Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nieautoryzowane uzycie logo CARTOON TRABANT
Autor Wiadomość
Marcin "bydle&am
Gość
Wysłany: 2006-11-07, 09:07   

No wlasnie,
nie wiem czy ten koles ma Wasze pozwolenie czy to tylko zlodziej...

Aukcja Allegro

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-11-07, 12:45   

czepiasz się... Popatrz na to z drugiej strony - darmowa reklama i na allegro i później przez kogoś kto to kupi...
A o ile wiem, cartoon trabant takich koszulek nie "produkuje" więc nie ma na tym straty

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2006-11-07, 14:43   

to tak jak by Ci ktoś podpi****ił ksywkę Wartborghini. Też darmowa reklama, niezależnie na czym (bilbordzie, ścianie czy wychodku) ale darmowa. Stratny też byś przecie nie był...

warcab
Gość
Wysłany: 2006-11-07, 14:50   

no wlasnie dziwne troche ze inni nie moga sprzedawac koszulek a sam klub takowych nie robi:/
moglby w ten sposob dodatkowe profity zyskac i jescze reklame sobie zrobic i trampka

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2006-11-07, 18:49   

to tak jak by Ci ktoś podpi****ił ksywkę Wartborghini

jemu to mózg ktoś podpier...

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-11-08, 20:09   

no, pewnie... ale jak by za darmo rozdawał te koszulki z logo kartonu to byście klaskali i mówili "jak pięknie", wtedy by nie było że "nieautoryzowane użycie"...

szukacie guza na siłę...

jak pies ogrodnika... sam nie zarobi i drugiemu nie da...

szkielu
Gość
Wysłany: 2006-11-08, 20:40   

proste - rynek nie znosi pustki. są trabanciarze, nie ma gadżetów no to ktos zaczyna produkować. inna sprawa,że mogł wejść na forum strzelić wątek - chce robić dla Was koszulki...ale to już kwestia kultury

warcab
Gość
Wysłany: 2006-11-09, 12:11   

moim zdnaiem jak klub mial by swoje gadzety to nie byloby problemu(bo nie jeden trabanciarz chcailby miec taka koszulke i w jakis sposob identyfikowac sie z swoim pogladami i pasja jaka jest jego woz)

jednego sprzedawce zbanujecie to bedzie nastepnie tak w kolko
dziwi mnie troszke ze klub nie wykorzystuje tego ze moglby sobie dorobic dzienki tym gadzeta szczegolnie ze rynek jest spory bo trabanciarzy jest bardzo duzo

ZBuK
Gość
Wysłany: 2006-11-09, 13:01   

KLUB...

wartborgini
Gość
Wysłany: 2006-11-09, 13:08   

właśnie. Na praktycznie każdym innym forum miłośników takiej czy innej marki - dostępne są breloczki klubowe, koszulki, czapki, "nieśmiertelniki", kubki, polary, naklejki, kalendarze z furami klubowiczów, itp itd. Jest tego MASA, i ceny są bardzo rozsądne. Prawdopodobnie po kosztach lub z minimalnym zyskiem dla kogoś.
I te gadżety z tego co wiem sprzedają się bardzo dobrze - sam mam kilka ;)

no ale jak jest tutaj to pewno każdy wie... kalendarz... to za drogo... nie bedzie mojego trabanta.... a koszulka sie łatwo niszczy a to a tamto i kupa gadania i nic się nie dzieje...
Trzeba zebrać tyle a tyle ludzi, chętnych nie ma i projekt umiera...

Marcin "bydle&am
Gość
Wysłany: 2006-11-10, 09:27   

Brak oficjalnych akcesoriow z logo nie usprawiedliwia kradziezy.
Tak, to jest kradziez. A przeciez wystarczy napisac maila, przy takim odzewie szczerze watpie, ze nie uzyskal by zgody.
Dziwi mnie jedynie ogolna akceptacja i bagatelizowanie faktu kradziezy. Moja zona jest grafikiem i jestem wyczulony na tego typu sprawy, ale tak na prawde nie rozni sie ta kradziez od innych normalnych. Koles ukradl logo w celach zarobkowych - to tak jakby ktos "Ci" ukradl Trabanta i sprzedal.
Wkurzylbys sie?

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2006-11-11, 10:09   

mądrze

Qbs
Gość
Wysłany: 2006-11-11, 12:30   

A ile z was ma koszulki z napisem/logiem trabant? Zdaje sie ze ten znak tez jest zastrzezony i nie wolno sie nim poslugiwac bez zgody, chyba ze w celach informacyjnych. Jeszcze pamietam jak ganiali Bartka na zlocie w Zwickau bo smycze sprzedawal z logiem Trabant. Wiec nie robcie tragedii. Jakos nie widze zeby na tym logo CT koles robil zloty interes. Ja nie wiem ale ja bym sobie takiej koszulki nie kupil i zapewne nikt z nas by nie chcial, wiec nie widze problemu. To ze mogl zapytac to inna sprawa, ale nie trzeba sie tak na ten temat rozwodzic, bo sie niedobrze robi :-[

DDR

Arthas
Gość
Wysłany: 2006-11-11, 18:11   

Ja bym nie chciał tej koszulki z tego względu że nie jestem szybki i wściekły a tym bardziej pirat drogowy. Jakby to zlikwidował z koszulki to nie powiem sprawił bym sobie taką. A co do sprawy braku gadżetów to naprawdę ich brakuje i aukcje na allegro są jedynym sposobem nabycia koszulki czy smyczy. Co do koszulki z napisam Trabant to mam taką tak samo jak zmycz i ciesze się że mam i wcale nie obwiniam ludzi którzy wykorzystali nazwę Trabant a nawet jestem im za to wdzięczny.

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2006-11-11, 18:44   

No pan Szwarc ma racje kradzież jest kradzieża mimo wszystko w woli samej grzeczności powinno sie poprosić i możliwość sprzedaży. Z drugiej strony nie było też informacji że dana osoba z allegro tego nie zrobiła wiec tego chyba nie wiadomo. Chciałem tez sytuacje porównać z tą gdzie większość raczej jest po tej drugiej stronie mianowicie ile osób ma legalne płyty cd z muzyką czy chociażby windowsy?? Co do koszulek sprawa jest o tyle niekulturalna że ktoś wykorzystując logo czerpie możlowiści finansowe a to oczywiście jak wiadomo działa na niekorzyść osoby która to logo zastrzegła bo o tym też było że z chwilą zarejestrowania zrzeszenia logo też jest zarejestrowane i chronione :)
Wykorzystując temat chciałem też zapytać jak klub bedzie patrzał na robienie koszulek czy innych gadżetów z wykorztystaniem logo CT NA UŻYTEK WŁASNY. Wiadomo robie sobie projekt oddaje do zrobienia a oni robią a ja za wszystko płace z tym że mam to dla siebie bo chce lubie i popieram CT.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi