeli najlepszy, tylko nielicznych dziś na to stać. Pozdrawiam i rozsądnego wyboru :)

Gaweł
Gość
Wysłany: 2007-08-22, 16:18   

Nie rozumie za bardzo dylematu... Trabant to Trabant, Trabant-polo 1.1 nie jest Trabantem. Oczywiście jest ewolucja, kontynuacja 601, ale to już nie jest to. To zwykły samochód zbliżony z wyglądu do Trabanta. Po pierwsze to czterosuw ze standardowymi rozwiązaniami.

Prawdziwy Trabant to 601 i jak chcesz Trabanta to na pierwszym miejscu powinien być fakt, że chcesz Trabanta i musisz być tego świadomy aby uniknąć rozczarowania. Ja bym np. nie chciał 1.1, wolałbym już chyba jakiegoś golfa ...

Pelu
Gość
Wysłany: 2007-08-22, 22:38   

post do pana "Gawła"
masz taki dylemat: masz miec trabanta i robisz rocznie ok 50-70 tys, oczywiscie nie stac cie na utrzymanie dwoch trabantow
wybierzesz polowke czy 601?

Gaweł
Gość
Wysłany: 2007-08-23, 09:52   

Drogi Panie Pelu,

Proszę mylnie nie interpretować moich spostrzeżeń. Dotyczą one jedynie parametrów konstrukcyjnych i zasadniczo abstrahują od indywidualnych gustów odbiorców samochodu Trabant - wszystkie wcielenia. Jeśli ktoś chce jeździć Trabantem Polo to mi nic do tego, jeśli ktoś chce jeździć kombajnem także. Starałem się tylko wytłumaczyć - ze swojego punktu widzenia - że Trabant Polo, choć bardzo wizualnie zbliżony do poprzednika, zatracił jego cechy, który czyniły ten samochód unikatowy i na pewien sposób wyjątkowy.

Trabant Polo to zwyczajny - dobry lub zły, nie o tym mówię - samochód. Faktycznie jest ładniejszy niż przeciętny, ale technicznie to samochód. Trabant choćby 601 (nie mówiąc o wcześniejszych 600 i P70) to system rozwiązań, które próżno szukać w innych samochodach, bardziej w motocyklach...

Ja nie rozsądzam, który jest lepszy (Polo pewnie).

Misio601
Gość
Wysłany: 2007-08-23, 16:55   

Brawo Panie Gaweł !!!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi