|
;) szokujące fakty z życia mojego trabika |
| Autor |
Wiadomość |
rafcio1
Gość
|
Wysłany: 2007-01-11, 22:00
|
|
|
Otrzymałem dziś "dziennik pokładowy" mojego trabika, a oto dwie ciekawe fotki z tego dziennika. TRABANT -Co to był za rarytas w tamtych czasach, dziadek notował wszystko, dosłownie! każde tankowanie , mandat, złapanie gumy, kupno wentylków i najmniejszej żaróweczki.
http://www.fotosik.pl/pok...f0c4d658c5.html |
|
|
|
 |
rafcio1
Gość
|
Wysłany: 2007-01-11, 22:01
|
|
|
| http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/bfcec845a449bd2e.html |
|
|
|
 |
rafcio1
Gość
|
Wysłany: 2007-01-11, 22:14
|
|
|
| Także uważajcie na Pana Zbyszka z Tosu takiego z brodą niskiego wzrostem, bo napiwek weżmie i jeszcze gwint wam zerwie! - niewdzięcznik. Ale tak też myślę i analizuję teraz że może to od tego napiwku Pan Zbyszek tak sie wziął do roboty, takiej pary nabrał że i gwint zerwał. ;) |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2007-01-12, 08:21
|
|
|
| Na mnie nie patrzcie - nie mam brody i wzrost powyżej przeciętnej :] |
|
|
|
 |
papieju
Gość
|
Wysłany: 2007-01-12, 10:07
|
|
|
| Hehe, ładne cacko. Ale swoją drogą kupić autko z tak udokumentowanym używaniem - naprawdę się wie co się ma. Kumpel się śmieje, ale ja odkąd kupiłem 1.3 notuję każde tankowanie, każdą drobną nawet naprawę - żeby przy odsprzedaży, lub pokazaniu wnukom - móc się pochwalić. I tak naprawdę sam wiem co mam w aucie, co zrobiłem a co jeszcze do zrobienia zostało. |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2007-01-12, 11:27
|
|
|
| to chyba masz duuużo wolnego czasu ;) |
|
|
|
 |
emi
Gość
|
Wysłany: 2007-01-12, 14:01
|
|
|
ja Cię sunę! :) co za dziadek! Rafcio! jesteś w posiadaniu czegoś niezwykłego to pewne :) piękny dziennik ! rzec cenna i pięny dokument "tamtych czasów" . super!
hmmm mnie osobiście zaintrygowała Basia :) |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2007-01-12, 14:32
|
|
|
Super sprawa! Zainspirowalo mnie to do prowadzenia dziennika mojego trabanta. Tak tez zaczalem od wczoraj i zamierzam kazda drobna wymienione srobke uwzglednic, jak tez wrazenia z jazdy zawrzec idealnie nadaje sie do tego sluzbowy kalendarz ksiazkowy |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2007-01-12, 20:56
|
|
|
Ej nie nie mówcie że czegoś takiego nie prowadzicie?
Ja prowadzę systemtycznie tabele spalania, koszty napraw, części, ubezpiecznie, przeglądy itd. a nowe części fotografuję, segreguję, opisuję. Dzięki temu wiem ile tak naprawdę wiem ile na trabanta wydaję rocznie. I śmiać mi się chce jak czytam jak to niektórzy się chwalą, że Trabant to takie tanie auto w utrzymaniu. Ja tam jesli kupuję części to zazwyczaj po okazyjnych kwotach a i tak wiem, że to hobby jest drogie...
Taka księga dużo daje! Pomaga kontrolować wydatki i planować nowe. A zawsze można sobie przypomnieć co kiedy było robione - ja nawet zapisuję jak tankuję to gdzie i nawet przy którym dystrybutorze :) hihihihi... I nie jest to jak twierdzi Wartborgini kwestia złodzieja czasu bo zajmuje to raptem pare minut co jakiś czas... Jestem pomylony? Nie... zakręcony na maksa na punkcie Trabiego :) |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2007-01-13, 02:42
|
|
|
Ja tam dziennika nie prowadzę i prowadzic nie zamierzam :P Sam wiem dokładnie co kiedy zrobiłem i co wymieniłem (i co wymienię w przyszłości)i to mi w zupełności wystarczy. Zbuk, masz racje tanie hobby to to nie jest...
A co do pamiątek dziwnych to we wszystkich rzeczach znalezionych/znajdujących się w Trabie to mogę powiedzieć że też mam troche rarytasów. np. w popielniczce znalazłem papierki po Kinder NIespodziankach z lat '80, razem z samochodem dostałem nigdy nie otwartą apteczkę z lat '70 :|, a ostatnio w nowej (z '71) skrzynce na narzędzia znalazłem opakowanie po kawie "Extra" z Pewexu. Aby było jeszcze śmieszniej z samochodem dostałem orginalny zestaw narzędzi w orginalnych pokrowcach, pasek klinowy kupiony w '82 (miał naklejoną cenę i datę zakupu). Sam dorzuciłem na tylna półkę hełmo-fon tak na wszelki wypadek jakby głośno się w samochodzie robiło :) |
|
|
|
 |
Edith
Gość
|
Wysłany: 2007-01-13, 21:36
|
|
|
| To ja chyba jeszcze niewiele wiem na temat swojego Trabika. :P |