Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kierunki do Trabanta gdzie kupić?
Autor Wiadomość
Kozak
Gość
Wysłany: 2007-03-26, 13:35   

Szukam tych lampek z ikarusa które ładnie prezentują sie jako przednie kierunki w Trabim. Dziękuje za info

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-03-26, 15:49   

http://www.ldm-tuning.de/en/artikel-67.htm?a=all
Nie z ikarusa ale też ładne :)

Kozak
Gość
Wysłany: 2007-03-26, 16:24   

Dzięki. A w kraju ich nie ma? Bo te w ikarusach były identyczne i napewno tańsze

Kozak
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 12:47   

OK JUż ZNALAZłEM KRAJOWEGO PRODUCENTA TJ ZEM POLMO. OFERUJE ON IDENTYCZNA LAMPE JAK LDM-TUNING Z TYM ZE W CENIE 13 PLN NETTO ZA SZTUKE POLECAM!

zielczi
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 13:24   

maja jakas stronke www?
jakies namiary?

zielczi
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 13:27   

oki juz znalazlem

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 15:26   

Coś czuję że w tym tygodniu zasypią ich maile od Trabanciarzy...

pasjonat
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 15:37   

Poprosze o jakies namiary :) !!!!!

Kozak
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 17:23   

Panowie tylko bez dymu:) zaraz daje namiary i szczegóły. Ciesze się że interesuje Was ten temat. Osobiście uważam że trzeba się dzielić takimi informacjami. Ja niestety od moich życzliwych kolegów którzy mają takie kierunki nie otrzymałem informacji gdzie je kupić. Ja natomiast szukałem i znalazłem.

Dziś dzwonił do mnie gość i potwierdził że mają takie lampy w kolorze czerwonym i przezroczyste cena ok 16PLN brutto

ZEM POLMO
82-500 Kwidzyn, ul. Kopernika 5
Tel. +48 55 64-50-820 Fax. +48 55 64-50-801
http://www.zem-polmo.com.pl/

Kozak
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 17:27   

Numer produktu na który najlepiej się powołać podczas zamówienia:

nr index 1120013300 (dotyczy lampy przezroczystej)

zielczi
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 21:07   

a na www jest jakies foto tego produktu?

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 22:00   

Kurcze Zielczi... strasznie jesteś w gorącej wodzie kąpany... A wogóle ogladałeś tę stronę czy od razu ładujesz posta bez opamiętania... Oprócz foto są wymiary numery rodzaj żarówki. Mam Ci podawać linka czy jednak dasz sobie rady i odnajdziesz to, co Cię interesuje? Chwała Kozakowi za info ale na miły Bóg nie katujmy go pytaniami z dupy :) Bez urazy.
pozDDRo

zielczi
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 22:19   

ZBuku ja znalazlem ta strone i ten kierunkowskaz o ktorym mowicie-ale nie jestem tego pewien i chcialem wiedziec czy o tym samym myslimy,bo on niewydaje mi sie podobny do tego trabantskiego starego typu.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 23:29   

Ok - to tak, chodzi o klosz z adresu:
http://www.zem-polmo.com.pl/katalog/LOW2.jpg
o numerze 112 (ostatni).

Oczywiście nie jest to to samo - środek tego klosza jest na żarówki rurkowe 10W, a my potrzebujemy pomarańczowe zwykłe 21W. Nie mniej jednak sam klosz pasuje idealnie do ramki i środka od Trabanta.

Nie wiem jak się sprawa ma z tą aluminiową ramką, ale na mój gust jak się pokombinuje to wszystko siądzie idealnie.
Ja u siebie mam zrobione to w taki sposób, że ramki mam od kierunków starego typu - jednen plastik najpewniej od ikarusa, drugi nie wiadomo od czego (ale prawie identyczne), a w związku z tym, że zgubiłem środek od tych kierunków starego typu zaadaptowałem środki z kierunku nowego typu i wszystko jest cacy (prócz ramek, które są po prostu zniszczone mocno).

Za taką cenę to trzeba od razu wziąć 4 komplety i popróbować - bez dwóch zdań świetnie nadają się do traba. Pytanie czy mają nabite homologacje (wątpie bo to lampki wewnętrzne) - jak się strafi upierdliwy smurf to może się przyczepić - już raz widziałem taką akcję w TV jak gościa załatwili na amen jak się okazało że stuningowana Skoda Octavia nie ma kloszy z homologacją... Ale trampuś na szczęście budzi bardziej uśmiech na twarzy niż czujność policjanta.

Brać kupować i montować
pozDDRawiam

vader
Gość
Wysłany: 2007-03-28, 07:11   

ja mam te lampt zalozone, a teraz juz wiem ze na pewno sa one z ikarusa :) mialem takie od czasow prl w domu, ojciec kiedys przyniosl do czegos i zostaly. Szklo i ramka pasuja idelanie w moim przypadku na trabatowy wklad i uszczelke, rozstaw srub do przykrecania taki sam. Ja pomalowalem ramki na czarno bo chrom juz byl nie bardzo...

KIERUNKOWSKAZ

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi