Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z wyceną
Autor Wiadomość
Szkarłatnik
Gość
Wysłany: 2007-07-09, 20:10   

Siemka. Z góry przepraszam wszystkich jeżeli umieściłem temat w złym dziale. Otóz mój problem polega na tym że w moim garażu stoi Trabant model 601. Mam zamiar go sprzedać. Jednakże zadużo niewiem o trabantach i ciężko mi jest go wycenic. Trabant ten jest z roku 1970, od nowości garażowany, bezwypadkowy, orginalne częsci, instalacja elektryczna była zmieniona jakieś 5 lat temu na 12V, bagażnik na dachu da się zdjąc, hak cholowniczy też został założony około 5 lat temu. Ponadto mam do niego mase części (2 silniki, gażnik, przednia szyba, kierownica itd). Są małe odpryski i zarysowania karoseri. Trabant nadal jest używany od czasu do czasu i w 100 % nadaje się do jazdy. Są lekkie luzy na kierownicy. BRak ubytków spowodowanych korozją, podłoga stan bardzo dobry. Założone z przodu pasy bezpieczeństwa i pas bezpieczeństwa z tyłu do fotelika dziecięcego. Mój ojciec odziedziczył go po zmarłym dziadku (był pierwszym włąścicielem tego samochodu) Dodaje kila spakowanych fotek i filmik (może niezbyt ciekawy) :) Proszę o małą pomoc. Z góry dzięki i życzę miłego dnia.

http://s009.wyslijto.pl/?...563613934226379

Jendrej
Gość
Wysłany: 2007-07-09, 20:55   

czy mi sie wydaje czy tylni pas ma wklesniecie na rejestracje [; ?

Szkarłatnik
Gość
Wysłany: 2007-07-09, 21:43   

yyyyyyyyyyy, niejarze z lekka :/

Kargul
Gość
Wysłany: 2007-07-09, 21:55   

chodzi o to czy w tylnim pasie jest wgłębienie na tablice rejestracyjną

Szkarłatnik
Gość
Wysłany: 2007-07-09, 22:02   

nie niema :|

Szkarłatnik
Gość
Wysłany: 2007-07-09, 22:04   

o sory kurcze ma wglebienie >> pomylka sorrki jeszce raz

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2007-07-10, 06:17   

naprawde ładna sztuka, za niektóre części które tam są pozakłądane (chromowane wycieraczki, klamki, kierownice w takim stanie, czy felgi z dekielkami) ludzie mogli by sie pozabijać. Najlepszym sposobem na to zeby sprzedać auto za tyle ile jest warte jest sprzedaż na allegro z licytacją z jakąś śmieszną ceną początkową.

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-07-10, 07:50   

Za trabanta mozna dzisiaj wziac tyle ile Ci ktos zaplaci, nie ma jakiejs stawki okreslonej. Ale patrzac na te zdjecia to mysle ze mniej niz tysiac nie powinieneś zejść :)
W prawdzie wkradlo sie do tego trabanta wiele nieoryginalnosci jesli chodzi o zgodnosc z rocznikiem, ale i tak jest niezle. W ogole to taka mysl mi przychodzi ze on jednak nie jest z 70 roku tylko troche pozniej.

pozdrawaim

Bross
Gość
Wysłany: 2007-07-10, 10:40   

mi też nie pasuje rocznik bo pas tylni w tym roczniku był gładki ja mam trabiego z 1970' ,1 rejestracja 1.1.1971r i miałem pas gładki niestety po wymianie mam z wnęką na tablice.

mimo to jest extra ten trabi.

Szkarłatnik
Gość
Wysłany: 2007-07-10, 11:15   

:/ ale jego pierwsza rejeestracja była w 1970 :) no chyba ze jakis przekret byl z tym. A mam jeszcze pytanie >> czy jak bym go przerejestrował na samochód zabytkowy to jak by sie to odbiło na cenie??

Eagle
Gość
Wysłany: 2007-07-10, 11:35   

heh...nie az tak badzo a taka rejestracja to koszt kolo 1000zl, nie zwroci ci sie

shardac
Gość
Wysłany: 2007-07-10, 20:00   

kurde, ladny egzemplarz, ja pierdziele.

Jendrej
Gość
Wysłany: 2007-07-10, 20:19   

ładny ale kombinowany ;)

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2007-07-10, 20:50   

Gdzie w prawych drzwiach znajduje sie blokada zamykania?

shardac
Gość
Wysłany: 2007-07-10, 21:51   

sie nie znajduje! :) polityka otwartych drzwi!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi