|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
Parking dla niepełnosprawnych |
| Autor |
Wiadomość |
Butcher
Gość
|
Wysłany: 2007-05-24, 22:41
|
|
|
Witam,
mam pytanie. Nie powinno się parkować na miejscach dla niepełnosprawnych - to wiadomo. Ale szłyszałem, że to tylko dobra wola kierowców i nie ma takiego przymusu.
Czy to prawda? Czy można dostać mandat?
Oczywiście jestem za takimi miejscami! Nigdy na takich nie staję, ale tutaj chodzi o sąsiada-cwaniaka, który mimo, że nic mu nie dolega załatwił sobie znaczek inwalidy oraz miejsce na parkingu z takim znakiem.
Na osiedlu wszyscy prowadzą bój o miejsce (jak to w blokach), a on ma "swoje".
A jak ktos mu zajmie "jego" miejsce, to zostawia karteczke za wycieraczka "jak panu nie wstyd"... |
|
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2007-05-25, 11:31
|
|
|
niestety nie odp na to pytanie ale bardzo mi sie podobaja napisy
'czy naprawde chcialbys byc na moim miejscu'
mnie osobiscie to rusza...
ale wiadomix ze sa ludzie i pedaly ( nie obrazajac homosexualistow ) |
|
|
|
 |
Butcher
Gość
|
Wysłany: 2007-05-28, 13:53
|
|
|
proponuję czytać ze zrozumieniem...
Otóż nigdy w życiu nie stanąłem na miejscu dla inwalidów. W tym wypadku sprawa wygląda inaczej. Sąsiad, który wygląda na zdrowego załatwił sobie taką naklejkę i jej zdecydowanie NADUŻYWA. Przez co cierpią PRAWIDZIWI niepełnosprawni.
Dlatego chcę mu robić na złość... Na znaku nakleić karteczkę "Parking dla pozorantów" etc... No i zastanawia mnie właśnie, czy jak zajmę to miejsce, to czy mogę dostać za to mandat... |
|
|
|
 |
mateusz
Gość
|
Wysłany: 2007-05-28, 15:34
|
|
|
To co robi Twój sąsiad można nazwać zwykłym kurestwem. Tylko pamiętaj, że musisz mieć pewność, iż ten człowiek na pewno nie jest inwalidą, bo wtedy dopiero mogło by być niemiło.
|
|
 |
Jendrej
Gość
|
Wysłany: 2007-05-28, 20:09
|
|
|
| a kto ci napisal ze ty stajesz? |
|
|
|
 |
Bartosz Sokołow
Gość
|
Wysłany: 2007-05-29, 10:07
|
|
|
Dlatego chcę mu robić na złość...
Zalatw sobie znaczek niepelnosprawnego i stan na jego miejscu :)
pozdr |
|
|
|
 |
jacenty
Gość
|
Wysłany: 2007-05-30, 16:36
|
|
|
| Sąsiad, który wygląda na zdrowego załatwił sobie taką naklejkęale wcale nie trzeba byc sprawnym inaczej zeby legalnie dostac,naklejke na szybę,karte parkingową dla niepelnosprawnych, czy koperte przed domem.Wystarczy ze jeden z domownikow jest inwalidą z dysfunkcją ruchu,wtedy jako opiekun może ten zestaw dostac |
|
|
|
 |
Majkel Qlig
Gość
|
Wysłany: 2007-06-16, 22:24
|
|
|
Chciałbym dodać, że sama naklejka nie upoważnia do niczego... Jest bezwartościowym śmieciem na szybie. Upoważnienie do parkowania na miejscach dla niepełnosprawnych daje TYLKO niebieska plakietka z logo UE ( taki prostokącik, umieszczany pod szybą, na desce rozdzielczej )
Za samo zajmowanie miejsca przez osoby nieuprawnione należy się mandat ( chyba do 300 zł, ale pewny nie jestem. 100 to norma ) + 1 punkt karny. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|