Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe...
Autor Wiadomość
Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-03-13, 23:20   

A ja po tygodniu nieobecności zajrzałem w końcu na pocztę i się przeraziłem!! Dostałem kilkanaście wiadomości na cartoonową pocztę w których był załącznik z wirusem. Całe szczęście, że antywirus na serwerze zadziałał...
Ludzie - czy tak trudno raz dziennie (jak się ma stałe łącze) lub raz na kilka dni zrobić skan? Choćby skanerem on-line. Ile mniej by tego badziewia było w sieci gdyby każdy co jakiś czas sprawdził swojego kompa.
No ale komu by się chciało (z nielicznymi wyjątkami).

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-03-14, 20:48   

I dziś znów kilkanaście e-maili w których skasowany został załącznik z wirusem!! Czy tak ciężko sobie kurde odpalić antywirusa??
Proszę o wykasowanie mojego adresu e-mail ze swoich skrzynek - może w ten sposób choć trochę mniej tego dostanę (choć i tak pewnie osoba, z której kompa to się rozsyła nie wykasuje adresu - skoro nie sprawdzi nawet czy nie ma wirusów)

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-04-24, 13:16   

Czyżby tylko mnie wirusy atakowały? Czy po prostu odpuściliście sobie? Po kilkunastu dniach przerwy moja poczta cartoonowa znów jest zasypywana od 3 dni e-mailem o temacie "Re: udokumentować". Czy Wy też dostajecie? No i oczywiście adresy z których dostaje te maile są mi nie znane. Proponuję, aby każdy skorzystał sobie ze skanerów on-line. Zauważyłem, że nawet jak Nortona miałem to mi niektórych nie wykrywał. Za to skanery znajdujące się tu i tu znalazły i się pozbyły. No ale co z tego skoro co rusz komp jest atakowany przez kolejne wirusy:(

blaz
Gość
Wysłany: 2004-04-24, 14:53   

re:udokumentowa!!!! piotrku dobrze że to napisałeś! ja tez dostałem coś takiego nie wiedziałem co to (w końcu re -to odp) ale do nikogo nic nie wysyłałem. Efekt- 9 wirusów, poprzedniego dnia robiłem skan i nie było nic. Propozycja-nie otwierać niepewnych wiadomości a tym bardziej załącznikó- od razu do kosza ale potem oczywiście skan.
pozdr.

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2004-04-24, 15:04   

Propozycja dawno nieaktualna bo 90% użytkowników chyba tak robi:) Normalne że tego typu wiadomości się nie otwiera, a załączników tym bardziej.

robak
Gość
Wysłany: 2004-04-24, 17:01   

jak ktos chce to moge udostepnic plik z baza adresow mail spamerow. jest ich baaardzo spora ilosc i sa tam zagraniczni jak i polscy nadawcy. nie sa to nadawcy wirusow, a nadawcy typowego spamu. przy moich filtrach dostaje ze spamu/wirusow obecnie moze 10 maili max tego typu (a idzie to u mnie na 16 kont pocztowych)

Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2004-04-24, 17:38   

Robaku... spam to jedno a wirus podszywający sie pod adresy nadawców to jeszcze inna historia ;(
nikt mi nie wmówi ze wysłałem do siebie maila ze swojego konta i do tego z wirusem...

zastanawiam sie dlaczego programy antywirusowe nie kasują poprostu poczty zawierającej takie albo inne wirusy typu Worm.Netsky.. itp.
w końcu to są maile generowane przez wirusa i nikt na nie nie czeka ani nikt po nich nie bedzie płakał..

a swoją droga ten ostatni z tekstem re: udokumentowac to dowód na to ze twórcy wirusów są coraz sprytniejsi i wirusy dobieraja tekst do końcówki adresów...
najlepsza jest ta bezokolicznikowa nowomowa w treści :D

robak
Gość
Wysłany: 2004-04-24, 18:47   

wtedy mozna odfiltrowac to poprzez spamd bo mail przychodzi z roznych adresow z ta sama trescia :)

Robert LIMES Chodnicki
Gość
Wysłany: 2004-04-24, 22:40   

chiba ze tak :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi