|
OC za trabanta 1.1 |
| Autor |
Wiadomość |
Sewerm
Gość
|
Wysłany: 2006-10-30, 10:18
|
|
|
w samopomoc jest około 600 zł bez znizek, są jakieś lepsze oferty bez zniżek dla trabanta 1.1?
może jakaś firma ma promocję, kiedyś była promocja w pzu na trabanty i wartburgi.
Pozdrawiam, sewer |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-10-30, 12:53
|
|
|
| no, kolega z tej promocji na wartburga ma teraz ubezpieczone przymusowo w DWU FIRMACH starego 353, w tym w pzu za ponad 600 zł / rok !!!! więcej niż ten klamot jest warty, bo już mu dziury w podłodze wypadły i poszycia z drzwi spadają... |
|
|
|
 |
trabiq14
Gość
|
Wysłany: 2006-10-30, 14:13
|
|
|
Mi w samopomocy wyliczyli 686zl wartosci podstawowej, po znizkach 432zl. HDI to wg. mnie najtansza firma ubezpieczeniowa, wiec jesli nie zalezy ci na roznicy paru zl to nie zastanawialbym sie.
Pzdr |
|
|
|
 |
xiędzu
Gość
|
Wysłany: 2006-10-30, 14:34
|
|
|
ja mam ubezpieczonego w hdi - byłem u brokera i tam mi baba wyliczyła, że jest najtaniej. później kupiłem trapolo xiędzowej i musiałem przepisać oc w pzu na siebie i okazało się, że pzu ma zniżkę dla trabanta (bez względu na wiek) i wyszło za jej trabika taniej niż za mojego w hdi. tyle, że ja mam 60% zniżki więc może bez zniżek jest inaczej...
postrofizga
p.s. oba trabiki są zarejestrowane na mnie... |
|
|
|
 |
bartekN.
Gość
|
Wysłany: 2006-10-30, 19:52
|
|
|
| Witam. Akurat dziś opłacałem OC. Wybrałem Wartę. Wyszło 404 zł za cały rok (60% zniżki, chyba 10% za kontynuację - Warszawa). Dowiadywałem się w innych firmach, ale Warta była dla mnie najkorzystniejsza: PZU 410, PTU 413, a Samopomoc coś około 430 zł - wszystko przy wpłacie jednorazowej. Gdyby rozbić to na dwie raty, to dochodzi kilka procent. W Warcie nie było znaczenia czy płacę od razu, czy w dwóch ratach - kwota za rok była taka sama.). Ale trzeba popytać, ponieważ jedna agentka powiedziała mi, że w Warcie zaplacę 491 za rok. Pojechałem więc po zaświadczenie o bezszkodowości do siedziby firmy. Przy okazji tam zapytałem. I wyliczyli mi te 404 zł. |
|
|
|
 |
Alek
Gość
|
Wysłany: 2006-10-30, 23:47
|
|
|
| Ja mam bez zniżek ze zwyżką za wiek kierowcy i z NW 800,- w PZU... ale pocieszam się, że jak zadzwoniłem do link4 to mi wyliczyli 1200,- :) |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2006-10-31, 16:55
|
|
|
| ja mam w PZU OC 257zł za rok + 59 NW. W sumie 85% znizki.W tym 10 % za "klasę pojazdu" |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2006-11-03, 19:47
|
|
|
Ja mam opłatę 174 zł za cały rok NW 59zł ale go nie wykupuję
zniżek mam 65% za beszkodowość 5% za kontynuacje i 5%za jednorazową wplatę wszystko to opłacam w PZU
-------------------------------------------------------
Trabant601s rocznik 85
------------------------------------------------------- |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2006-11-07, 22:03
|
|
|
Od roku pracuję dla PZU jako agent, ojciec pracuje ok 10 lat i do tej pory jeszcze nie wiedzieliśmy że jest 65% za bezszkodowość...
Przestańcie porównywać składki bo to bez sensu. No chyba że trafi się 2 właścicieli w tym samym miejscu, o tym samym przebiegu ubezpieczenia, w tym samym wieku, z tym samym okresem prawa jazdy.....
Zresztą było już na forum dużo o tym pisane. Wystarczy poszukać. |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2006-11-08, 18:43
|
|
|
Piotrze powinienem napisać 60% zniżki za bezszkodowość
5% za kontynuację i 10% za jednorazową wpłatę ale nigdy
nie płacę całości tylko na raty.Więc wychodzi 65% chyba że PZU liczy inaczej jeśli zle coś liczę to mnie popraw.Co do wcześnieszego posta rozpędziłem się z pisaniem i tak wyszło:)
-------------------------------------------------------
Trabant601s rocznik 85
------------------------------------------------------- |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2006-11-11, 22:49
|
|
|
| Nie sumuje się zniżek tylko liczy iloczynowo. Tak liczy najprawdopodobniej każda firma bo inaczej w niektórych przypadkach wychodziłoby powyżej 100% zniżek |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2006-11-14, 17:13
|
|
|
proównywanie składek ;)
tu chyba obowiązuje "wolna amerykanka"...
Ja mam 3 samochody ubezpieczone w jednej firmie i u jednego "agenta", kolega ma dwa ubezpieczone tak samo, w obu przypadkach identyczne pełne zniżki i co ??? ano to - wartburg 1,3 ubezpieczenia :
200 zł; 220 zł; 285 zł
honda crx 1,6 - 270 zł
jest jeszcze wartburg 353 ubezpieczony identycznie za 200 zł
(we wszystkich przypadkach płatne na cały rok, bez NW, zawsze jest asisstance - choć to pewno teraz norma)
i honda civic 1,5 z tej firmy z pełnymi zniżkami, z tym że ubezpieczona u innego agenta za... uwaga... 500 zł z groszami ZA PÓŁ ROKU !!!! |
|
|
|
 |
Arozo
Gość
|
Wysłany: 2006-11-18, 06:48
|
|
|
Witam.
Mi za swojego Traba w Hdi roczna składka podstawowa za OC (2006 - 2007)wyniosła 708 zeta w tym mam za bezszkodową jazde 40% + kontynuacja 5% + opłata jednorazowa 10% razem do zapłaty wyniosło 363 zeta za cały rok.ale to nie można tak porównywać,bo stawka za OC w Warszawie jest inna w Szczecinie inna,a w Przemyślu jeszcze inna.Nawet różnica jest 100 zeta na 500 metrów :) (pięcet metrów odemnie stawka za OC jest droższa o 100 zeta).Co region to inna stawka.Przytocze jeszcze wypowiedź Piotra S.Przestańcie porównywać składki bo to bez sensu. No chyba że trafi się 2 właścicieli w tym samym miejscu, o tym samym przebiegu ubezpieczenia, w tym samym wieku, z tym samym okresem prawa jazdy...... |
|
|
|
 |
|
|