Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[OT] Rekordziści ;o)
Autor Wiadomość
Prorok601
Gość
Wysłany: 2007-03-18, 17:41   

chyba z 6 linek sprzegla w ciagu 3 miesiecy.... przetarło sie ucho na pedale sprzegla i krzywo pospawalem... linki lamaly sie przy samym haczyku i potrzebne bylo ich 6 zebym sie zorientował ze to wina krzywego ucha...

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-03-20, 14:43   

w ciagu 4 miesiecy 4 razy wymienialem skrzynie biegów :-/

Bross i Cost'a
Gość
Wysłany: 2007-03-20, 16:00   

W ciągu miesiąca
Zajechałem lub przepaliłem
3 uszczelki pod głowicą w 353
3 alternatory (w 1 szczotki i układ diodowy 2 i 3 układ diodowy)
2 głowice (wyrwana świeca w 1 a w 2giej - pękła jakiś jełop spawał wałek z pompy i przy wyjmowaniu pękła...)
1 pompę wody
2 komplety uszczelek pod kolektorem i
6 razy przegrzałem silnik :( MASAKRA
Ale nie poddaję się Remontuję i wracam na drogi...

353 zmartwienia ale kiedyś będzie 353 radości i z każdym kilometrem więcej. pozDDRawiam

Bross i Cost'a
Gość
Wysłany: 2007-03-20, 16:08   

Acha Jeszcze pedał sprzęgła zepsułem - Nieświadomie
jak przychodzi linka to ten zaczep się rorerwał

trabiq14
Gość
Wysłany: 2007-03-21, 10:07   

2 linki sprzegla w ciagu miesiaca...
Od czasu umieszczenia napisu na tylnym zderzaku "Uwaga! Gubie czesci" zgubilem juz... 2 klaksony a wczoraj rozrusznik zlapalem w ostatniej chwili :|

Piotrek "Cameleo
Gość
Wysłany: 2007-03-21, 23:14   

Urwany tylny lewy wahacz-zamocowałem przy pomocy kilku drutów (tzw. pastuchów) które pożyczyłem od sołtysa (najbiższy dom-200 mterów od zdarzenia) i kluczy samochodowych. Po zamocowaniu przejechałem 180 km (z Dzierzgonia do Iławy i z Iławy do Aleksandrowa Kujawskiego). Naprawiałem na zapyziałej stacji benzynowej i nikt z tubylców nie dawał mi żadnych szans na dalszą jazdę. Skwitowałem krótko: "mercedes by napewno dalej nie pojechał bez lawety ale nie Trabi!"

Piotrek "Cameleo
Gość
Wysłany: 2007-03-21, 23:16   

jeśli chodzi o linki sprzęgła - 2 w 1 tygodniu ;P

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2007-04-01, 14:16   

No to ja się muszę dopisać...wczoraj zatarłem 2 raz silnik w przeciągu 1,5 miesiąca...w dodatku na tej samej drodze.
Niestety tym razem to chyba bedzie mój trabantowy koniec bo za drugim razem chyba się przekonałem że 2T to chyba nie niejest samochodem do jeżdzenia po 100km dziennie.

Qbs
Gość
Wysłany: 2007-04-05, 15:40   

moze cos jest z twoja jazda nie tak? Mnie od 3 lat sie nic nie zatarlo w zadnym trabancie, a dwusuwem robie ok 1500km miesiecznie.

Wiktor/ EL Wiktorro
Gość
Wysłany: 2007-04-05, 20:07   

Nie no z jazdą chyba nie...ogólnie to jeżdze normalnie, czasem przygazuje. Ja bez problemu swoim robie 2x więcej niż ty...na samą benzyne wydaje miesięcznie ok 600zł

Misio601
Gość
Wysłany: 2007-04-06, 17:35   

Choć to trochę odbiega odbiera od tematu, to jaki olej jest lany i w jakiej proporcji? I czy jeździsz czasem "bez gazu"? Czy robisz te 100 km dziennie podczas jednej trasy, czy raczej zapalasz, przejeżdżasz, gasisz, itd. ?

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-04-08, 00:54   

zweitakt potrzebuje obrotow, dluzej pozyje niz na malych

Trabant 1.1 co ostatnio nabylem - w ciagu 2 dni 800km na trasie Krakow - Katowice - wawa - Lodz - Krakow z czego powrot z Lodzi do Kraka zajal mi 2h30min :]:]:]:] a z ul. Organizacji WiN na Barska w Krakowie mam ok. 270km :)

a w styczniu 3000 km - rekord jest taki, ze za cholere nie wiem kto placil za paliwo ;)

a rok temu w lutym zalapalem 21 punktow karnych :P
w ciagu 2 tygodni
a potem 11 miesiecy bez zatrzymania przez policje - a w styczniu 2 razy...

i zepsulem 2 firmowe auta w ciagu 2 tygodni.... ;P
w jednym poszla turbina a w drugim przod :/

Zbigniew 'zibi' Jarosik
Gość
Wysłany: 2007-05-07, 10:26   

Hm. Wymiana pierścieni w nocy na trasie. 45 minut, z płaską latarką w zębach ;P.
Z osiągów - 601 po remoncie rozpędzony do 135km/h na płaskim ;P (budzik zamknięty ze sporą zakładką, pomiar z zaprzyjaźnionego auta).
450 kg węgla w sedanie ;P
Objeżdżanie barykad rolniczych w Żukowie przez ... zaorane pole ;P

Tęsknię za trampkiem...

Bart
Gość
Wysłany: 2007-05-20, 21:28   

miło powrocic na forum po dłuuugiej przerwie i zobaczyc zalozony przez siebie temat prawie 3 lata temu w czołówce.. wzruszajace :*

Dzikus
Gość
Wysłany: 2007-05-21, 00:31   

teraz już się uspokoiło ale swego czasu nakrętka zbiornika wyrównawczego nie wytrzymywała dłużej jak 6 dni, w zeszłym roku ponad 20 ich poszło :P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi