Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Polski akcent w TopGear
Autor Wiadomość
macq
Gość
Wysłany: 2007-02-04, 16:14   

http://topgear.polonez.patrz.pl/ no ładnie jedzie po naszym cudzie techniki =\

MarkusM
Gość
Wysłany: 2007-02-04, 16:28   

cześć A coś ty myślał.
Dla mnie to jest bezsensowny program. Tam nic poza Astonem Martinem Czy Land Roverem się nie liczy.
No czasem można pośmiać ale tak to jadą po każdym aucie.

Ciekawe co by było gdyby dali mu do testu traba :-)

Pozdro

zielczi
Gość
Wysłany: 2007-02-04, 16:51   

program sam w sobie jest jednym z leprzych w kategorii motoryzacyjnej ale tez mnie wkurwia to ze mozemy tam tylko zobaczyc samochody z wyzszych polek

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-02-04, 18:00   

hehe, a po co mają pokazywać te z niższych skoro "objazd" byłby zawsze totalny ;-) ))

MarkusM
Gość
Wysłany: 2007-02-04, 18:08   

No macie racje. Zależy od punktu widzenia.
Jeżeli to jest program dla aut z wyższych półek to OK. Ale ten z poldkiem był kręcony chwilę temu, kiedy w polsce polonez to było auto z wyższej półki. A wiadomo jaka była różnica dla nas auto a dla załóżmy anglików z wyższej półki. Dlatego też nie ma się co dziwić żepoldek jest wyśmiewany przez TOP GEAR. Ale skoro tak to poco wogóle dawać im poldka d oceny.

Ja ponawiam - dać im traba do oceny - ciekawe co by wyszło z tych ich testów i anfgielskich humorów.

Pozdro :-)

MarkusM
Gość
Wysłany: 2007-02-04, 18:23   

AAAOOOOOOO
Dopiero oglądnąłem teraz do końca.
To co zrobił na końcu to debilstwo.
Dla mnie to jest idiotyzm jechać autem, krytykować go, a potem jeszcze na dźwig i go rozwalać o drugiego takiego takiego samego. Głupota totalna, tym bardziej że takich starych poldków już mało jeździ. Nie wiem takie jest moje zdanie.

Ale fakt na koniec powiedział że jest sprzedawany w innych krajach, to choć tyle na plus.

Sikor
Gość
Wysłany: 2007-02-04, 18:37   

Wtedy to auto nie było oldtimerem, tylko kilkuletnim rupieciem. Taki rzeczy robią nei tylko z Polonezem, pamiętam, jak spuścili coś ciężkiego na leciwe i śliczne maserati... Top Gear jest stronniczy (jeśli chodzi o Clarksona) i to jest jego znak szczególny. Poza tym, jest dużo inteligentnego humoru i masa szalonych pomysłów, jak budowa amfibii, rózne wyścigi itepe itede...

ZBuK
Gość
Wysłany: 2007-02-04, 19:08   

Moim zdaniem to najlepszy show motoryzacyjny jaki widziałem. A to że lubią "bawić" się autami... :)
Jedyny program z jajami - to że brytyjskimi... Pozostaje nam tylko żałować, że u nas dwa jaja Zientarscy i Martyna i poziom polskich programów to poziom dna kieliszka...

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-02-04, 20:38   

poldka wzięli pewno sobie sami żeby się ponapierdzielać... On ani w tamtych czasach, ani tym bardziej teraz nie był doskonały, nie był nawet "w normie" tylko sporo poniżej niej... Inna rzecz że wtedy na dobre auta u nas mało kogo było stać, ale poldka to w niczym nie usprawiedliwia.

A to że go spuścili z dźwigu - no cóż. Tylko cieszcie się że to widzieliście, bo nie było by innej takiej okazji, więc nad czym tu płakać... Nie Twój poldek, nie Twoja strata niech sobie go rozbiją...
Fajnie by też było widzieć jak z trabanta spuszczonego z X metrów zostaje łopata trotów...
A co tam... Daje to pojęcie coniektórym o bezpieczeństwie w takim czy innym wozie...

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2007-02-04, 20:44   

To nie jest jedyny "polski" watek w Top Gear - w jednym z odcinkow polscy budowlancy robili mercedesa z betonowa podloga ;)

Zdecydowanie wole "Top Gear" od np. zakupu kontrolowanego i wcale nie przeszkadza mi to ze pokazuja samochody z "wyzszej polki" ale takze auta takich marek, jakich na naszych drogach nawet nie zobaczymy.

Wlasnie w tym tkwi moc tego programu, ze w inteligentnmy sposob, na poziomie pokazuja rozne strony motoryzacji, a przy tym maja ogromne mozliwosci zeby to robic i wcale nie tylko chodzi mi o budzet.

wartborgini
Gość
Wysłany: 2007-02-04, 22:01   

aha, zapomniałem dodać że Martyna to nieporozumienie i robi mi sie gęsia skórka jak ją widze...

zielczi
Gość
Wysłany: 2007-02-04, 23:48   

no fakt ze nasze programy motoryzacyjne to totalna zbitka,przyprowadza jakas drozsza furke raz na jakis czas i sie nia strasznie podniecaja...ale szczerze brak mi troszke programow takich w ktorych mozna by zobaczyc odrestaurowywanie samochodow a nie ich picowanie poprzez nalozenie 20kg szpachli i wsadzeniu drogiego sprzetu.

Piotrek "Cameleo
Gość
Wysłany: 2007-02-05, 00:08   

Dzisiaj powtarzali ten odcinek, gdzie wystrzeliwują ze skoczni stare Mini. Uwazam, ze program jest spoko, mają kasę, mają możliwości więc jadą po calaku. Opinie o autach czasem nie do końca obiektywne ale lubię ten program, a zwłaszcza "Chomika", który po 4 miesięcznej przerwie (spowodowanej wypadkiem przy prędkości ponad 400km/h) wrócił do programu :)

pozdro!

Max Czarkowski
Gość
Wysłany: 2007-02-05, 01:14   

Uważam, że Top Gear to najlepszy program, ale nie ze względu na jakąkolwiek użyteczność (sądy są wyjątkowo subiektywne), tylko na show. Wszystko się dzieje za sprawą prezenterów, którzy są po prostu najlepsi w branży i tyle.

Uważam, że mówienie o tym, że jest to idiotyczny program, bo nie testują tanich aut jest IDIOTYZMEM.

Przecież Top Gear od początku miał być takim programem, który testuje auta ciekawe, drogie, dziwaczne itd. On jest dla wszystkich, nie tylko miłośników motoryzacji.

Moja narzeczona raczej nie byłaby zafascynowana testem długodystansowym Opla Corsy 1.2 z gazem...

Osoba, która tak mówi prawdopodobnie gustuje w programach typu "Samochód" na TVN Turbo (NUDA!!!). top gear nie ma być programem o tym, które serwisy wybrać, czy jakich wycieraczek albo żarówek używać. To jest show zrobione z rozmachem. Dzięki temu Top Gear z chęcią oglądam z całą rodzinką.

Trzeba umieć odróżnić programy rozrywkowe od użytkowych.

gonzo
Gość
Wysłany: 2007-02-05, 09:44   

zauważcie że przed rozbiciem tego poldka wypruto z niego srodek, czyli cos sie komuś przydalo. a na stronie top geara polecam dzial carbage, czyli cos a'la nasz WT, są traby, miedzy innymi dupowóz Ołdaka

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi