Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Lekko podkręcone 353 0-150 nowy filmik
Autor Wiadomość
picia353
Gość
Wysłany: 2007-01-31, 22:17   

Bross i Cost'a nienapisałeś czym miezyłeś te 9 s do 100 ... i jak byś mugł dozucić ten wykresik z hamowni było by super.

Kędzior
Gość
Wysłany: 2007-01-31, 23:11   

i zrób mi kawę po drodze

Bross i Cost'a
Gość
Wysłany: 2007-02-01, 16:51   

jaki 9 do setki ?? jak chodzi o te na PJ to tak se wpisałem to i tak orientacyjnie większość 353 tak ma ja nie wiem ile ma mój do 100km/h.
prak czasu i chwilowy brak kasy na wachę po za tym odkładam na skode 136 (na przekładkę skrzyni - czekam na wypłate i zabieram się do roboty)

legenda jest ale jak co :

ig = przełożenie przekładni głównej
ib = przełożenie główne w skrzyni biegów
rd = promień dynamiczny
H = wysokość (profil) opony łącznie z szerokością
0,38 wielkość stała dla pojazdów osobowych

Kędzior Jak co To kawę na zlocie ... w locie.

picia353
Gość
Wysłany: 2007-02-02, 10:10   

Seria ma ok 11-11,50 do 100 więc troche jakoś tak nie ten :) , wykreso którym tam wspominasz pewnie tez nie zabardzo jest ????

rafcio1
Gość
Wysłany: 2007-02-09, 21:57   

a ile to jest?
http://www.fotosik.pl/pok...e5cda2c5a5.html

Bross i Cost'a
Gość
Wysłany: 2007-02-10, 19:44   

by sprawdzić ile to jest tak na serio cza wiedzieć ile obrotów było i jakie opony na jakich felgach.
wzór parę notek wyżej, przełożenia trabiego znacie.
ale załóżmy ,że to 353 na skrzyni trabantowej ,około 6500obr/min i 175/80/R13
czyli dokładni 168,97km/h :)
z tym że Picia Prawdopodobnie ma 175/70/R13 to nieco wolniej :/

picia353
Gość
Wysłany: 2007-02-10, 22:56   

Tak jak napisałeś -------- prawdopodobnie :) tyle ze niewiem co ja mam wspulnego z tym zdjęciem ??
Zbyt teoretycznie podchodzisz do wszystkiedo wzory tabelki wykresy itp.
Więcej praktyki :]
Niezaleznie od tego jakie opony załoze prędkościomiez zawsze BĘDZIE POKAZYWAŁ TYLE SAMO przy maxie :) Prawda????

Bross i Cost'a
Gość
Wysłany: 2007-02-10, 23:09   

Niestety ..... Nie
ale w pewnym momencie braknie mocy lub pojawi się granica oporu powietrza i tu amba szybciej nie pojedziesz chyba ze w próżni.

jak by nie opór powietrza v max było by na każdych oponach inne.

rafcio1
Gość
Wysłany: 2007-02-10, 23:24   

to jest zwykły trabant 601 ze zwykłym silnikiem, tylko 2500km po remoncie i podobno ma szybką skrzynię biegów, licznik też jest zwykły i nie wydaje mi się żeby szwankował, zastanawiam się tylko jaka to prędkość bo jak widać licznik kończy się na 120,a odległość pomiędzy kreską na 110 i 120 jest dziwnie mała i nie wiem jak dalej liczyć, a nie chce mi się specjalnie ciągać dziewczyny za sobą w drugim samochodzie żeby to sprawdzić, być może ktoś z was kiedyś to sprawdzał i wie jaka to może być prędkość?

rafcio1
Gość
Wysłany: 2007-02-10, 23:38   

a oponki mam 145/80/R13

rafcio1
Gość
Wysłany: 2007-02-10, 23:41   

właściwie to 3000 po remoncie i na benzynce 98 akurat.

rafcio1
Gość
Wysłany: 2007-02-10, 23:50   

obrotów nie podam bo nie mam obrotomierza jak to w trabancie z 72 roku, ale to napewno były jego maxymalne obroty ;) , właściwie to oprócz tego ze dziewczyny nie chcę ciągać to po prostu nie chcę męczyć tak więcej mojego trabika, czuć było że trochę się spocił biedaczek :( żeby go tak rozpędzić potrzebowałem z 3-4km , i to wcale nie z górki! :)

picia353
Gość
Wysłany: 2007-02-11, 00:39   

Niestety ..... Nie
ale w pewnym momencie braknie mocy lub pojawi się granica oporu powietrza i tu amba szybciej nie pojedziesz chyba ze w próżni.

jak by nie opór powietrza v max było by na każdych oponach inne.
Mówiłem więcej praktyki jak byś zeczywiście jeździł 353 to wiedział byś ze w trabie jest tak krótka skrzynia ze niezaleznie od opon on zawsze bedzie dociągał obroty do końca na kazdym biegu a co zatym idzie prędklość na liczniku bedzie na kazdych oponach taka sama w zeczywistości nie ale na liczniku taka sama zawsze!!!!!!!!!
dlatego tez trabem z 353 niepojedziesz szybciej nawet w prózni bo poprostu trzyma go skrzynia i pewna granica obrotów której nie przeskoczysz zmieniając opony :)

To tak jak byś chciał rozpędzić auto które przy 200km/h na piątym biegu ma oddcięcie obr. czy wsadzając auto w próznie pojedzie ono szybciej?????????

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2007-02-11, 00:39   

Picia słusznie napisał - prędkościomierz jest podpięty pod wałek w skrzyni - nie pod asfalt pod autem...

arek_353
Gość
Wysłany: 2007-02-11, 17:41   

prosty przykład
ja mam skrzynie krótką i poleciałem 220 i ani grama więcej bo juz obroty dociągnołem do końca
ArekCB przy tej samej mocy, poleciał dużo więcej , bo ma skrzynie autostradową

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi