Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[OT] Ratujmy Dolinę Rospudy!
Autor Wiadomość
KamiL_ON
Gość
Wysłany: 2007-02-18, 18:38   

E jak nie przez tą dolinę to przez inną ....

gdzieś drogę musza przerzucić....

Liepiej "zajmijcie się Trabami" niż polityką....

Nie jednemu już to bokiem wyszło......

MarKov
Gość
Wysłany: 2007-02-18, 22:44   

A tak dorzucę swoje:
Unia na ten projekt nic nie daje jest finansowany w całości przez GDDKiA. Kamil w tym wypadku ma racje chcemy jeździć wygodniej i bezpieczniej gdzieś te drogi ekspresowe i autostrady musza kiedyś powstać. Na „Zachodzie” robiono to zaraz po wojnie teraz już u „nich” cała infrastruktura jest rozwinięta i już istnieje, wtedy nikt nie patrzył na ochronę środowiska a autostrady powstawały, może komuś podpadnę za takie stwierdzenie nie neguje racji ekologów ale jak sama nazwa wskazuje projekt „Natura 2000” obejmuje całą Unie Europejską z tym jedynym wyjątkiem, że „oni” już mają po czym jeździć a my …….. sami to oceńcie

Bross i Cost'a
Gość
Wysłany: 2007-02-19, 18:27   

my jeździmy po ledwo trzymających się łatach na łatach z podobno asfaltu :)

wprawdzie przydały by się nowe drogi itd...
od polityki z dala "chłopaki i dziewczęta"

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2007-02-20, 09:31   

Dobra od pilityki z dala się trzymam bo ostatnimi czasy bokiem mi wyszła. Ale w momencie gdy w grę wchodzi ludzki rozsądek i dobro przyrody to milczeć nie potrafię.
Jestem conieco proekologiczny (nie wytykajcie mi proszę, że jeżdz 601). Dla mnie to tak jakbyś chciał poprowadzić obwodnice warszawy przez Puszczę Kamponoską. Kampinos ma jednak tę przewagę, że jest polskim prawem chroniony, a nie tylko przepisami dotyczącymi całą UE.

Chciał bym zauważyć, że, cała ta sprawa mówi o tym, żeby nie tyle nie budować obwodnicy Augoustowa. Lecz wybudować w inym miejscu. Ekolodzy nawet zaproponowali którędy można, tak by nie było drożej, a nie było problemów.

Naprawdę jest cudownym zjawskiem, że GDDKiA w całości finansuje budowę drogi...ale nie budowę drogi, za którą pewnie przyjdzie nam płacić kary nałozone przez UE. Po kijek nam takie coś?? Po co mówić "klamka zapadła"? według mnie lepiej się sprzeczać i dążyć do celu(zmiany projektu) niż za kilka lat jęczeć, że trzeba płacić i jacy to ludzie decydujący o tym (dziś) byli nierozsądni.

Przypominam, że polska jest krajem atrakcyjnym turystycznie przez to właśnie, że posiadamy takie zakątki przyrodnicze.

PS. ja tam wożę zieloną wstążkę na antenie samochodu. Jak będzie trzeba to zrobię więcej.

misha
Gość
Wysłany: 2007-02-23, 16:53   

A ja byłem w listopadzie na manifie w augustowie. Pociąciem tam pojechalismy.
I wiecie co usłyszałem od nieogolonych rolników: Do szkoły hołoto a nie za ekologie sie brać. bez komentarza.
misza

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2007-02-23, 19:34   

http://adamwajrak.blox.pl/html Polecam.

ciotka_lilka
Gość
Wysłany: 2007-02-23, 20:01   

ratowanie rezerwatu przyrody to nie polityka

do momentu kiedy nie zaczną się w takie akcje angazować politycy

w tym przypadku się zaangażowali bo sprawa stała się głośna

ja jestem ZDECYDOWANIE PRZECIW niszczeniu takich miejsc

W NIEDZIELĘ o 13 DEMONSTRACJA pod KOLUMNĄ ZYGMUNTA!!!

warcab
Gość
Wysłany: 2007-02-23, 21:17   

tez wyrazam swoja dezaprobate

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-02-26, 04:25   

przywiazmy trabanty do drzew...

Piotrek "Cameleo
Gość
Wysłany: 2007-03-26, 17:12   

podtrzymuje zdanie Kamila_ON aby bezpieczniej nam się podróżowało musimy mieć jakiekolwiek drogi, zresztą wolę aby TIRy jeżdziły doliną niż po dzieciach w Agustowie. Ludzie życie jest najważniejszą wartością a nie jakieś biedronki w dolinie. Oczywiście istnieje pewnie alternatywne wytoczenie przebiegu drogi ale juz za późno.
Wszyscy tak manifestują przeciw a ilu z Was mieszka w Augustowie??
Wczujcie się trochę w rolę tamtych mieszkańców a nie w żabki i biedronki.

mateusz
Gość
Wysłany: 2007-03-26, 18:16   

Zamiast się zastanawiać, czy zniszyć dolinę rospudy(bo przecież te tiry to jeżdżą po Augustowie :)), to powinni zrobić tak, żeby właśnie te tiry zamiast po drogach poruszały się koleją. PKP by na tym zarobiło i drogi byśmy mieli lepsze...

Piotrek "Cameleo
Gość
Wysłany: 2007-03-27, 11:54   

...i mniej wypadków śmiertelnych na drogach by było i szybciej by się podróżowało-same zalety by były ale niestety NIE U NAS :(
Inne państwa jak np Szwjacaria stosują tą metodę od lat...ale po co brać taki pozytywny przykład lepiej iść na łatwiznę i na np. dziurawej drodze wbić znak z ograniczeniem do 30km/h zamiast zerwać starą nawierzchnię i położyć od nowa. Przykład mojej ulicy: 2 razy w roku łatają smołą dziury na dziurach, bo taniej. Incydent ten trwa już z 15 lat (czy przez taki okres czasu nie zbierze się kasiorki na nową nawierzchnię...)

Rączki opadają wzdłuż nóżków...

Jendrej
Gość
Wysłany: 2007-04-01, 10:15   

mowicie o pkp...
nasze linie kolejowe sa w gorszym stanie niz nasze drogi...
wiec pewnie syzbciej jest jechac tirolotem niz pkp

a ze w polsce jest taka zajebista infrastruktura ze tranzytowe trasy leca przez srodek miast to juz inna historia

a ze projekt ma dziesiat lat i wdrazaja go teraz to troche dziwne :/

historia z ekologia inny przyklad ...
estakada kwiatkowskiego i polaczenie do obwodnicy trojmiasta
skonczyl sie komunizm weszli ekolodzy i wielkie halo i trasa budowana jest od okolo roku teraz prawie 20 lat pozniej...

w niemczech gdzie infrastruktura drogowa to dla mnie cos pieknego...
ale dlatego ze oni zaczeli tworzyc to po wojnie gdzie nikt wtedy nie patrzal na ekologie... i to bylo wlasciwe posuniecie...

moze pisze 3po3 ale takie jest moje zdanie ;p

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2007-04-01, 19:14   

zieloni na madagaskar... albo do Tworek, Kochanowka i Kobierzyna - tyle, ze miejsc zabraknie...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi