Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ostrzeżenia i bany na IP, wprowadzić?
Autor Wiadomość
Kuzyn
Gość
Wysłany: 2006-11-05, 10:25   

Witam. Pytanie do forumowiczów i adminów:

1. Czy wprowadzenie niewymazywalnych ostrzeżeń za łamanie regulaminu i zasad netykiety byłoby dobrym krokiem?
2. Czy po przekroczeniu liczby dopuszczalnych ostrzeżeń ban na IP byłby dobrym rozwiązaniem?

1. TAK

2. TAK

PJ4cK
Gość
Wysłany: 2006-11-05, 10:46   

1. Jasne
2. A jak ktoś ma Neo to sobie może IP zmienić :D. Wtedy to się chyba daje bana na numer sieciówki ale ja to się nie znam :).

Ale skąd ten wątek w ogóle?

macq
Gość
Wysłany: 2006-11-05, 11:15   

2x tak :)

Syl
Gość
Wysłany: 2006-11-05, 12:15   

1 - można, ale po co?
2 - blokada na IP jest zupełnie bez sensu, bo nadzwyczaj łatwo tę niedogodność obejść.

A z innej beczki - co Ty się tak wszystkiego czepiasz, Kuzyn? Mnie na przykład irytuje to, że na trabantowym forum najbardziej panoszą się osoby mało związane z głównym tematem.

arek_353
Gość
Wysłany: 2006-11-05, 13:39   

uwazam, że to nic nie zmieni ale jeśli zdłao by egzamin to;
1 TAK
2 TAK

A z innej beczki - co Ty się tak wszystkiego czepiasz, Kuzyn? Mnie na przykład irytuje to, że na trabantowym forum najbardziej panoszą się osoby mało związane z głównym tematem.

nie trzeba mieć trabanta aby być trabanciarzem

Kędzior
Gość
Wysłany: 2006-11-05, 13:56   

nie wiem czemu ale domyślam sie że to o mnie chodzi :D

Sikor
Gość
Wysłany: 2006-11-05, 14:05   

Mnie na przykład irytuje to, że na trabantowym forum najbardziej panoszą się osoby mało związane z głównym tematem.

To ja sobie może już pójdę....:P

Kasiekpolo
Gość
Wysłany: 2006-11-05, 19:39   

To ja tez ide narazie:)

Prorok601
Gość
Wysłany: 2006-11-05, 20:44   

ja tu stane w obronie Szanownego Pana Kuzyna, który Trabanciarzem to jest, a przynajmniej byl w pionierskich czasach :) pamietam... zimowy belchatow... letni belchatow.... plonące 353 pare łądnych latek temu, takie tam
takze uwazam ze uwaga Pana Syla jest tu niebardzo na miejscu...
a do wprowadzania nadmiaru zasad i obostrzen jestem nastawiony raczej sceptycznie..
pozdrawiam

Rafał Kośka
Gość
Wysłany: 2006-11-05, 20:47   

Mam niejasne wrażenie, że Syl jest kobietą:)
A tak poza tym to jeśli będzie skuteczne, to może okazać się dobre.

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2006-11-05, 21:17   

nie trzeba mieć trabanta aby być trabanciarzem

Wystarczy tylko ten wizerunek zbudować. Nie klawiaturą i myszką, chowając się za blokadami, ale łapami i światopoglądem. I nie raz, kiedyś tam, ale cały czas. I to zdaje się miała na myśli moja żona.

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2006-11-06, 14:10   

1. Blokada na ip jest bez sensu. Nie zda egzaminu nie tylko przez to ze wiekszosc dostepow ma dynamiczne. Po drugie wiele ISP oferuje wewnetrzne ip a w sieci widzimy tylko router. Blokada ip routera uwala całą sieć z dostępu do forum.

2. Ostrzeżenia są możliwe przypisane do identyfikatora. Da się to zrobić, ale .... Docelowo strona internetowa CT i forum mam być mocno związana z członkostwem w klubie (czy jako członek czy sympatyk, mniejsza z tym teraz). Będą identyfikatory do logowania sie na główna strone jak i do forum. Wtedy można będzie podjąć jakieś kroki w celu kar i wniosków.

- możliwe jest wprowadzenie weryfikacji przy zapisywaniu na forum. tzn wypełniasz formularz i władze klubu czy administrator po weryfikacji klikają (TAK TO NIE JEST *****, MOŻĘ FORUMOWAĆ).

TO TYLE

ZBuK
Gość
Wysłany: 2006-11-06, 19:03   

A czy docelowo jest szansa, żeby forum przybrało postać bardziej... współczesną? W stylu GS lub miliona innych forum? Chodzi o możliwość powiadamiania, dostępności online, zaawansowanego profilu, [img][/img] i inne tego typu udogodnienia?

zielczi
Gość
Wysłany: 2006-11-06, 20:02   

ZBuK dobrze gada,w-(?)ogole mozna by odswierzyc cala strone!

PJ4cK
Gość
Wysłany: 2006-11-06, 21:08   

zielczi: "w ogóle" :)
Forum CT jest jak Trabanty - oldschoolowe ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi