|
Nieautoryzowane uzycie logo CARTOON TRABANT |
| Autor |
Wiadomość |
Hans
Gość
|
Wysłany: 2006-11-11, 20:14
|
|
|
| Jak byłem w sklepie w Warszawie na Jagielońskiej to facet ma dużo gadzetów z logo klubu CT kubki breloczki koszulki nalejki |
|
|
|
 |
Marcin "bydle&am
Gość
|
Wysłany: 2006-11-15, 15:32
|
|
|
Voo Doo - od czegos mozna zaczac. Dlaczego nie od wlasnego podworka. Mozna sie rozwodzic nad legalnoscia naszego zycia. Ale tutaj wystarczylo poprosic.
Co zas tyczy sie akcesoriow to byly kiedys takie firmy internetowe/butiki ktore pozwalaly stworzyc wlasna pod-witrynke z takimi wlasnie bajerami z wlasnym nadrukiem fanklubu itp. |
|
|
|
 |
Sebastian W.
Gość
|
Wysłany: 2006-11-19, 16:53
|
|
|
| Panowie, czego się kłócicie.Ja mam trabanta,a mój kolega był na waszym zlocie i dostał dwie wasze naklejki.Teraz dał je mi i ja mam jedną na trampku.Więc według tego co mówicie powinienem ja zdjąć? Przecież o to chodzi, żeby wszyscy mogli podziwiac auta i z czymś je powiązać.A wiąże miłość do tych aut i takie logo o wspólnocie przemawia. |
|
|
|
 |
kuba_krakow
Gość
|
Wysłany: 2006-11-20, 13:38
|
|
|
ale nie zarabiasz tą naklejką. To tak jakbyś zaczął sprzedawać koszulki z logo żywca wyprodukowane w piwnicy przez Ciebie... nielegalne wykorzystanie znaku do celów zarobkowych...
a na Trabanty to się nakleja, żeby podziwiali i tak ma być!!
ciemnogród panuje w kraju... |
|
|
|
 |
arni-piotr d
Gość
|
Wysłany: 2006-11-23, 18:04
|
|
|
| Tak racja logo służy do reklamy a nie do zarabiania bez zgody. Co innego jakby gościu zrobił se jedną naklejke do własnego użytku i nakleił se na auto a nie zarabiał na tym. |
|
|
|
 |
Bross i Cost'a
Gość
|
Wysłany: 2006-12-22, 21:55
|
|
|
| Nie wiem co i jak ale skopiowałem naklejkę CT z Adresem i Dałem ją jako Reklama Naszego Klubu na tylną część wewnętrznego Lusterka, Mojej Pomarańczy Tak może być co nie ? Wzór identyko co tegoroczna naklejka. |
|
|
|
 |
Bross i Cost'a
Gość
|
Wysłany: 2006-12-22, 22:00
|
|
|
ja myślę i wiem ,że wy też myślicie że mogę tak mieć.
Ludzie Patrzę podziwiają a inni się naśmiewają ech co za ludzie pomroczności jasnej (z tą pomrocznością to o tych patałachów chodzi :) ) |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-12-22, 23:11
|
|
|
| A szczerze? To ja bym sobie loga CT nie naklejił :/ ale to jest jużspaczenie, bo jak widze Traba, który cąły jest obklejony wielkimi naklejkami CT to poprostu mnie krew zalewa :/ Co innego, mała, gustowna naklejka na zderzak :) (Zresztą chce mieć cały tylny zderzak wyklejony naklejkami typu "Pchać" Głosuj na Nixona" "Gówno się zdarza" "Megatokyo" itp...) |
|
|
|
 |
Jarda
Gość
|
Wysłany: 2006-12-23, 19:42
|
|
|
Inna sprawa, że logo Cartoon Trabant też na swój sposób jest pewnym nadużyciem w stosunku do jednej stacji telewizyjnej, emitującej kreskówki.
Nie wiem czy klub jest w jakiś sposób zarejestrowany - usankcjonowany prawnie - razem ze swym logiem, ale jeśli nie jest, a autor tego pomysłu nie ma nic przeciwko takiemu jego wykorzystaniu, to raczej trudno mówić o naruszeniu praw autorskich. |
|
|
|
 |
Spike Spiegel
Gość
|
Wysłany: 2006-12-24, 00:52
|
|
|
nna sprawa, że logo Cartoon Trabant też na swój sposób jest pewnym nadużyciem w stosunku do jednej stacji telewizyjnej, emitującej kreskówki.
Nie wiem czy klub jest w jakiś sposób zarejestrowany - usankcjonowany prawnie - razem ze swym logiem, ale jeśli nie jest, a autor tego pomysłu nie ma nic przeciwko takiemu jego wykorzystaniu, to raczej trudno mówić o naruszeniu praw autorskich.
1. Klub jest zarejestrowany - info na stronie głównej
2. Cartoon Network ma nowe logo :) |
|
|
|
 |
gonzo
Gość
|
Wysłany: 2007-01-02, 12:43
|
|