|
Czy trabant wytrzyma cos takiego! |
| Autor |
Wiadomość |
Pudzian
Gość
|
Wysłany: 2006-11-21, 21:06
|
|
|
Chcialbym sobie w przyszlosci taki subufer zamontowac tylko mam obawy czy moj 601 to wytrzyma!!
SUB |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2006-11-21, 22:10
|
|
|
| hehe, qwa za coś takiego to alternator wyjdzie i zacznie w ciebie szczotkami rzucać :) Nie włączaj tego na światłach bo ci zgaśnie :D Ale tak między nami to jak założysz do tego wzmacniacz wielkości lodówki i bezpiecznik wielkości banana to myślę że działało by, bo czemu nie :) Ja z czymś takim jeździł bym w słuchawkach ochronnych (takich jak w fabrykach mają) :) |
|
|
|
 |
Sebastian (reafus)
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 06:47
|
|
|
| ja chce do siebie wlozyc jakas porzadna (moj alphard jest za slaby ;/) trzydziestke w polke do sedana i do tego wzmak blaupunkt gt-2. Ciekawe co z tego wyjdzie :) |
|
|
|
 |
Złoty
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 08:49
|
|
|
Jezeli twoje tuptusie beda tej wielkosci co te JLAUDIO, to gwarantuje Ci ze: akumulatory bedziesz musial miec chyba ze 2 i to co najmniej 66Ah. Pozatym duroplasty beda pompowac sie jak balony przy kazdym dupnieciu, wibracje doprowadza do kompletnego poluzowania wszystkich elementow, i Ci sie poprostu rozpadnie ;) (to oczywiscie zart, ale calkiem prawdopodobny)... Szczerze? nie wkladal bym czegos takiego do traba, no chyba ze chcesz poprostu wzbudzac sensacje, bo jezeli chcesz to dla siebie i dla muzyki... to sie do tego nie nadaje:)
pozdro |
|
|
|
 |
Pawel Ziemkowski
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 09:09
|
|
|
| A ja mialem duuuuzo dobrej muzyki i nic sie nie dzialo :)) wzmacniacz blaupunkta mialem i skrzynke 30 cm MacAudio gralo cudnie nic sie nie rozpadalo.A co do Kolegi wyzej jak wlozysz w polke glosnik nie bedzie gral bo bedzie mial za duze pudlo bagaznik to za duza skrzynia wiec głosnik basowy musi grac w skrzyni o odpowiednim litrazu. |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 14:41
|
|
|
| ja miałem tube z głosnikiem alpharda 250W o srednicy 30cm. Zajmowało mi toto cały bagażnik ale fajnie chodziło. Pozatym subufer czy tube łatwo zrobic. Mnie to kosztowało sam głośnik. Potrzeba rure kanalizacyjna 30cm (albo mniejsza) ładnie obciac, wyszlifowac na prosto, od tyłu cienka płyta i otwór, a z produ głosnik przymocowany do reszty za pomoca mocowan wlasnej produkcji. DO tego oczywiscie wygłuszenie i szpachla odpada przy dobrym radiu :D Co do duro to mam teraz głosniki (niestety juz nie takie dobre...) z tyłu tam gdzie była popielnicka po obu stronach. Duro sie trzesie jak cholera ;) |
|
|
|
 |
Pawel Ziemkowski
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 16:23
|
|
|
| Głosniki Alphard nie naleza do najlepszych glosnikow...... |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 17:42
|
|
|
| wiem, ale to i tak dobrze jak mialem ta tube podlaczona pod dosyc leciwego kaseciaka ;) |
|
|
|
 |
arni-piotr d
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 18:21
|
|
|
| nie radził bym ci tego zakładać bo naprawde ci sie trab posypie od tych wibracji daje na to góra 3 miesiące a o akmulatorze i alternatorze już nie wspomne. pozddro |
|
|
|
 |
Pudzian
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 21:12
|
|
|
| Narazie to sa tylko plany, narazie musi mi wystarczyc to co mam tuba 200w daje niezle ale chodzi mi o bas moze nie taki jak na filmie "lzejszy" nie musi wlosow rozczochrac. A jesli chodzi o sensacje to czemu nie, lubie jak patrza na tramka jak nim jade hi hi hi hi hi |
|
|
|
 |
Pudzian
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 21:14
|
|
|
| KEDZIOR dobry tekst z tym alternatorem mam nadzieje ze nie bedzie zucal szczotkami wsadzilem mu ostatnio nowe... |
|
|
|
 |
Złoty
Gość
|
Wysłany: 2006-11-22, 21:58
|
|
|
Moj kumpel ma sprzet zakladany w firmie CAR AUDIO SYSTEM, nie bede mowil za ile (bo po co, ale znacznie wiecej niz koszt calego trabanta 1,1... a trab w zajebaszczym stanie od dziadka 60 tys.km od nowosci) Ma tylko glosniczki z przodu HZ+ tweetery, radyjko clariona, wzmacniacz magnata i subwoofer-ek ok.50l z glosniczkiem HZ 25cm... Naprawde niewielki a trampka chce rozj.....ac, tak ze nie wierze ze takie 3 JL audio by nie rozjebaly :) ...powaga...
Ps. tak na marginesie... po co komus w aucie taki bass?? przeciez subwofer ma grac a nie rozpi...lac auto i mozg kierowcy... |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2006-11-23, 00:34
|
|
|
| mam w trabim hertza es 300 + jbl gto 6000 + kond 1 fard i karoseria cała wibruje w środku ledwo da sie wysiedziec tablice sie trzesą i wogule masakra jakby go matami obił całego to by dało sie słuchać bo takto w trabie nie opłaca sie odbrego głośniczka mniec (juz mi lusterko odpadło ) :D:D |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2006-11-23, 00:37
|
|
|
| i dodam ze w polce mam dwie estradowki stx + wysokotonowki tubowe tonsila :) tak naprawde kupilem ten sprzet do domq ale do traba włożyklem dla testu i jak narazie tylko raz trzeba bylo pchać :D |
|
|
|
 |
Pudzian
Gość
|
Wysłany: 2006-11-23, 21:11
|
|
|
moze karzdy umiejsci fotki swojego car audio