|
Magik w potrzebie !!! |
| Autor |
Wiadomość |
robak
Gość
|
Wysłany: 2007-06-15, 16:36
|
|
|
No wiec tak... jest piekny dzien, czwartek, wroclaw, za gorami, za lasa... eee... to nie ta bajka. Ogolnie to wroclaw, telefon, dzwoni magik ze mial dzwona. Pomijajac juz zbedna historie co bylo na miejscu, w chwili obecnej przyjechal z Wawy jego brat, by zabrac auto na lince, ale... pojawila sie perspektywa odpalenia go. Proba jednak spelzla na niczym, bo i wentylator dostal i nidyrydy. Ja niestety nie mam juz wiekszosci czesci do 601 i nie jestem w stanie wiecej pomoc. Jesli by ktos mial wentylator i inne czesci ktore moga sie przydac do przywrocenia Trabiego do zycia, proszony jest o pilny kontakt pod magicznym numerem 607.960.624. Autko bedzie sie przemieszczalo jutro w godzinach zapewne rannych trasa nr 8 - wroclaw->warszawa. Na poczatku na lince, ale jakby sie znalazl ktos z w/w czesciami, to by dojechalo do domu o wlasnych silach.
tak wyglada teraz Trabi ktory zamiast do Zwickal, pojedzie znow na warsztat |
|
|
|
 |
mlodywally
Gość
|
Wysłany: 2007-06-15, 19:38
|
|
|
| ja niestety nie mam zadnych czesci do 2T :( |
|
|
|
 |
robak
Gość
|
Wysłany: 2007-06-15, 19:45
|
|
|
| no ja tez sie zwego czasu wiekszosci pozbylem, stad tez szukanie dalej. |
|
|
|
 |
mlodywally
Gość
|
Wysłany: 2007-06-16, 15:30
|
|
|
| Piter chyba dzwonil do niego i mowil ze nie potrzebuje pomocy |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2007-06-16, 16:17
|
|
|
Na wstępie dziękuję wszystkim za pomoc. Oczywiście w szczególności Robakowi. Wiecie najgorsze to złapać dzwona na obcym terenie. Psycha siada bo niewiadomo co i gdzie i w co ręce wsadzić. Po 15 min mieliśmy parking i załatwiony hotel. Po prostu lepiej być nie mogło w zaistniałej sytuacji. Co do samochodu to tak. Predni pas cały do wymiany, ramki garnki etc, niestety lewy fartuch i nadkole do wymiany. Oczywiście maska, duroplasty i atrapa do śmieci,zgięty i zaklinowany wiatrak, rozłupany automat rozrusznika i kolektor. Najtrudniejszy będzie do zdobycia kierunek. Bo w zasadzie miałem fabrycznie nowe oryginały. Z części blacharskich to na szczęście 90% mam nowych
Kwiestia tylko tego za ile i czy się da to zrobić.nbie wiem czy nie dostał po sankach. Co prawda poduszek nie zerwało ale silnik przesunięty jest nieco do tyłu. Na poduchah jest mała regulacja więc się opatrzy. W każdum razie nie ściąga. Najbardziej boli to że 2 tyg temu opuścił blacharza gdzie zostawiłem grubo ponad tysiaka.Co do powrotu wczoraj został dokonany lifting przodu za pomocą lewarka i na holu do wawki. Doszły jeszcze dwa pechy Przyjechał brat i przywiózł funkiel nówkę kolektor który trzymałem do nowego silnika. No i niestety pękł przy tłumiku. Żeby było ciekawiej już pod wawą straciłem przednią szybę. Wziąść się tylko i pociąć..... |
|
|
|
 |
Pudzian
Gość
|
Wysłany: 2007-06-16, 19:46
|
|
|
| Magik przykro mi bardzo z tego powodu mam nadzieje ze zdolasz przywrocic trabanta do takiego stanu jak go ostatnio widzialem! Ja ostatnio tez mialem chistorie i musze teraz silniczek kupic tak to juz jest tak pozatym to gdzies mialem przednia szybe i poszukam wiatraczka bo tez gdziesz sie podziewal pozdrowionka |
|
|
|
 |
robak
Gość
|
Wysłany: 2007-06-21, 07:25
|
|
|
| magik: bedzie dobrze! wiem co to znaczy dzwon i jak sie po tym czlek czuje, choc taki peszek zeby jeszcze przednia szyba poszla dzien pozniej to naprawde niemile. moze sie Trabi obrazil i psotke zrobil? pamietaj - nie mow brzydo o nim w jego obecnosci :) pozDDRo |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2007-06-21, 08:30
|
|
|
| jest ok . Powoli zbieram graty. Mam już wszystkie nowe części oprócz błotników. Jakbyś miał kogoś kto ma to ja chętnie |
|
|
|
 |
qbak
Gość
|
Wysłany: 2007-06-21, 08:47
|
|
|
Szkoda go - taki piękny egzemplarz!
Jestem pewien, że Magik przywróci mu świetność |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2007-06-21, 17:18
|
|
|
| che no jasne że tak. Odkąd go mam myślę że włożyłem już w niego ok 8 tys. Więc nie spiszę go na żyletki. Trabi ma ok 60% fabrycznie nowych części. M in całe nowe zawieszenie,resory, półosie, zwrotnice, hamulce. Po prostu cały układ jezdny jest nówka może prócz przekładni. Nawet drążki nowiutkie. Nowe gumy nowe kołpaki. Wszystkie lampy też były funkiel nówki. szkoda mi go. |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2007-06-21, 18:40
|
|
|
a jak bylem w zwickau zastanawialem sie co z Toba...
www.ImageShack.us" /> |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2007-06-21, 18:56
|
|
|
| widziałem :-DDD Przekozak Identiko jak mój. Aż się łezka w oku kręci |
|
|
|
 |
Bartosz "Gołąb&a
Gość
|
Wysłany: 2007-06-21, 18:57
|
|
|
Ja mam 601 i troche gratów także pisz co potrzeba-sie zobaczy co ja tam mam:)Tylko że ja mieszkam pod Toruniem i nie wiem czy ci to po drodze:/Ale jakby co to daj znać!!
PozDDRawiam i łącze sie w bólu!
Bartez! |
|
|
|
 |
|
|