Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trabancik z silnikiem Malucha.
Autor Wiadomość
Sebastian W.
Gość
Wysłany: 2006-11-19, 16:38   

Pisałem kiedyś, że chcę wsadzić do trabanta silniczek malucha i spiąć go ze skrzynią trabanta.Zrobiłem to i teraz mam już swoją niezawodną rakietę.Mój trabant potrafi zamknąć licznik i zdarzyło mi się ciągnąć lawetę z dopiero co kupioną SYRENKĄ do remontu.Do tej pory zrobiłem już 30.000km i zaglądam tylko pod maskę na stacji benzynowej gdy tankuję.Maszynka jest super.

macq
Gość
Wysłany: 2006-11-19, 17:15   

e, trabancik z silnikiem trabancika tez jest niezawodny i mocniejszy od malczanowego

arek_353
Gość
Wysłany: 2006-11-19, 17:17   

no to kolego gratuluje :)
ważne , że ty jestes zadowolony ze swojego projektu
nie patrz na opinie innych :P

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2006-11-19, 19:02   

Grunt to obrać cel i do niego dążyć. Najlepsza w tym wszystkim jest satyswakcja. W sumie zmieniłeś tylko ilość suwów pracy:)30.000 km tylko tankując...nie zapomnij o wymianie oleju;)

Pudzian
Gość
Wysłany: 2006-11-19, 20:06   

A masz moze jakes foto kiedys myslalem nad swoim zeby zmienic ale to narazie daleke plany. Jestem ciekaw jak to wyglada. pozddro!!

arni-piotr d
Gość
Wysłany: 2006-11-19, 20:19   

też mi sie wydaje że 2wu takt jest leprzy i napewno mocniejszy od 4ro suwu

Marek Miller
Gość
Wysłany: 2006-11-19, 22:15   

Witam..Mam pytanko
interesują mnie dwie rzeczy
jak wykonałeś redukcję - koło zamachowe-sprzęgło
oraz w jaki sposób rozwiązałeś chłodzenie
a alternator i rozrusznik????????
Bo może będę miał okazję kupić traba bez slnika a mam silnik od malucha

POzdrawiam :-)

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2006-11-19, 22:58   

nie uwierzę jak nie zobaczę...
silnik z kaszla to nieporozumienie a i slabszy od 601 a i moment ma mniejszy...
i w ogóle jakiś taki nijaki ten "motor"...
współczuje.
ale gratuluje wykonania zamierzonego celu!

Sebastian W.
Gość
Wysłany: 2006-11-20, 15:14   

Silnik maluszka jesy spięty ze skrzynią kołnieżem, sprzęgło jest od trabanta z wspawanym centrycznie i zakołkowanym mocowaniem koła zamachowego od malucha rozrusznik jest od trabanta i alternator też. Chłodzenie to jest tak przerobione obudowy od malucha i zamontowany wentylator od trabanta.Jak ktoś się nie zna to widząc ten silnik myśli że to trabantowski. Spalanie od 5 do 5,5l.A tą przeróbke wykonałem z konieczności, gdyż do swojego silnika bym musiał dokupić nowy wał i nowy gażnik.

Arthas
Gość
Wysłany: 2006-11-20, 15:38   

Znam jednego kolesia który też ma silnik z malacza w trabie i gadał że dobrze się spisuje. Teraz to już chyba auto sprzedał i kupił Trapolo ale ten z malaczowym silnikiem dalej jeździ i go czasem widuję. Gratuluję wykonania

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-11-20, 19:17   

na szubienice !!

miedelnica
Gość
Wysłany: 2006-11-20, 19:42   

znam gościa który ma (a przynajmniej niedawno miał) na sprzedaż całą przekładkę, wszystko gotowe do założenia silnika, bo w sumie jeszcze w aucie. myślę że kupno takiego gotowego zestawu jest duuuużo tańsze (wliczony w niego jest silnik więc będziesz miał 2) i duuużo szybsze, wszystkie straty z drogi prób i błędów Ci odpadają, to już zapłacił poprzedni monter:) daj znać na priva. gościu za ten zestaw wołał chyba 250pln. rzeczywiście chłodzenie oparte było na połączeniu obudowy silnika malczana i trabanta, kryza toczona z jakiś materiałów do łączenia grubych rur kotłowych, sprzęgło itp wszystko spalane tak by pasowało do skrzyni z traba.pzdr

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2006-12-07, 19:22   

Proszę o jakieś fotki tego silnika fajnie by było zobaczyć jak to się prezntuje i opisz czy coś więcej przerabiałeś w tym silniku mocowania itp pierdułki nie wliczając redukcji na silniku i sprzęgła.

Pudzian
Gość
Wysłany: 2006-12-08, 15:59   

TWZ NATO CZEKAM!!!!!!!

rafał
Gość
Wysłany: 2006-12-08, 22:49   

Witam
jestem tu nowiutki i co prawda nie mam trabiego ale syrenke a one maja pokewna dusze. No ale wracajac do tematu ostatnio bylem na złomie i wypatrzyłem trabancika własnie z silnikiem maluszka zrobiłem zdjecia ale komórka wiec jakos wiele do zyczenia pozostawia

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi