Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nieautoryzowane uzycie logo CARTOON TRABANT
Autor Wiadomość
Hans
Gość
Wysłany: 2006-11-11, 20:14   

Jak byłem w sklepie w Warszawie na Jagielońskiej to facet ma dużo gadzetów z logo klubu CT kubki breloczki koszulki nalejki

Marcin "bydle&am
Gość
Wysłany: 2006-11-15, 15:32   

Voo Doo - od czegos mozna zaczac. Dlaczego nie od wlasnego podworka. Mozna sie rozwodzic nad legalnoscia naszego zycia. Ale tutaj wystarczylo poprosic.

Co zas tyczy sie akcesoriow to byly kiedys takie firmy internetowe/butiki ktore pozwalaly stworzyc wlasna pod-witrynke z takimi wlasnie bajerami z wlasnym nadrukiem fanklubu itp.

Sebastian W.
Gość
Wysłany: 2006-11-19, 16:53   

Panowie, czego się kłócicie.Ja mam trabanta,a mój kolega był na waszym zlocie i dostał dwie wasze naklejki.Teraz dał je mi i ja mam jedną na trampku.Więc według tego co mówicie powinienem ja zdjąć? Przecież o to chodzi, żeby wszyscy mogli podziwiac auta i z czymś je powiązać.A wiąże miłość do tych aut i takie logo o wspólnocie przemawia.

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2006-11-20, 13:38   

ale nie zarabiasz tą naklejką. To tak jakbyś zaczął sprzedawać koszulki z logo żywca wyprodukowane w piwnicy przez Ciebie... nielegalne wykorzystanie znaku do celów zarobkowych...
a na Trabanty to się nakleja, żeby podziwiali i tak ma być!!
ciemnogród panuje w kraju...

arni-piotr d
Gość
Wysłany: 2006-11-23, 18:04   

Tak racja logo służy do reklamy a nie do zarabiania bez zgody. Co innego jakby gościu zrobił se jedną naklejke do własnego użytku i nakleił se na auto a nie zarabiał na tym.

Bross i Cost'a
Gość
Wysłany: 2006-12-22, 21:55   

Nie wiem co i jak ale skopiowałem naklejkę CT z Adresem i Dałem ją jako Reklama Naszego Klubu na tylną część wewnętrznego Lusterka, Mojej Pomarańczy Tak może być co nie ? Wzór identyko co tegoroczna naklejka.

Bross i Cost'a
Gość
Wysłany: 2006-12-22, 22:00   

ja myślę i wiem ,że wy też myślicie że mogę tak mieć.
Ludzie Patrzę podziwiają a inni się naśmiewają ech co za ludzie pomroczności jasnej (z tą pomrocznością to o tych patałachów chodzi :) )

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2006-12-22, 23:11   

A szczerze? To ja bym sobie loga CT nie naklejił :/ ale to jest jużspaczenie, bo jak widze Traba, który cąły jest obklejony wielkimi naklejkami CT to poprostu mnie krew zalewa :/ Co innego, mała, gustowna naklejka na zderzak :) (Zresztą chce mieć cały tylny zderzak wyklejony naklejkami typu "Pchać" Głosuj na Nixona" "Gówno się zdarza" "Megatokyo" itp...)

Jarda
Gość
Wysłany: 2006-12-23, 19:42   

Inna sprawa, że logo Cartoon Trabant też na swój sposób jest pewnym nadużyciem w stosunku do jednej stacji telewizyjnej, emitującej kreskówki.
Nie wiem czy klub jest w jakiś sposób zarejestrowany - usankcjonowany prawnie - razem ze swym logiem, ale jeśli nie jest, a autor tego pomysłu nie ma nic przeciwko takiemu jego wykorzystaniu, to raczej trudno mówić o naruszeniu praw autorskich.

Spike Spiegel
Gość
Wysłany: 2006-12-24, 00:52   

nna sprawa, że logo Cartoon Trabant też na swój sposób jest pewnym nadużyciem w stosunku do jednej stacji telewizyjnej, emitującej kreskówki.
Nie wiem czy klub jest w jakiś sposób zarejestrowany - usankcjonowany prawnie - razem ze swym logiem, ale jeśli nie jest, a autor tego pomysłu nie ma nic przeciwko takiemu jego wykorzystaniu, to raczej trudno mówić o naruszeniu praw autorskich.

1. Klub jest zarejestrowany - info na stronie głównej
2. Cartoon Network ma nowe logo :)

gonzo
Gość
Wysłany: 2007-01-02, 12:43   

ktoś musiał ustąpić;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi