|
[ALL] Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe... |
| Autor |
Wiadomość |
Phyt0n
Gość
|
Wysłany: 2004-01-28, 21:55
|
|
|
jeszcze sie dzien nie skonczyl a ja dobilem do 100 maili ze spamem dzisiaj ... dotychczas rekord to 44 dziennie (oprocz wczoraj) ...
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
Daniel "Muffi
Gość
|
Wysłany: 2004-01-28, 22:26
|
|
|
zaktualizowalem bazy antyvira na serwerku, jakims cudem nie pobraly sie samoczynnie, widocznie serwerek mksa byl ostro zajety i zrywal sie update baz
Limes: mks radzi sobie, ale jak wyzej napisalem bazy sie nie updejtnely i nie rozpoznawal nowego scierwa, napisz jak jest teraz, czy wycina chwasty z mejli |
|
|
|
 |
Robert LIMES Chodnicki
Gość
|
Wysłany: 2004-01-29, 16:05
|
|
|
tak tez sadziłem ze sie nie zupdatował...
bo ja profilaktycznie robiłem update reczny gdyz doszły mnie słuchy ze nie wskakuja...
syfy wycina...
szkoda ze nie wycina jeszcze tych maili ) |
|
|
|
 |
Phyt0n
Gość
|
Wysłany: 2004-01-29, 22:52
|
|
|
dzisiaj mam 115 maili na koncie, a jeszcze sie dzien nie skonczyl ... ;) cool!
limes:
jak tam xplite?
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
Robert LIMES Chodnicki
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 20:06
|
|
|
bede upierdliwy :P
ale myśle ze jak kolejni to przeczytaja to jest szansa na choc troche poprawę sytuacji...
znalazłem dzisiaj drobny dowód na wczesniejsza teorie... ze to scierwo sie podszywa!!
MAIL FROM: limes@cartoontrabant.pl
RCPT TO: ted@klubsubaru.pl
w zyciu o gościu nie słyszałem!!!
Received: from terminal-1-183.retsat1.com.pl Date: Mon, 2 Feb 2004 17:32:50 +0100
moja cała poczta wychodzi z staticline747.toya.net.pl
mail był oczywiście z wirusem i raport wrócił do mnie jako do che che... nadawcy...
po pierwsze:
kto z kolegów z łodzi podłaczonych przez RETSAT dalej to sieje?
po drugie jak komp który nie pracował od rana wysyła maila :D
po trzecie...
róbcie ludzie coś z tym wreszcie...
był adres stronki z programem antywirusowym..
mozna sie wyczyscic za pomoca MKSa www.mks.com.pl
a w końcu nie trzeba byc geniuszem zeby wywalic maila z dziwnym załacznikiem, bo tu nie wystarczy tylko dostac...
LITOSCI :D |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 17:56
|
|
|
A ja zacząłem dostawać i na cartoonowego maila dziwną pocztę:( I to z najnowszym wirusem także:( Nie chciało mi się już sprawdzać skąd toto idzie...
Ludziska - wyczyśćcie sobie kompy!! |
|
|
|
 |
Grzesiek N.
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 20:28
|
|
|
| A jak nie ma książki adresowej to się nie może rozpowszechniać, nie? Ja takowej nie posiadam na wszelki wypadek, polegam na swojej pamięci. |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 23:59
|
|
|
| Ewentualnie zrobic sobie jakis plik txt umiescic go np na [ulpicie i tam wpisac wszystkich ze swojej ks adresowej. |
|
|
|
 |
Phyt0n
Gość
|
Wysłany: 2004-02-04, 08:54
|
|
|
bleee ...
wkurza mnie juz ten wirus ...
osiagnalem maksimum spamu na poziomie 117 maili, a srednio dziennie w ciagu ostatniego miesiaca to mi prawie 40 wychodzi ... :(
limes:
to jest to co mowilem ... on sobie generuje odbiorce i nadawce ... dojsc skad bylo to rzeczywiscie wyslane mozesz po IP jedynie ...
