|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
Wyposażenie seryjne |
| Autor |
Wiadomość |
frater-lukas
Gość
|
Wysłany: 2007-04-22, 23:05
|
|
|
Z mojego zestawu przy zakupie był lewarek i klucz do kół. Lewarek jest (obecnie nawet 2 szt, ale klucz się połamał.
Fajnie byłoby skompletować zestaw narzędzi identyczny lub podobny jak w orginale, a ja nawet nie mam orgiinalnego pokrowca na lewarek buuu
A może ktoś ma jakieś narzędzia itp, do których nie czuje sentymentu? :) |
|
|
|
 |
frater-lukas
Gość
|
Wysłany: 2007-05-06, 14:04
|
|
|
A teraz z trochę innej beczki:
co było wyposażeniem dodatkowym w 1.1 bądz 601?
Mile widziane jakieś zdięcia |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2007-05-06, 19:20
|
|
|
szyberek
uchylne szybki
spryskiwacz tylnej szyby i wycieraczka ale w 1,1 juz bylo seryjne
elektryczny spryskiwacz przedniej szyby 1,1 tez juz seryjnie
halogeniki
nawiew zimnego elektryczny [601]
webasto [601]
wsteczne i przeciwmgielne [601]
pasy z tylu
niop pewnie sie by cos jeszcze znalazlo |
|
|
|
 |
frater-lukas
Gość
|
Wysłany: 2007-05-06, 19:34
|
|
|
| I tylna półka w kombi |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2007-05-07, 14:03
|
|
|
była tego masa a najlepiej przejzec sobie wszystkie prospekty i samemu sie przekonac :)
prospekty |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2007-05-18, 16:24
|
|
|
z dodatkowych gratów jakie udało mi się zdobyć to: oryginalna lampka warsztatowa w pokrowcu podpinana do oryginalnego gniazda, pudełko z zapasowymi żarówkami i bezpiecznikami NARVA, oryginalny próbnik napięcia 6V, oryginalny trójkąt w pokrowcu, smarownica, pokrowiec z podstawowymi narzędziami (6,8,10, 13,17) w starych trampkach zamiast 13 były 14, klucz do świec. Do trampków z zapłonem młoteczkowym dodawane były oryg szczelinomierze do styków 0,4mm i do świec 0,6mm (sygnowane FEK) oraz przyrząd do rozchylania ciężarków. Zdobyłem też oryginalny ściągacz do piast z nabitym nr katalogowym i trabantową "S". Z ciekawych rzeczy to mam jeszcze pudełko na miksol i szmatki montowane z lewej strony baku idealnie dopasowane do nadkola. Oryginalna przetwornica 6/12V.
Z dodatkowego wyposażenia seryjnego oryginalne halogeny, pełna wykładzina bagażnika (modele de luxe)
Absolutną ciekawostką jest urządzenie załączające wycieraczki przy spryskiwaczu ręcznym oczywiście też DDR.Ciśnienie w rurce napiera na mikroprzełącznik który wpięty jest w instalację silniczka.Urządzenie dedykowane do trampków. Do nabycia w Zwickau Z ciekawych gadżetów to z Kosmą w zwickau trafiliśmy coś na wzór nagrzewnicy ze spiralką montowaną na przyssawki na tylną szybę oczywiście ddr. Absolutnym hitem jest jeszcze żaluzja na tylnią szybę, której usilnie będę szukał w Zwickau |
|
|
|
 |
frater-lukas
Gość
|
Wysłany: 2007-05-18, 20:06
|
|
|
| A ja kilka dni temu nabyłem klucz do kół, stan idealny (pomijając farbę), widać bardzo mało używany |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|