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
ROSO
Gość
|
Wysłany: 2004-02-04, 12:03
|
|
|
MAM PROŚBĘ... JEŻELI KTOŚ DOSTAŁBY ODEMNIE POCZTĘ Z WIREM TO PROSZĘ O KONTAKT...
JESTEM ZABEZPIECZONY NA WSZYSTKIE SPOSOBY, TAKŻE Z POCZTĄ ODE MNIE NIE POWINNO BYĆ KŁOPOTÓW, JEDNAK MOJ SERWER STOI W USA I CZASAMI NIE WIEM CO TAM ADMIN ROBI... NP: DZIŚ MIAŁEM BOMBARDOWANIE MYDOOM'A SERWER PORADZIŁ SOBIE I ANTYWIRUSY TEŻ.
BTW: MOŻNA SERWER TAK SKONFIGUROWAĆ ŻEBY NIE ŚCIĄGAŁ WIADOMOŚCI PODEJRZANYCH... WIĘCEJ NA SYMANTEC
POZDRAWIAM,
ROSO.
WWW.MIXOL.NET |
|
|
|
 |
Grzesiek N.
Gość
|
Wysłany: 2004-02-04, 16:19
|
|
|
| A ja sobie ściągnołem tego MKSa, klikam i się mię komputr zawiesił. Albo mój komp siakiś nie taki, albo ja jestem głupi (chyba to druga opcja, bo komputer używam tylko do wchodzenia na www.cartoontrabant.pl) |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2004-02-08, 15:31
|
|
|
Dostałem dziś na cartoonową pocztę zwrot poczty, której nie wysyłałem. Czyli skądś wysyłane są e-maile w których umieszczony jest mój adres:( Nie jest to na pewno z mojego kompa, data i godzina sprawdzona - komp w tym czasie był nieużywany pewien czas, antywirus działa (sprawdzone też jeszcze innym). Więc wniosek, że adres nadawcy został wstawiony z książki adresowej:(
Sprawdźcie sobie ludziska wasze sprzęty. Nie mam ochoty dostawać potem pełno dziadostwa na jeszce jedno konto:( Problem dotyczy niestety wszsytkich. I jeśli choćby jedna osoba będzie miała dalej zainfekowany sprzęt to nasze konta zostaną wkrótce zapchane spamem:( |
|
|
|
 |
Robert LIMES Chodnicki
Gość
|
Wysłany: 2004-03-01, 09:26
|
|
|
no to mamy nowy wysyp ;(
co do książek adresowwych...
ludkowie.. to ze nie zapisujecie nikogo nie znaczy ze ich tam nie macie...
starsze wersje Netscape i ten idiotyczny Outlook zapisuja adresy wszystkiego co sie przewinęło przez wasz poczte i nawet o tym nie wiecie!!!
a te scierwa niestety generuja i nadawce i zdres zwrotny tak ze maile wychodza skadkolwik.. i niekoniecznie z waszych kompów.. choć jedna czarną owce raz namierzyłem.. choc nie do końca..
patrz kilka postów wyzej
czyli dalej prezerwatywki w ruch...
i sprawdźcie dokładnie wszystkie zakamarki ksiązek adresowych.. dokłanie!!
prosba do Paplo albo Daniela...
skaner puszcza to nowe scierwo..
szybka akcja please...
pozdro...
Gaduła :P |
|
|
|
 |
Phyt0n
Gość
|
Wysłany: 2004-03-04, 21:30
|
|
|
najlepiej sciagnac demko mks_vir pod dos, odpalic kompa z dyskietki startowej (ci co maja NT/2000/XP/2003 moga zapodac dosowe dyskietki z http://www.bootdisk.com ) no a potem to juz tylko mksa zapuscic i czekac az wszystkie smieci usunie ...
najbardziej skuteczna metoda - zawsze skutkuje ...
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
Daniel "Muffi
Gość
|
Wysłany: 2004-03-05, 07:39
|
|
|
| Pamietajcie ze MKS musi nowe bazy wrzucic na swoj serwerek aby moj serwerek mogl to pobrac i sie uaktualnic. Na pocztaku moze wiec pierwszy rzut przejsc. |
|
|
|
 |
|
|